Hava Durumu

Ölmüş kuşların bedeninden drone yapacaklar!

Bilim insanları, doğal ve vahşi hayatı gözleyebilmek için içi doldurulmuş ölü kuşların bedenlerini kullanarak geliştirdikleri droneları kullanacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2023 00:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2023 00:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Ölmüş kuşların bedeninden drone yapacaklar!

Bilim insanları, içi doldurulmuş ölü kuşların bedenlerini kullanarak geliştirdikleri droneların bir gün vahşi yaşamı gizlice gözetlemek için kullanılacağını açıkladı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü SciTech 2023 Forumu'nda sunulan çalışma, ölü kuşları kanat çırpan dronelara dahil ediyor ve askeri amaçlarla insanların gözetlenmesine de olanak sağlayabiliyor.



Kanat çırpan dronelar, yani ornitopterler, kuşların uçma sürecinden esinlenilerek ve itiş gücü için pervaneler de dahil mekanik parçalar kullanılarak üretiliyor.

ABD'deki New Mexico Tech'ten Mostafa Hassanalian'ın da aralarında bulunduğu araştırmacılar, drone yapımında yalnızca yapay malzemelere bel bağlamak yerine yeni bulguların ölü kuşları yeniden tasarlamak için uygulanabileceğini söylüyor.

Çalışmada bilim insanları, kuşların bazı genel görünüm ve hareketlerine daha çok benzeyen yeniden üretim için, tahnit edilmiş kuş parçalarıyla kanat çırpan yapay drone mekanizmalarını birleştirdi.

Gerçek bir sülüne benzeyen bir tanesi de dahil kuşa benzeyen dronelar kullanarak iki uçuş denemesi gerçekleştirdiler.

Bilim insanları çalışmada, "Son bir iyileştirme de drone'un fazla pil kullanmadan tüneyebilmesi ve gözlem yapabilmesi için bacaklar eklemek olacak" diye ekle

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.