Hava Durumu

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı... 146 yeni proje ve...

24 Haziran seçimleri için milletvekili adaylarını belirleyen AK Parti, bugün seçim beyannamesini görkemli bir törenle açıkladı. AK Parti seçim beyannamesinde eğitimden sağlığa, ulaşımdan dış politikaya kadar 146 büyük proje yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2018 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2018 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
AK Parti seçim beyannamesini açıkladı... 146 yeni proje ve...

AK Parti, bugün 14.00'da aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Partinin 600 milletvekili tanıtılırken, seçim beyannamesi de açıklandı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, BBP ve MHP'nin kurmayları da katıladı.

AK Parti, 24 Haziran seçim beyannamesini Ankara Atatürk spor Salonu'ndaki törende açıkladı. Beyannameyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dile getirdi. Törende ayrıca AK Parti'nin seçimlere girecek 600 milletvekili adayı da tanıtıldı..

360 SAYFA VE 16 BAŞLIK

Erdoğan açıklamadan önce gazetecilere dağıtılan beyannamede dikkat çeken detaylar var. 360 sayfadan oluşan beyanname 16 ana başlıktan oluşuyor.

"GÜÇLÜ MECLİS VURGUSU"

Beyannamede güçlü Türkiye, güçlü hükümet ve güçlü meclis vurgusu var.

Kitapçığın kapağında ise "Yaparsa yine AK Parti yapar" yazıyor.

BAŞAKAN YILDIRIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin seçim beyannamesinin açıklandığı toplantıda konuştu. Yıldırım, "3 Kasım'dan bugüne milletimize ne söz verdiysek, o sözleri yerine getirdik. AK Parti bir sevdadır, AK Parti Türkiye'nin bugünüdür, yarınıdır, aydınlık geleceğidir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Değerli kardeşlerim, bugün 24 Mayıs. Benim için bugünün özel bir anlamı var. Bugün itibarı ile 65'nci hükümetin 2.yılını tamamlamış bulunuyoruz. Bu zorlu süreçte, bütün bakanlar kurulu arkadaşlarımla çok önemli kararlar aldık. Çok zor kararlarda milletimizin, liderimizin destei ile ülkemizin yüzünü güldürecek sonuçları elde ettik. 2 yıl kısa olabilir, siyasi tarihimizde bu 2 yıl uzun uzun yazılacaktır" dedi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇİM BEYANNAMESİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tanıtım toplantısında konuşuyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıdaki konuşmasından satır başları:

Aynı yoldan geçmişiz biz. Aynı sudan içmişiz biz. Yazımız bir kışımız bir. Halaylar bir, horonlar bir. Aynı sazın teliyiz biz. Gönüller bir, dualar bir, bir Allah'ın kuluyuz biz. Has bahçemiz yurdumuzdur. Aynı bağın gülüyüz biz. 

Evet, aynı yoldan geçtiğimiz, aynı sudan içtiğimiz, aynı şarkıları söylediğimiz, gönüllerimiz ve dualarımız bir olan siz değerli milletvekili adaylarımızı sevgiyle selamlıyorum. Bizleri bu salonda ve ekranları başında takip eden milletimin her ferdini sevgiyle selamlıyorum.

İstanbul'dan Hakkari'ye, Rize'dan Hatay'a, İzmir'den Iğdır'a kadar ülkemizin dört bir yanında, helal rızkının peşinde koşan kardeşlerimizi selamlıyorum. Ayaklarının altına cennetin serildiği analarımızı, yarimiz olan, evladımız olan, kardeşimiz olan kadınlarımızı selamlıyorum. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz, bunun için de eğitimden siyasete her alanda önlerini açtığımız gençlerimizi selamlıyorum. Şu mübarek Ramazan günü, Rabbimden milletimizi ve dünyadaki tüm mazlumları korumasını niyaz ediyorum. Kardeşlerim, sizler AK Parti'nin 24 Haziran'da yapılacak seçimlerdeki milletvekili adayları sıfatıyla, milli iradenin teciline talip olarak bu yolculuğa çıktınız. Ülkemiz ve milletimize hizmet için çıktığımız bu yolculuğu inşallah, hayırlısıyla menziline ulaştıracağız. AK Parti, girdiği her seçimden birinci çıkmış partidir. Bizim için bu yeterli değildir. Biz aynı zamanda  ülkemizi hedeflerimize ulaştıracak bir çoğunluğa sahip olmak için mücadele ediyoruz. 

"Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oranla kazanmayı hedefliyoruz"

Sevgili gençler, milletimizin huzuruna ilk defa çıktığımız 2002 yılındaki seçimlerde yüzde 34 oya ulaştık. 7 Haziran'da ise Meclis'te çoğunluğu sağlayamadığımız bir seçim yaşadık. Tek başımıza hükümet kuramadık, diğer partiler de çoğunluğu sağlayıp milletimizin karşısına çıkamadılar. 1 Kasım'da ise yüzde 49.5'luk oy oranıyla tek başımıza iktidara geldik. Ayrıca 10 Ağustos 2014'te cumhurbaşkanlığı seçiminde ve 16 Nisan halk oylamasında yüzde 52'lik oy oranlarına ulaşmıştık. 2007 yılında bir cumhurbaşkanlığı seçimi kriziyle karşılaşmıştık. Gezi olayları başlayan, 17-25 yargı kriziyle süren ve bölücü örgütün hendek operasyonuyla tırmanan ve darbe girişimiyle zirveye ulaşan süreci de hep birlikte yaşadık. Şimdi vakit Türkiye vaktidir diyerek yola çıkıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oranla kazanmayı hedefliyoruz. TBMM'de de çok güçlü bir grup kurmak istiyoruz. Cumhurbaşkanı adayınız olarak, şahsım, milletvekili adaylarımız sizlerle el ele vereceğiz. İnşallah seçimlerden alnımızın akıyla çıkacağız. Kardeşlerim, işte bu cesaret, bu heyecan, bu coşku, Allah'ın izniyle bizlere 24 Haziran'da o beklenen neticeyi getirecektir. 

"Yaparsa yine AK Parti yapar"

Kardeşlerim, biz seçimlerde milletimizin karşısına hiçbir zaman eli boş çıkmadık. Milletimizin huzuruna hep, önceki hükümetlerimizde yaptıklarımızla beraber bir sonraki dönem yapacaklarımızla çıktık. Şimdi bu seçimlerde ne yapıyoruz? Biliyorsunuz, 6 Mayıs'ta İstanbul'da seçim manifestomuzu milletimize açıkladık. Bugün, güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye şiarıyla hazırladığımız seçim beyannamemizi "Yaparsa yine AK Parti yapar" diyerek milletimizin takdirine sunuyoruz. Öncelikle size gelecek vizyonumuzu özetle paylaşmak istiyoruz.

"Dijital Türkiye'nin vakti geldi"

Bugün dünyada, her alanda baş döndürücü hızda değişim yaşanıyor. Bir yanda teknolojik dönüşümler meydana gelirken bir yanda sosyal ve kültürel alanda yeni eğilimler gözleniyor. Değişimi iyi algılayanlar iyiye giderken, hızı yakalayamayanlar kötüye gidiyor. Biz, yeniden şekillenen ilişkileri dikkatle analiz ederek bir yol haritası ortaya koyuyoruz. Dijitalleşmeye özel bir önem veriyoruz ve dijital Türkiye vaktinin geldiğine inanıyoruz.

Ülkemizi, kuruluşunun 100'üncü yılına daha güçlü taşımak için vizyonumuzu daha önce ortaya koymuştuk. Yeni hükümet sistemiyle  iş adamlarımızın, kadınlarımızın söz sahibi olduğu bir ülke haline geleceğiz. Kendimize ufuk çizgisi olarak belirlediğimiz 2053 ve 2073 hedeflerimize de emin adımlarla ilerliyoruz. Önümüzdeki dönemde gelişmiş ülkelerin de üzerinde bir ekonomik büyüme sağlayacağız. 

*******

VAKİT TÜRKİYE VAKTİ

AK Parti,  "İrade, erdem ve cesaretle... Birlik, bereket ve bolluk için... Vakit Türkiye Vakti." sloganını kullanacak.

AK PARTİ'NİN SEÇİM ŞARKISI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

AK Parti'nin daha önceki seçimlerde kullandığı Dombra şarkısının bestecisi Arslanbek Sultanbekov'un bestelediği yeni seçim şarkısı görücüye çıktı.

TOPLANTIDAN NOTLAR

Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen partililer, erken saatlerde Ankara Spor Salonu önünde toplandı. Partililer, oluşturulan güvenlik noktalarında yapılan aramanın ardından salona alınıyor.

Toplantı için hazırlanan salona, üzerinde "İrade, erdem, cesaret" yazılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ile Türk bayrağı ve AK Parti flamaları asıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salondakileri selamlaması için platform hazırlandı. Partililerin etkinliği rahat izlemesi için de kürsünün üzerine büyük boyutlu ekran kuruldu.

Erdoğan'ın konuşma yapacağı kürsünün kurulu olduğu platformun önüne "Vakit Türkiye Vakti" yazılı pankart asıldı.

Salonda, "Güçlü Meclis güçlü Türkiye", "Yaparsa yine AK Parti yapar", "Millet karar verecek, güven ve istikrar devam edecek" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Toplantıya çok sayıda gazeteci akredite oldu. Gazetecilerin rahat çalışabilmesi için salonda alan ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.