Hava Durumu

Ayrı odalarda uyuyan çiftlerin daha mutlu olduğu ortaya çıktı

İngiltere'deki Oxford Üniversitesi Nuffield Oftalmoloji Laboratuvarı direktörü Russell Foster, "Horlayan partner için tek çözümün kulak tıpası olmadığını" söyledi ve, ayrı odalarda uyuyan çiftlerin daha mutlu bir ilişki kurabildiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Ayrı odalarda uyuyan çiftlerin daha mutlu olduğu ortaya çıktı

Artıgerçek'te yer alan habere göre, çiftlerin ayrı odalarda uyumasının ilişkiyi güçlendirebileceği ortaya çıktı. İngiltere'nin Oxford Üniversitesi'nde sinirbilim profesörü ve Nuffield Oftalmoloji Laboratuvarı direktörü Russell Foster, "Ayrı odalarda uyuyan çiftlerin, iyi dinlendikleri ve daha mutlu oldukları bir ilişki yaşayabileceğini" kaydetti.

"Sorun sadece horlamaysa ne yaparsın?"

Galler'de düzenlenen Hay festivali kapsamındaki bir konferansta konuşan sinirbilimci, "Partnerinin horlamasından şikayetçi pek çok insan tek başına bana geliyor ve 'Tıkaçlar işe yaramıyor, ne yapabilirim?' diye soruyor" dedi. "Pek çok insanın 'Sorun sadece horlamaysa ne yaparsın?' sorusuna 'Tabii ki başka bir yerde uyursun" cevabını verdiğini vurgulayan bilim insanı 50 yıl partneriyle aynı yatakta yatan bir insanın horlama yüzünden ilişkinin sonunun geldiğini düşünebildiğini belirtti. Foster, "Ayrı odalarda uyumak bir son değil, yeni bir ilişki biçiminin başlangıcı. Bunun çiftler için daha mutlu, birbirine daha duyarlı, daha az dürtüsel, daha az sinirli yeni bir ilişkinin başlangıcı olabileceğini" dedi.

Çiftleri, horlamanın en yaygın nedenlerinden biri olan ve tedavi edilmezse tehlikeli sonuçlar doğurabilecek 'uyku apnesi' yaşayıp yaşamadıklarını tespit edebilmek için doktora başvurmaya çağıran bilim insanı, uyku kalitesini artırmak için de çeşitli tavsiyelerde bulundu.

"Uyku uygulamalarını ciddiye almayın"

Uyku sorunları yaşayanların akıllı telefonlarda sıklıkla kullandıkları uygulamaların işe yaramadığını dile getiren Foster, "Uyku uygulamalarını ciddiye almayın. İşe yaramazlar. Ne zaman yattığınızı, gece uyanıp uyanmadığınızı ve nihayet ne zaman kalktığınızı size kabaca söylemelerinde bir sakınca yok. Ancak, 'Gece iyi uyudun, bol bol REM uykusu aldın' demeye başlamalarını saçmalık. Bunun yerine söz konusu uygulamaları silmek ve uyku öncesi uyaranları en aza indirmek uyku kalitesini artırmak için yardımcı olabilir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.