Hava Durumu

Bursalılar CHP'li Başkan Hayri Türkyılmaz'ı çok fena alkışlıyor!

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2021 02:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2021 02:41

Belediye Başkanı seçilmenin heyecanı ile ilk iş olarak makam kapısını söktürmüştü, (!) sonra da kiralık makam aracını Mudanya’da yaşayan bir teyzemize tahsis edip poz vermişti,(!) yetmemiş kiralık aracı geri iade etmişti (!) Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz.
Futbol tabiri ile tribünlere yönelik ‘Halkçı Başkan’ imajı tastamam olmuştu.
Da, bugün gelinen noktada durum nedir?
Söyleyeyim.
Öyle Hayri Türkyılmaz’ın odasına elini kolunu sallayıp kimse giremiyor… Ki bence böyle bir şey de olması gerekmiyor.
Neyse zaten artık kapıda güvenlik bekliyor. Ve tribünler için sökülen  o kapını yerine yenisi takıldı bile… Yayan da gezmiyor, bisiklete falan da kullanmıyor… Yeni makam aracı da çoktaan geldi...

Sahi, bir kare fotoğraf çektirebilecek kadar o makam aracına binen o yaşlı teyzemiz şu an ne yapıyor acaba?... Allah sağlıklı uzun ömür versin de, eğer hâlâ yaşıyor ise acaba ne yiyip içiyordur?...
Ben bunları bilmiyorum…Hayri Başkanın da bildiğini zannetmiyorum… Belki de çoktan unutmuştur o yaşlı fakir teyzemizi… Vesileyle hatırlatmış olalım kendisine.
Bilmediklerimiz bunlar…  Ama Hayri Başkan’ın yaptıkları hakkında bildiklerimiz de var….
Neler mi?
Anlatalım o halde….
Mesela Alinur Aktaş’ın neredeyse bedava yolcu taşıdığı BUDO’nun yanaştığı iskelesine fahiş zam yaptı… Bursa Büyükşehir’in temizlediği Mudanya Körfezi için, muhtemelen mazot parası adı altında Mudanya Belediyesi’nin kasasından para ödeyip, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gemisini getirdi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin temizlediği sahili kendisi temizletmiş görüntüsü verdi… Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden çok güzel hizmet verme vaadi ile ısrarla istediği plajlara bakamayıp tatilcileri isyan ettirdi…. Mudanya’da Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı yüzme havuzunu kapattırdı… Haa birde ilçeye hizmeti bırakın, çöpleri bile toplamayamadığı kulağıma fısıldanıp duruyor bu arada.
Ama son icraatı ise tam evlere şenlik oldu.
Ne mi yaptı Hayri Başkan?
Ne yapacak?... Bursa Büyükşehir Belediye Meclis tarafından 2020 yılı Eylül ayında kaldırılan katı atık bedelinin BUSKİ tarafından toplanması uygulaması kararına itiraz edip Yürütmeyi Durdurma kararı aldırdı… Oysa o karar sonrasında, Bursa’daki su fiyatlarının diğer 4’ü CHP’li başkanlar tarafından yönetilen ilk 5’teki Büyükşehir Belediyeleri arasında en ucuz olduğu anlaşılmıştı….
Hayri Başkan bunu mu kıskandı ne?
Halbuki Hayri Başkan’ın iptal ettirdiği o karar ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri adına tahsilat yapmaktan, Bursa halkı da faturaların üzerine eklenen ilave yükten kurtulmuştu…Öyle böyle değil ama bu yük faturaların yüzde 30’una denk geliyordu.
Halkçılık böyle mi oluyor sahi Hayri Başkan?
Hayri Başkan’ın evlere şenlik bu icraatı; (!) Bursalılardan da, sözde değil özde halkçı olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan da tepki gördü.
Ama bu kadarla da kalmadı.
CHP’nin de dâhil olduğu Millet İttifakı’nın için de yer alan İYİ Parti’nin İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nu bile isyan ettirdi…
Aklıma Haziran 2015 Genel seçimleri öncesinde televizyonlarda yayınlanan CHP’nin reklam filmi geldi… Hani nakaratında, “Milletçe Alkışlıyoruz” denilen film var ya, hah işte işte o.

Evet, Sayın Hayri Başkan, tüm Bursalılar tıpkı diğer sözde icraatlarınız gibi, “zafer” dediğiniz bu sözde icraatınızı da alkışlıyor!  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.