Hava Durumu

Meral Akşener'den 'Sinan Oğan' açıklaması! 'Saygıyla karşılıyorum'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'nı destekleyeceği yönündeki açıklamasının sorulması üzerine kendisinde bu konuda olumlu ya da olumsuz değerlendirme yapma hakkını bulmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Meral Akşener'den 'Sinan Oğan' açıklaması! 'Saygıyla karşılıyorum'

Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararını yorumlayan İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Kişisel kararını saygıyla karşılıyorum. Ama o yüzde 5.3'lük seçmenin koştura koştura Erdoğan'a oy vermeye gideceğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk ekranlarında Oğan'ın, Erdoğan'a destek vermesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener, "Ben olumlu veya olumsuz değerlendirmeye dair kendimi hak sahibi görmüyorum. Bu değerlendirmeyi yapacak olan sayın Oğan'a 5.3 oy vermiş seçmendir. Bu seçmenler sayın Erdoğan'ı desteklemeye mi gideceklerdir; yoksa bir denge unsuru olarak tutum mu alacaklardır, onu bilmiyoruz. Sayın Oğan'ın kişisel kararını elbette saygıyla karşılıyorum" dedi.

"Uzun zamandır Türkiye'de siyasi partilere, şahıslara oy veren seçmenin iradesi sıfır, o partinin bendesi marabası gibi tarif edilen seçmen var" diyen Akşener, "Seçmen velinimettir. Sayın Erdoğan'a koştura koştura desteklemeye gideceğini düşünmüyorum. Şaşırdığımı söylemem. Görüşmelerden sonra gidişata göre şaşırmadım. Bu 5.2'lik alan sayın Oğan'ın hareketiyle koştur koştur gidip sayın Erdoğan'ı destekleyecek diye kavram da yok" yorumunu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.