Hava Durumu

Denize kıyısı olmayan Sivas’ta teknede balık ekmek keyfi!

Denize uzaklığı yaklaşık 300 km olan Sivas’ta, Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde yer alan yapay gölette Sivaslılara teknede balık ekmek keyfi yaşatılıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2023 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2023 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Denize kıyısı olmayan Sivas’ta teknede balık ekmek keyfi!


    Sivas Cumhuriyet Üniversitesi(SCÜ) içerisinde bulunan göleti indirilen teknede Sivaslılara balık ziyafeti sunuluyor. Balık ekmek deyince akıllara ilk olarak gelen Eminönü balıkçılarını aratmayan konseptte müşteriler sallanan teknede balık ekmek yemenin tadını çıkarıyor. Gölet in bulunduğu parkına gelen ziyaretçiler bozkırda adeta bir deniz havası alıyor.  


  SCÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, gölet içerisine sallanan teknede balık ekmek yiyen müşterilerin, aynı deneyimi  deniz kenarında yaşamak için kilometrelerce yol gitmesine gerek kalmadığını söyledi. 




 
  Atıl vaziyetteydi gösterişli bir parka dönüştürüldü 


  CÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, gölet parkının bulunduğu alanın geçmiş yıllarda atıl vaziyette ve sazlıklarla kaplı olduğunu söyleyerek, “Yaklaşık 3 yıl önce bu alan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız tarafından Sivas’a kazandırılmış bir mesire alanıdır. Daha önce burası atıl durumdaydı ve kamışlarla kaplıydı. Rektörümüzün projesiyle burası Sivaslılara hafta sonları ve boş zamanlarında hoş bir vakit geçirecekleri bir mesire alanına dönüştürüldü. Sivas’ın önemli su kaynaklarından birisi oldu. Aynı zamanda gelen misafirlerimizin adeta deniz ortamını oluşturacak şekilde balık ekmek yiyebilecekleri bir alan inşa edelim dedik” şeklin konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.