Hava Durumu

Saç ve tırnak uzatan 7 vitamin

Cildinizi, saçınızı ve tırnaklarınızı sağlıklı tutmanıza yardımcı olabilecek vitaminler hakkında bilgi için okumaya devam edin.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2023 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2023 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Saç ve tırnak uzatan 7 vitamin

Saç, cilt ve tırnak takviyeleri A, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar içerir. Bunlarda ayrıca Koenzim Q10, Manganez, selenyum ve ayrıca balık yağı ve keten tohumu yağı gibi yağ asitleri bulunur.

İkincisi sıklıkla saç takviyelerinde bulunur ve saç ve tırnakların büyümesine yardımcı olur. Bu takviyelerin faydaları aşağıda daha ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

A VİTAMİNİ 

A vitamini, akne alevlenmelerini azaltan yaşlanma karşıtı bir ajandır. Aynı zamanda antioksidan özelliği de vardır. A vitamini eksikliği akne gelişme riskini artırabilir. Ayrıca A vitamini saç derinizi nemlendirir ve saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olur.

B VİTAMİNİ 

B vitamini, melanom dışı cilt kanseri ve kanser öncesi büyüme riskinde azalma ile ilişkilendirilmiştir. Saç ve tırnaklar için gerekli bir vitamindir. Saçlarınızın büyümesini hızlandırır ve saç dökülmesini azaltır.

C VİTAMİNİ 

C vitamini, serbest radikallere karşı mücadelede yardımcı olan ve cildin parlatılmasına ve kollajen stimülasyonuna yardımcı olan bir antioksidandır. C vitamini ayrıca cilt pigmentasyonunun önlenmesine de yardımcı olur.

BİYOTİN 

B7 vitamini olarak da bilinen Biotin, sağlıklı cilt, saç ve tırnak hücrelerinin üretilmesi için gerekli olan proteinlerin metabolize edilmesinde vücuda yardımcı olan bir B-kompleks vitaminidir.

Biyotin eksikliği olan kişilerde sıklıkla saç dökülmesi, egzama ve kırılgan tırnaklar görülür. Tamamlama, bu sorunları düzeltmeye yardımcı olabilir.

DEMİR

Demir, hücrelerinize oksijen taşınmasında kırmızı kan hücrelerine yardımcı olur. Sonuç olarak, saç büyümesi de dahil olmak üzere birçok vücut işlevi için gereklidir. Demir eksikliğinden kaynaklanan anemi, saç dökülmesinin önemli bir nedenidir

KERATİN 

Keratin, saçınızın, cildinizin ve tırnaklarınızın dış tabakasında bulunan yapısal bir proteindir. İnsan vücudu kendi başına bol miktarda üretmesine rağmen, güzellik meraklıları sıklıkla takviyenin saçı daha güçlü ve parlak hale getirebileceğini iddia eder.

E VİTAMİNİ 

E vitamini, serbest radikallere karşı savaşan ve ince çizgileri önleyen güçlü bir antioksidandır. Ayrıca egzama gibi cilt rahatsızlıklarını da azalttığı bilinmektedir. Suda çözünen bir besin olan E vitamini, tırnak yatağındaki ve tırnak çevresindeki derideki nemi artırarak kuru tırnak etlerini canlandırmaya ve eski haline getirmeye yardımcı olur. Eksikliği zamanla ciltte pürüzlü, pullu lekelere yol açabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.