Hava Durumu

Erdoğan'dan Filistin'e destek mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı resmi törenle karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mahmud Abbas ikili görüşme sonrası ortak açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "BM parametreleri temelinde 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması tüm bölgemizin barış ve istikrarı için şarttır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Erdoğan'dan Filistin'e destek mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;Bugünkü görüşmelerimizde Filistin'deki gelişmeleri ele aldık. Atılabilecek adımları, ikili görüşmemizde değerlendirme imkanımız oldu. Filistin devletinin kapasitesinin güçlendirilmesine desteğimizi teyit ettik. Başta BM olmak üzere uluslararası camianın Filistin meselesine angaje olması mühimdir. Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz. Filistin'deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. 

Bölgede adil ve kalıcı barışın tek yolu iki devletli çözüm vizyonunu savunmaktan geçmektedir. Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekanların tarihi statükosunun değiştirilmesine yönelik eylemleri kabul edemeyiz. Filistinlilerin birlik ve uzlaşısı, bu süreçteki temel unsurlardandır.Filistinlilerin birlik ve uzlaşısı, bu süreçteki temel unsurlardandır. TİKA, Türk Kızılay Filistin'e yönelik yardımlarını sürdürmektedir. Görüşmelerimizde, bölgesel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunduk. Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya, Filistin halkının güvenliğini artırmaya yönelik her gayreti tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz. BM parametreleri temelinde 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması tüm bölgemizin barış ve istikrarı için şarttır.

Mahmud Abbas'ın açıklamaları şöyle; Seçimlerdeki başarınızdan dolayı sizleri kutlarım. Körfez ülkesine yapmış olduğunuz başarılı ziyaret Türkiye'nin gücünü ortaya koymaktadır. Bugün burada iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi bağlamında neler yapabileceğimizi görüştük. BM tarafından alınan yaklaşık bin karardan maalesef hiçbir tanesi uygulamaya geçmemiştir. Türkiye her daim, Filistin'in uluslararası arenada haklarını savunmaktadır. 

RESMİ TÖRENLE KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas’ı külliyenin ana giriş kapısında karşıladı.

Erdoğan ve Abbas’ın tören alanındaki yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı. Filistin Devlet Başkanı Abbas Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı "Merhaba asker" diyerek Türkçe selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Abbas, merdivenlerde Türkiye ve Filistin bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.

Törende, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.

GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ

Cumhurbaşkan Erdoğan resmi karşılama töreninin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.