Hava Durumu

Apple'dan, o uygulamayı kullanan kullanıcılara yaş sınırı

Apple, ChatGPT desteği gelen BlueMail uygulamasının yeni sürümünü App Store'a kabul etmedi ve ChatGPT kullanan uygulamalara yaş sınırı getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2023 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2023 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Apple'dan, o uygulamayı kullanan kullanıcılara yaş sınırı

ChatGPT, henüz test aşamasında olmasına rağmen yetenekleri ile bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Hatta ChatGPT'nin, Google'ın yerini alacağı söyleniyor.

ChatGPT, ocak ayında 100 milyon kullanıcı barajını aştı. Sohbet robotu, günde yaklaşık 13 milyon bireysel kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor.

Bu nedenle birçok uygulama, şimdiden yapay zeka yazılımını kendi platformlarına entegre ediyor.

Apple, popüler e-posta uygulaması BlueMail'in ChatGPT destekli yapay zekâ özelliklerini içeren yeni güncellemesini reddetti.

Apple, geliştiricinin uygulamaya 17 yaş ve üstü yaş sınırı getirmediği sürece güncellemeyi App Store'a kabul etmeyeceğini belirtti.

Apple'ın App Store inceleme ekibi, yapay zekâ destekli dil araçlarının çocuklar için uygunsuz içerik üretebileceğini, bu yüzden de uygulamanın geliştiricisi Blix'le iletişime geçtiğini söylüyor.

App Store için 17 yaş sınırı, genellikle saldırgan dil, cinsel içerik ve uyuşturucu referansı içerebilecek uygulamalarda kullanılıyor.

Öte yandan, Microsoft'un yakın zamanda ChatGPT'yi entegre ettiği arama motoru uygulaması Bing'e de App Store'da yaş sınırı uygulanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.