Hava Durumu

Adidas, Kanye West ayakkabılarından elden edilen geliri bağışlayacak

Yahudi karşıtı söylemleri nedeniyle ünlü rapçi Kanye West'le bağlarını koparan Adidas, sanatçının Yeezy markasıyla işbirliği kapsamında tasarlanan ayakkabılarla ne yapacağına karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2023 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Adidas, Kanye West ayakkabılarından elden edilen geliri bağışlayacak

Ünlü rapçi Kanye West'le bağlarını koparan Adidas, sanatçının Yeezy markasıyla işbirliği kapsamında tasarlanan ayakkabıları zararına satışa çıkarmış ancak West'in söylemleri nedeniyle kimse ayakkabıları satın almak istememişti.

Rapçi ile ortak olarak hazırladığı ayakkabıları satmakta zorlanan Alman spor eşyası üreticisi, yeni bir karar aldı.

Yahudi düşmanı söylemleri nedeniyle West'le işbirliğini bitirdiğini duyuran marka, elindeki ayakkabıları zararına satıp gelirleri bağışlayacağını açıkladı. 

1,2 milyar euro değerinde olan ayakkabılar yüzünden zarar eden Adidas, 31 yıllık tarihinde ilk kez bu kadar büyük bir kayıp yaşadı. Firma, yılın ilk çeyreğinde 350 bin dolar kaybettiklerini açıkladı. 

Marka yöneticilerinden Bjorn Gulden, ayakkabıları yok etmenin doğru hamle olmayacağını ve ayakkabıların bir şekilde satılıp elde edilen gelirlerin bağışlanacağını söyledi.

Gulden, "Ürünleri yakmak çözüm değil. Elimizdeki ürünleri satmaya çalışacağız ve West'in ifadelerinden zarar gören hayır kurumlarına bağışlayacağız" dedi.

ADİDAS İÇİN BÜYÜK BİR GELİR KAYNAĞIYDI

The Washington Post'un aktardığına göre Adidas, zarara uğramamak için ayakkabıları yakmayı bile düşünmüştü. Los Angeles merkezli yatırım bankası Wedbush'tan Tom Nikic, Yeezy modellerinin Adidas için yılda 2 milyar dolarlık bir gelir kaynağı olduğuna dikkat çekmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.