Hava Durumu

Davutoğlu: Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı...

Altılı masada 'ortak yetki' tartışması sürerken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama daha geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Davutoğlu: Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı...

Siyasette 'ortak yetki' tartışması sürüyor.

"6 genel başkanın imza yetkisine sahip olacağı" sözlerine yönelik açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı, cumhurbaşkanının güçlü olacağını ancak tek başına da karar veremeyeceğini belirtti. 

Davutoğlu, ''6'lı masada olanların hepsi cumhurbaşkanı yardımcısı olacak ve en az 1 bakanlık alacak” diyerek Meclis’te 6 partinin de Cumhurbaşkanı’nın arkasında olacağını söyledi.

''AYKIRI DAVRANAN HESAP VERİR''

“Tek başına hareket ederse o Meclis çoğunluğunu kaybedeceğini bilecek.” diye konuşan Ahmet Davutoğlu, 30 Ocak’ta açıklayacakları modelin geçiş dönemi için geçerli olacağını vurguladı ve “Geçiş sürecinde kim genel mutabakata aykırı davranmışsa halkın önünde o krizin hesabını verir.” açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, "Biz Cumhurbaşkanı'nın arkasında duracağız, üstünde durmayacağız" dedi. Cumhurbaşkanı'nın arkasında 5 ya da 6 Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın bulanacağını belirten Davutoğlu "Halk bilecek ki; yetkiyi ve sorumluluğu paylaşıyor" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.