Hava Durumu

Camel 50.yıl turnesi için İstanbul'da konser verecek

Progresif rock türünün efsaneleşmiş gruplarından Camel, müzikal kariyerinin 50. yılına özel “50 Years Strong” turnesi kapsamında İstanbul'a geliyor. Kod Müzik organizasyonuyla gerçekleşecek etkinlikte Camel, 27 Mayıs akşamında sevenleriyle buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2023 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2023 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Camel 50.yıl turnesi için İstanbul'da konser verecek

Rock müzik tarihinde progresif rock türünün en önemli ve efsaneleşmiş temsilcilerinden biri olarak kabul edilen Camel, özel bir turne ile hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Kariyerinin 50'nci yılını özel 2023 turnesi ile kutlayan grup 50 Years Strong" turnesi kapsamında Türkiye'ye de gelecek.

1971’de başlayan efsanenin derin ve güçlü müzikal yolculuğuna da yaraşan bir ifadeyle “50 Years Strong” adını taşıyan özel turnede Camel, dünyanın dört bir yanında sevenlerine özel anlar yaşatacak.

Camel’ın muhtemelen son kez turneye çıkacağı “50 Years Strong” turnesinin İstanbul durağı Volkswagen Arena olacak.

Konserin biletleri 16 Ocak Pazartesi günü saat 11.00’da Biletix'te satışa çıkacak.

1971-1984 yılları arasında aktif olarak müzik kariyerine devam eden grup bu yıllar arasında “Mirage” (1974), “The Snow Goose” (1974), “Moonmadness” (1976) ve Stationery Traveler (1984) gibi kült albümlerle Camel ismini hafızalara silinmez bir şekilde kazıdı. 1991 yılında ise grubun kurucusu ve değişmez üyesi Latimer’ın kurduğu Camel Productions ile müzik sahnesine geri döndü. Camel, progresif rock başta olmak üzere senfonik rock, caz, klasik müzik, blues, elektronik müzik, Barok müzik gibi farklı tarzları da ustalıkla harmanladığı müzik serüvenini kimisi başyapıt olarak nitelendirilen “Lady Fantasy”, “The White Rider”, “Rhayader/Rhayader Goes to Town”, “Dunkirk” ve “Lunar Sea” gibi sayısız hit parça ile bugüne taşıdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.