Hava Durumu

Kanser hastalarına sahte ilaç mı kullanıldı? Açıklama geldi...

Kanser hastalarında kullanılan ithal bir ilacın sahte olduğuna ilişkin iddiaların ardından, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2023 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2023 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Kanser hastalarına sahte ilaç mı kullanıldı? Açıklama geldi...

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 2018 yılında 'Yurt Dışından İlaç Temini ve Kullanımı Kılavuzu'nda yapılan değişiklikle 'sahte kanser ilacı' getirildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. 


Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, sahte kanser ilacıyla ilgili 2019 yılında önce inceleme devamında ise soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından yürütülen soruşturma sonucunda ilacın sahte olduğunun belirlendiği paylaşılan açıklamada, "İlacın sahte olduğu belirlenir belinmez ilgili tüm bilgi ve belgeler sunulara savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadesi kullanıldı.


Açıklamada, yurt dışından getirilmek istenen bir ilaca yönelik yapıldığı öne sürülen kılavuz değişikliği iddialarına da yanıt verildi. Değişikliğin listeye bir ilacı eklemek için değil, ilaca erişimi artırmak için yapıldığı vurgulandı.

Ayrıca, "Yeni düzenleme, kalite kurallarını sıkılaştırarak güvenliği ve etkililiği ispat edilmiş ilaçları listeye almak için yapılmıştır" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.