Hava Durumu

''Adalet Bakanı'nın eşine saldırı yapılacak'' CİMER'e yapılan şikayet!

Adalet Bakanı Akın Gürlek'in eşi Elif Gülşah Gürlek'e yönelik eylem planladıkları iddiasıyla Uğur Yılmaz ve Yavuz Canbaş tutuklandı. Operasyonlarda 3,2 milyon TL ve silahlar ele geçirilirken, şüpheliler suçlamaları reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2026 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2026 12:15
Kaynak: sondakika.com
''Adalet Bakanı'nın eşine saldırı yapılacak'' CİMER'e yapılan şikayet!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, Adalet Bakanı Akın Gürlek'in eşi Elif Gülşah Gürlek'e yönelik "ses getirecek bir eylem" planlandığı iddiasıyla tutuklanan iki şüphelinin ifadeleri ve soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Uğur Yılmaz ve Yavuz Canbaş'ın, CİMER'e yapılan bir ihbar sonrası takibe alındığı öğrenildi. Yapılan operasyonlarda ruhsatsız silahların yanı sıra 3 milyon 206 bin lira nakit para ele geçirildi.

İhbar CİMER'e Yapıldı

Soruşturmayı başlatan ihbarın, Güngören'de bir iş yerinde dört kişinin konuşmasına tanık olan bir vatandaş tarafından CİMER'e yapıldığı belirtildi.

İhbarcı ifadesinde, konuşmalarda Elif Gülşah Gürlek isminin geçtiğini duyduğunu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in soyadı nedeniyle durumdan şüphelendiğini ve daha sonra söz konusu kişinin Bakan Gürlek'in eşi olduğunu öğrenince ihbarda bulunduğunu anlattı.

"İş Bittikten Sonra 1,5 Milyon TL Vereceğim" İddiası

Soruşturma dosyasına göre ihbarcı, canlı teşhis sırasında Yavuz Canbaş'ın görüntülü görüştüğü kişinin Uğur Yılmaz olduğunu belirledi.

İhbarcı, ifadesinde Yavuz Canbaş'ın saldırı için 250 bin TL talep ettiğini, Uğur Yılmaz'ın ise "İş bittikten sonra 1 buçuk milyon TL vereceğim. Para hazır bende." dediğini öne sürdü.

Şüpheliler Suçlamaları Reddetti

Tutuklu şüpheli Uğur Yılmaz, emniyette verdiği ifadede Elif Gülşah Gürlek'e yönelik bir suikast girişimi planından haberi olmadığını ve olayla ilgisinin bulunmadığını savundu.

İhbarcı tarafından teşhis edilmesine ilişkin ise çevresinde kendisine zarar vermek isteyen kişiler bulunduğunu ileri sürdü.

Evinde yapılan aramada 1 milyon 748 bin TL ele geçirilmesine ilişkin paranın araç satışından elde edildiğini iddia eden Yılmaz, telefonunun şifresini ise özel görüntüler bulunduğu gerekçesiyle paylaşmadı.

Diğer tutuklu şüpheli Yavuz Canbaş da hakkındaki iddiaları reddederek, ihbarcıyla ailesi arasında husumet bulunduğunu ve bu nedenle asılsız beyanda bulunulduğunu öne sürdü.

Organize Suç Örgütleriyle Bağlantı İddiası

Soruşturma kapsamında yürütülen fiziki ve istihbari çalışmalarda, Uğur Yılmaz ve Yavuz Canbaş'ın yurt içi ve yurt dışı bağlantılı organize suç örgütlerine 18-25 yaş aralığındaki gençleri yönlendirdikleri iddia edildi.

Dosyadaki tespitlere göre, bu kişilerin temin ettiği gençlerin çeşitli silahlı saldırı ve kurşunlama olaylarında kullanıldığı değerlendiriliyor.

Kaynak: sondakika.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.