Hava Durumu

Erken yaşta makyaj uyarısı!

Sosyal medyanın da etkisiyle makyaj yapma yaşı 13-14'lere kadar düştü. Aşırı makyaj ve kozmetik kullanımı, 40'lı yaşlarda görülen cilt bariyerinin çökmesi, egzama, aşırı akne gibi sorunların 18'li yaşlara kadar düşmesine yol açtı. Dermatoloji uzmanı çocukluk döneminde makyaj yapılmaması konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 19:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Erken yaşta makyaj uyarısı!

Sosyal medyanın da etkisiyle sayısız kozmetik malzemesiyle erken yaşta tanışan çocukların makyaja olan merakı her geçen gün artıyor. Özellikle içeriği bilinmeyen, ucuz makyaj malzemelerinin kullanımı ve üst üste sürülen ürünler çocuklar ve gençlerde ciddi cilt sorunlarına yol açıyor.

CİLT SORUNLARI 40'LI YAŞLARDAN 18'E DÜŞTÜ

Cilt bakımı veya makyaj için çeşitli temizleyici, krem, serum, fondöten, kapatıcı, allık gibi makyaj malzemelerin kullanımı, orta yaşlarda başlaması gereken cilt sorunlarını çok daha erken yaşlara taşıyor.

Habertürk'te yer alan habere göre Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Afacan Yıldırım, "Makyaj malzemelerinin erken yaşlarda kullanılması, cilt bariyeri dediğimiz cildin en dış tabakasına hasar veriyor. Bu durumdan etkilenmek açısından çocukluk dönemi daha kırılgan bir dönem" dedi.

Aşırı makyaj ve kozmetik kullanımı, 40'lı yaşlardaki cilt bariyeri sorunlarının 18'e düşmesine yol açıyor.

HASTALIKLAR UZUN SÜRELİ TEDAVİ GEREKTİRİYOR

Erken yaşta makyaj; cilt bariyerinin çökmesi, egzama ve aşırı akne gibi pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Bu hastalıklar uzun süreli tedaviler gerektiriyor.

Yıldırım, "Bu durum gözeneklerde tıkanıklık, komedon ve sivilce gelişimlerine yol açıyor. Egzama dediğimiz tabloya yol açabiliyor." diye konuştu.

Yıldırım, makyaj malzemelerinin çocukların kullanımına uygun olmadığını söyleyerek, "Çocukluk döneminde makyaj malzemelerinin kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.