Hava Durumu

Millet İttifakı ittifak protokolünü YSK'ye sundu

Millet İttifakı heyeti, ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na (YSK) sundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2023 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Millet İttifakı ittifak protokolünü YSK'ye sundu

6’lı masa temsilcileri DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk İşleri Başkanı Bülent Kaya, İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, Demokrat Parti Genel Sekreteri Serhan Yücel, Seçim İttifakı Protokolü’nü Yüksek Seçim Kurulu’na sundu.

Başvuru sonrası açıklama yapan CHP’li Muharrem Erkek, “Bizler 2021 yılı eylül ayından bu yana bir aradayız. Birlikte çalışıyoruz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakat metnimiz, 84 maddeyi kapsayan anayasa değişikliği önerimiz, ortak politikalar mutabakat metnimiz, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş aşamamız ve belirlediğimiz ilkeler ışığında Millet İttifakı olarak 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi’ne katılacağız” dedi.

14 Mayıs'ta yalnızca iktidarın değişmeyeceğini belirten Erkek, şöyle devam etti:

"Büyük bir zihniyet değişmini de hep birlikte yaşayacağız. Amacımız yeni bir siyaset kültürü ile yeni bir yönetim anlayışıyla cumhuriyetimizin 2'nci yüzyılının başında cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak. Adaleti tesis etmek, farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ederek özgürce yaşamak. Refahı sağlamak, her bireyin her yurttaşın insan onurun yaraşır bir yaşam sürmesini temin etmektir. Bu amaçla bir araya geldik ve bu amaçlarla belirlediğimiz tüm mutabakat metinleri ve ilkeleri ışığında Millet İttifakı olarak hazırız. Seçim ittifakımızı da bugün YSK Başkanlığı'na sunduk. Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun."

HDP’nin ittifakta yer alıp almayacağına ilişkin soru üzerine Erkek, “Bizim ittifakımız burada. Millet İttifakı 6 siyasi partiden oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.