Hava Durumu

Zorlu yolları bu kez yaban hayvanları için aştılar!

Gümüşhane’de off-road kulübü sporcuları 2 bin 300 metre rakımlı karla kaplı zirvelere yaban hayvanları için ot, kuşlar için buğday bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2023 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2023 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Zorlu yolları bu kez yaban hayvanları için aştılar!

Gümüşhane’de off-road kulübü sporcuları normal araçların ulaşamayacağı noktalara arazi araçları ile çıkarak yaban hayvanları için yemleme çalışması yaptı.  

 
  Yaban hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için Türkiye’deki off-road camiası içinde başlatılan meydan okuma çalışması kapsamında Kayseri, Ordu, Tokat kulüplerinin ardından Gümüşhane Off-Road Kulübü de (GÜMOFF) etkinliğini yaptı ve Çarşamba Off-Road Kulübüne meydan okudu. 


  Torul ilçesine bağlı Kocadal köyünden Tersun Dağı zirvelerine orman içinde karlı kaplı yolları aşarak giden sporcular zaman zaman arızalanan araçlarını kendi imkanlarıyla yaparak yollarına devam etti. 
 

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürü İlbeyi Aydın ve İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisliği (HAYDİ) Büro Amirliği görevlilerinin de katıldığı programda kimi zaman sis, kimi zaman güneş, kimi zaman da kar yağışı altında 2 bin 300 metre rakımlı noktaya arazili araçlarıyla zorlu yolları aşarak ulaşan sporcular araçlarında taşıdıkları ot ve ekmekleri yaban hayvanları için, buğdayları da kuşlar için zirvedeki uygun noktalara bıraktı. 



  Ağır kış şartlarında normal araçların ulaşamayacağı zirveye ulaşan ve bir sonraki hedefi il merkezinde 60 kedilik kedi evleri yapmak olarak belirleyen GÜMOFF üyesi sporcular yemleme çalışmasının ardından karla kaplı zirvelerde off-road yaptı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.