Hava Durumu

Bakan Varank'tan gençlere çağrı! 'Hedefiniz...'

Ekonomik gidişat sebebiyle dünyada rekabet ortamının yeniden şekillendiğini söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Gençlerimizin öncelikli hedefi mutlaka kendi işini kurmak olmalı."

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2023 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2023 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bakan Varank'tan gençlere çağrı! 'Hedefiniz...'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün Gelecek Üsküdar Girişimcilik Akademisi'nin açılışına katıldı. Gençlere sunacakları imkanlar konusunda gayret içerisinde olduklarını belirten Varank, küresel rekabet ortamının da yeniden şekillendiği bir dönemden geçildiğini vurguladı.

Bakan Varank, küçücük bir startupın, çok kısa bir sürede büyüyerek en köklü şirketlerin onlarca yılda ulaşabildiği seviyelere kolaylıkla gelebildiğini belirterek, "Parlak bir fikrin ürettiği katma değer, oluşturduğu istihdam ekonominin itici gücü olabiliyor. Ufak bir atölyede üretilen yenilikçi bir ürün, yeri geliyor, koca bir sektörü dönüştürebiliyor. Gençlerimizin öncelikli hedefi mutlaka kendi işini kurmak olmalı. Bakınız dünyadaki bu dönüşümün farkında olan çok başarılı genç arkadaşlarımız var" diye konuştu.

'TÜRKİYE UNICORNLARLA DÜNYADA MANŞET OLUYOR'

Türkiye artık unicornlarla dünyada manşet olduğunu söyleyen Varank, "Bundan 3-4 sene önce, bu ülkede muhalefet unicornu sadece tek boynuzlu mistik bir at olarak biliyordu. Bizim verdiğimiz destekler sayesinde diğer adını da öğrenmiş oldular. Bugün Türkiye'nin 6 tane unicornu ya da bizim tabirimizle turcornu yani bir milyar dolar değerlemeye ulaşan şirketi var" değerlendirmesini yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.