Hava Durumu

ÇAR PUTİN

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2022 13:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2022 01:38

Sovyetler Birliği zamanında insanlarla sağlıklı ilişkiler, sağlıklı iletişim kurmakta bir hayli zorluk çeken, ne işinde ne özel hayatında işleri yolunda gitmeyen birini konuşup duruyoruz.

Yarbaylıktan öteye ilerleyemeyeceği düşünülen biriydi o.

Adı: Vladimir Putin

Hayatına yön vermesine ülkesinin sallantılı günleri sebep oldu.

Üniversitede hocası olan bir hukuk profesörü onun bugün geldiği yerin en büyük mimarı aslında. Sovyetler dağılmıştı, o Putin’i üniversiteye geri çağırdı. St. Petersburg’un seçilmiş ilk belediye başkanı olduğunda da Putin onu yanına aldı. Hayatı boyunca akıl hocası olmaya devam edecekti…

Vladimir Putin 2000 yılında Rusya’da devletin başına geçmesiyle (2008-2012 arasında başbakanlığını da sayarsak) 22 yıldır iktidarda.

Yabancı bir ülkeyi ziyaret ettiğinde, kalacağı otelde 200 kadar oda tutulup, otelin Kremlin’e dönüştürüldüğü söyleniyor. İstihbarat servislerinin gerekli kontrolleri yapması ziyaretten bir ay önce başlayıp çarşaf ve banyo takımları mühürlü ürünlerle değiştiriliyor.

Zehirlenmekten çok korktuğu biliniyor.

Savaşın ortasındaki çocuklar kadar korkuyor mu acaba?

 Yine bildiğini okudu. Dünya daha da kirlendi. İhtiras yine masum insanlara zarar verdi.

Odessa, Kiev, bombaların dumanlarının altında şimdi. Oysa ne çok mutluluğa tanıklık etmiş ne güzel şehirlerdir.

Yine bir oyun bu. Adı “Güçlülük Oyunu”

Ukrayna’daki işgal harekâtını günler öncesinde tahmin eden ABD’li gazeteci Gideon Rachman yaptığı bir analizde “Putin akılcı mı yoksa deli mi?” diye sormuş ve çok önemli tespitlerini paylaşmıştı.

Nixon “Ben öyle güzel deli numarası yapıyorum ki benden artık korkmaya başladılar. Bu adam ne yapsa yeridir. Nükleer bomba bile patlatır dediler. Bu imajı yaratmak bile yeter” sözleriyle literatüre girmişti. Bu bir teori olarak adlandırıldı. Deli Adam teorisi şimdi Putin için konuşuluyor. Üst düzey yöneticiler ve yabancı liderlerle yaptığı son görüşmelerde kullandığı uzun masa salgın sürecinin ruh halini daha da etkilemiş olacağını düşündürdü.

Kitaplarla arasının olmadığı da hakkında okuduklarımız arasında. Şaşırtıcı mı?

Çar Petro’nun yani bizde “Deli” Batı’da “Muhteşem” diye bilinen Çar Petro’nun hayatına meraklı olduğu bir sır değil. Onun hayallerini kendi hayalleriyle birleştirip gerçekleştirmeye çalışıyor bile olabilir.

Masum hayatlara acımasızca saldırıldığına şahitlik ediyoruz. Biz de onların yerinde olabiliriz.

Bir sabah savaşa uyanan tüm insanlar gibi… Bir daha oynayamayacak ölü çocuklar bizim çocuklarımız olabilir.

Barışı paramparça eden savaşı seçen birileri var. Savaş için bahaneleri olan…

Tarih yine korkunç bir liderle sınavını veriyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.