Hava Durumu

Çavuşoğlu: "'Erdoğan gitsin' diyenlerin pabucunu dama atıyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Biz bu 'Erdoğan gitsin' diyenlerin pabucunu kaç seçimdir dama atıyoruz, hala akıllanmadılar" dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Çavuşoğlu: "'Erdoğan gitsin' diyenlerin pabucunu dama atıyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Son günlerde takip ediyorsunuz; Avrupa ve ABD basını birbiriyle yarışmaya başladı. 'Erdoğan gitmeli' yazıyorlar. Onlar Erdoğan gitsin istiyorlar; çünkü bugün kadim Türk yurdu Karabağ’da anlı şanlı Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor. Onlar Erdoğan gitsin istiyorlar; çünkü onlar ne kadar silah mühimmat verseler de PKK’ya, Suriye’nin kuzeyinde terör devleti kurdurmuyor. Yahu, biz bu 'Erdoğan gitsin' diyenlerin pabucunu kaç seçimdir dama atıyoruz, hala akıllanmadılar" dedi. 
  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen esnaf buluşmasının konuğu oldu. Türkiye’nin bugün izlediği politika aklın yoludur. Sağduyunun yoludur. Barışın yoludur. Kırım Tatarı ve Ahıska Türkü soydaşlarımızı korumanın yoludur. Yani, Türk’ün yoludur” şeklinde konuştu. 
 
  Bakan Çavuşoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 
  “Türkiye’nin bugün izlediği politika aklın yoludur. Sağduyunun yoludur. Barışın yoludur. Kırım Tatarı ve Ahıska Türkü soydaşlarımızı korumanın yoludur. Sayın Kılıçdaroğlu; Can Azerbaycan’ı baypas edersen, tırlarımızı günlerce sınırlarda bekletirsen, o yolun sonu yokuştur, yokuş. Ne istiyorsunuz Azerbaycan’dan? Azerbaycan ile ne dertleri var ben onu merak ediyorum. Tarihten bu yana CHP zihniyetinin Azerbaycanlı kardeşlerimiz ile bir derdi var. Karabağ’ı almak için Azerbaycan mücadele ederken bunlar maalesef Türkiye Azerbaycan’a yardım etti demedi mi? Biz kardeşlerimiz ile beraber doğu batı orta koridor diyoruz. Kim verdi size bu haritayı, kim sizi kandırdı? Olacak iş değil. Son günlerde takip ediyorsunuz; Avrupa ve ABD basını birbiriyle yarışmaya başladı. 'Erdoğan gitmeli' yazıyorlar. Onlar Erdoğan gitsin istiyorlar; çünkü bugün kadim Türk yurdu Karabağ’da anlı şanlı Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor. Onlar Erdoğan gitsin istiyorlar; çünkü onlar ne kadar silah mühimmat verseler de PKK’ya, Suriye’nin kuzeyinde terör devleti kurdurmuyor. Onlar Erdoğan gitsin istiyorlar; çünkü Bayraktar'ımız, Altay'ımız, Kızılelma'mız, Atak-2'miz, Gökbey'imiz, Hürjet'imiz, Kaan'ımız, TCG Anadolu'muz Erdoğan imzası taşıyor. İlk defa yapmıyorlar bunu. Daha önce de böyle hayal gücü yüksek yazılarla Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye’yi hedef almışlardı. Yahu, biz bu 'Erdoğan gitsin' diyenlerin pabucunu kaç seçimdir dama atıyoruz, hala akıllanmadılar, hala uslanmadılar. Anlayana kadar öğretmeye devam edeceğiz.” 

  Toplantıda; Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AESOB'a bağlı 75 oda başkanı, kooperatif başkanları ve yönetim denetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.