Hava Durumu

Van'da soğuk kış günlerinde sokak hayvanları yalnız değil!

Van'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına Van Büyükşehir Belediyesi destek veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2023 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2023 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Van'da soğuk kış günlerinde sokak hayvanları yalnız değil!

Van'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına Van Büyükşehir Belediyesi sahip çıkıyor.   

  Van Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için yıl boyunca aralıksız devam ettirdiği mama desteğini havaların soğuduğu bu dönemde artırarak sürdürüyor. Kentte kar yağışı sonrası yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının yardımına Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti. Belediye ekipleri kentin belli noktalarına, sokak hayvanlarının beslenmeleri için mama bıraktı. Hayvanların aç kalmaması için yoğun bir çalışma yürüten Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi besleme araçları kent genelinde dolaşarak sokak hayvanlarının bulunduğu noktalara ve besleme odaklarına mama bırakıyor. Her gün düzenli olarak 123 noktada besleme yapan belediye ekipleri, 2022 yılı boyunca 116 ton mamayı sokak hayvanlarına bıraktı. Ayrıca ekipler, yaralı ve bitkin halde bulunan sokak hayvanlarını da tedavileri için Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirerek, tedavilerini yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.