Hava Durumu

Uyuşturucudan kardeşi öldü, farkındalık için dizi çekiyor!

Rize'de bir vatandaş, uyuşturucudan kardeşini kaybedince madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak için dizi çekerek herkesin beğenisini kazandı. 

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2023 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2023 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Uyuşturucudan kardeşi öldü, farkındalık için dizi çekiyor!


  Rize'de yaşayan Osman Nuri Özer, uyuşturucu nedeniyle kardeşini kaybetmesinin acısını yaşarken aynı zamanda annesini de kaybetti. Bunun üzerine Özer, uyuşturucuyu gençlerden uzak tutmak ve farkındalık oluşturmak için bir proje başlattı.

Özer'in arkadaşlarının da projeye destek vermesiyle 'Kuzey Vadisi' isimli diziyi çekilmeye başlandı. Çekilen dizi, gençleri uyuşturucudan uzak tutarak farklı aktiviteler kazandırmayı hedefliyor. Bütün diziyi kendi imkanlarıyla çekmeye çalışıyorlar. Dizi, ilk bölümünün dijital platformda paylaşılmasının ardından büyük beğeni topladı. Dizide rol alan oyuncular aynı zamanda kameramanlık, senaristlik ve yönetmenlik de yapıyor. 
 

 
  "Gençler bu illetten uzak dursun" 


  İmkanlar yeterli olmadığı için dizide hem yönetmenlik hem de oyunculuk yaptığını belirten Hasan Güzel, "Bizim amacımız aslında gençleri bir araya toplayıp toplum adına bir farkındalık oluşturmak. Bunu da şu anda başardığımıza inanıyoruz. Her şeyin daha iyisini yapmaya çalışacağız. Rize esnafı arkamızda. Bize destek veriyorlar, bu destek istikametinde başaracağımıza inanıyorum. Bu dizi de ben hem oyuncuyum hem de yönetmenliğini ve görüntü yönetmenliğini yapıyorum. Gençler, dizide iyi karakter olan 'Dayızade' karakterinin vermiş olduğu nasihatleri örnek alsınlar. Gençler dizimizden ders alsın da bu illetten uzak dursun. Duramıyorlarsa devletimizin verdiği destekleri alsınlar" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.