Hava Durumu

Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. Kabine toplantısı yaklaşık 3 saat 20 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası açıklama yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2023 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2023 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı, saat 15.50'de başladı. Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle; Türkiye'yi hedefleriyle buluşturma mücadelemiz hız kesmeden sürüyor. Son Kabine toplantımızdan bu yana yine yoğun bir mesai içinde çalışmalarımıza devam ettik. 7 Temmuz'da Ukrayna DevletBaşkanı Sayın Zelenskiy'i ülkemizde ziyaret ederek gündemimizdeki konuları ele aldık. Savaşın sona erdirilmesine yönelik önerilerimizi paylaşarak bu doğrultuda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu vurguladık.  

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde elde ettiğimiz başarıyı 31 Mart 2024 seçimleriyle tahkim etmek istiyoruz. Hükümet ile yerel yönetimler arasındaki uyumun kıymetini her geçen gün daha net bir şekilde görebiliyoruz. Milletimizin de desteğiyle inşallah bu tarihi fırsatın heba olmasına izin vermeyeceğiz.

NATO zirvesine katılmak üzere Vilnius'a gittik. NATO zirvesi ülkemiz açısından terörle mücadele olmak üzere tezlerimizi dillendirdiğimiz önemli diplomatik kazanımlar elde ettiğimiz uluslararası bir toplantı oldu. İttifakın yanı sıra ülkemizin de güvenliğine katkı sunacak pek çok hususta mutabakata varıldı. Türkiye'nin beklentilerini açık ve net ortaya koyduk. Batı'da veba gibi yayılan İslam düşmanlığıyla mücadele noktasında ikazlarımızı yaptık. İsveç'in üyelik süreciyle ilgili atılacak adımlar ortak açıklamayla belirlendi. Meclis'imizin açılmasıyla birlikte üzerimize düşeni yapacağız. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.