Hava Durumu

Alinur Aktaş: İçim çok rahat!

6 yıldır görev yaptığı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını 31 Mart'ta CHP'li Mustafa Bozbey'e kaptıran Alinur Aktaş basın toplantısı düzenledi. İşte merakla beklenen açıklama...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Alinur Aktaş: İçim çok rahat!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 6,5 yıllık görev süresini değerlendirdi. 31 Mart'ta hür iradesiyle sandığa giden tüm vatandaşlara yürekten teşekkür ettiğini belirten Başkan Aktaş, "Benim artık görevim yarın akşamdan itibaren Bursa belediye başkanlığı değil. Dolayısıyla bende kendi işime, kendi konumuma adapte olacağım. Bursalı vatandaşların şunu çok iyi bilmesini istiyorum. Sırtımda hiç bir kamburum yok. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olarak gördük bu görevi. Allah'a şükürler olsun çok rahatım. Artık benim sorumluluğumdan çıktı. Bu manada, sorumluluk sahibi insanların sorumluluk sahibi gibi hareket etmesini istiyorum. Alinur Aktaş artık Perşembe günü sabahından itibaren belediye başkanı değil. Nihayetinde Mustafa Bozbey yeni dönem görevi devralacak. Mazbatasını alıp göreve başlayacak. Bu şehirde yaşayan bir vatandaş olarak kendisine başarılar diliyorum" dedi.

Aktaş, "Sırtımda hiç bir kamburum yok. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olarak gördük bu görevi. Allah'a şükürler olsun çok rahatım. Kazananlara hayırlı olsun. Kazanan Bursa olsun. İnşallah Bursa'ya bu 5 yıl süre içerisinde güzel işler yapılır" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Alinur Aktaş veda açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"31 Mart günü hem şehrimizde hem ülkemizde büyük değişiklikleri olan bir seçim gerçekleşti. Bu seçimde vatandaşlarımızın protest bir tavır sergileyerek sandık başına gelme oranlarının arttığını farkettik. Ben anı yaşayan bir insanım benim görevim ne ise onu yaparım. 

Sorumluluk makamında bulunan her kişinin konuştuğu şeyi büyük önemle konuşması gerekiyor. Tırlarla dosyalar götürülüyor. Bu akla hayale sığan bir şey değil. Bütün şirketlerin maaşları dün itibari ile yollandı. Bizde toplam memur sayısı 2bin küsür... Bu kişilerin maaşları yaklaşık ayın 7’sinde 8’inde ödeniyor. Bir kararname çıkmasına rağmen biz onun parasını da hazırladık. Gerçekten çok üzüldüğümü dipnot olarak söylemek isterim.

"İÇİM ÇOK RAHAT"

Ben şehri gülümsetmek isteyen insanım. Şehrin emirliğini yapacak kişinin böyle algılarla vatandaşı yönlendirmekten ziyade, mevcut belediye başkanını zan altında bırakacak tavırlardan ziyade, gerçek konulara değinmesi gerekiyor. Kendisi bazı vaatlerde bulundu. Hesabını kitabını, bütçesini az çok tahmin ediyordur. Şehrin katmanlarıyla, farklı kesimleriyle bu planlarını paylaşacaktır umarım. Sırtımda hiçbir kamburum yok, içim çok rahat. Çok güzel uyku uyuyorum.

"SANDIĞA GİTMEYECEĞİM, GİDERSEM AMPÜLE BASARIM"

Dolayısıyla sorumluluk sahibi insanların sorumluluk sahibi şekilde hareket etmesini diliyorum. 2019 yerel seçimlerinde 2 milyon 172 bin 640 seçmen varmış ve sandığa gelmeyen 300 bin civarında seçmen varmış. 2024 yerel seçimlerinde 2 milyon 388 bin 995 seçmenden 500 - 510 bin civarında sandığa gelmeyen seçmen olmuş. Ve bu iki seçim arasında CHP’nin oyu %1 artmış. Öyle çok bir oy farkı da yok diyebilirim. Zaten CHP genel başkanı da ifade etti. “Bizim tek bir mega projemiz var o da Alinur Aktaş’ın Bursa’dan gitmesi” dedi. Çevremden o kadar çok duydum ki. “Sandığa gitmeyeceğim çünkü gidersem ampule basarım” laflarını çevremde çok insandan duydum. Herhangi bir beklenti içerisinde değilim. 20 yoğun yılın ardından biraz dinlenmeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Perşembeyi cumaya bağlayan gün de ailemle birlikte umreye gidiyoruz.

"BURULAŞ'TAN ZARAR ETTİK"

İleriye dönük hiç bir beklenti içerisinde olmadığını belirten Başkan Aktaş, "20 yoğun yılın ardından dinlenmeye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. 2017 yılında göreve geldiğimde 3,2 milyar olan borç toplamı bütçeye oranı, 1,34'müş. Bütçenin 1,34 katı borç varken güncel 7,1 milyar borcumuz var. Bu ise bütçenin 0,35'i kadar borcumuz var. Yüzde 74 azaltmışız. Şirketlerin mali durumları ile alakalı ise, hiç bir şirketimiz zarar etmiyor. sadece BURULAŞ ile alakalı zararımız var. Onun sebebi de, 115 liralık öğrenci kartını 200 lira yaptık. 2 katı bile değil. Ancak, asgari ücret 12 katı, akaryakıt 10 katı, elektrik 8 katı arttı. Ucuz ulaşım politikası yüzünden böyle bir zararımız var.

"İFTİRALARI HAKETMİYORUM"

Şu an sipariş ettiğimiz 17 dizi araç yani 68x4 tane vagon gelecek. Bursa’nın ulaşımı rahatlayacak. Maalesef bana atılan iftiraların %1’ini bile hakettiğimi düşünmüyorum.

Doğu katı atık, kelek katı atık aktarma istasyonu, batı bölgesi entegre katı atık bertaraf tesisi ve birçok hazır projemiz bulunmaktadır. Eğer isterlerse, uygun görürlerse gerçekleştirebilirler. Hamitler civarını başka bir şekilde temizlemeyi, rahatlatmayı düşünüyorsanız, o sizin bileceğiniz iş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.