Hava Durumu

Yoğun bakımlarda robot hemşire dönemi!

Yapay zekâ ile işlevsellik kazanacak olan yoğun bakım robot hemşireleri yaşam bulgusu alıp, ilaç uygulama, solunum ve oksijen ölçümlerini yapabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Yoğun bakımlarda robot hemşire dönemi!

Sağlık alanındaki teknolojik gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Yapay zekâ ile işlevsellik kazanacak olan yoğun bakım robot hemşireleri yaşam bulgusu alıp, ilaç uygulama, solunum ve oksijen ölçümlerini yapıp, değerlendirebilecek. Yapay zekâ modeli geliştirildikten bir yıl sonra Türkiye’deki tüm hastanelerde kullanılabilecek olan robotlar, hemşirelerin çalışma yükünü hafiflemiş olacak.  

 
  Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Hemşirelikte İnovasyon Zirvesi üniversitenin Beylikdüzü yerleşkesinde sağlık çalışanları ve geleceğin sağlıkçıları olan öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Zirvede sağlık çalışanlarının hastane ortamında çalışma yükünü azaltacak olan 35 proje sunuldu. Projeler arasında en dikkat çeken ise yapay zekalı yoğun bakım robot hemşiresi ADA oldu.





Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hamiyet Kızıl ile Dr. Öğr. Üyesi Atınç Yılmaz’ın hazırlamış oldukları projenin prototipi geliştirildi. Yapay zekâ modeli de geliştirildikten sonra 1 yıl içerisinde tüm hastanelerde kullanılabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.