Hava Durumu

#Zanlı

Lodoshaber.Com - Zanlı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Zanlı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Trump'a zehirli mektup gönderen zanlıdan itiraf! Haber

Trump'a zehirli mektup gönderen zanlıdan itiraf!

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump adına Eylül 2020’de Beyaz Saray’a içerisinde zehirli madde “risin” olan mektup gönderen 55 yaşındaki Pascale Ferrier adlı zanlı, hakkındaki suçlamaları kabul etti. Ferrier’in nisan ayındaki duruşmada 22 yıla yakın hapis cezası alması bekleniyor. FBI tarafından yapılan inceleme sonucunda Trump'ı başkanlık yarışından çekilmeye çağırdığı ve içerisinde risin bulunan mektuptan parmak izi alınan Ferrier, ABD’nin Buffalo kentinden Kanada’ya geçiş yaparken gözaltına alınmıştı. HİNT FASULYESİNDEN ZEHİR ÜRETTİ Fransa ve Kanada çifte vatandaşı olan Ferrier, yakalanmasının ardından Kanada’nın Quebec kentindeki evinde Hint fasulyesinden risin yaptığını itiraf etmişti. Ferrier, risin koyduğu mektupta ayrıca, `Sana yeni bir isim buldum: Çirkin Zalim Palyaço` ifadelerini yer vermişti. KOLLUK KUVVETLERİNE DE GÖNDERMİŞ Aynı anda Teksas’ta görevli 8 kolluk kuvvetine de benzer mektuplar gönderdiğini kabul eden Ferrier, bu mektuplar hakkındaki suçlamaları da kabul etti. Ferrier’i, söz konusu kolluk kuvvetlerine ise mektupları 2019’da yasa dışı şekilde silah taşıdığı ve geçersiz ehliyetle araç sürdüğü için 10 hafta gözaltında tutulduğu için gönderdiği ortaya çıkmıştı. Washington DC Başsavcısı Matthew Graves yaptığı açıklamada, "Ülkemizde siyasi şiddete yer yok ve kamu görevlilerini tehdit etmek veya kamu görevlilerimizi tehlikeye atmak için hiçbir mazeret yok" dedi. Öte yandan 2014 yılında ABD’nin eski Başkanı Barack Obama’ya ve diğer yetkililere içerisinde risin bulunan mektuplar gönderen ABD’li bir zanlı ise çıkarıldığı mahkemece 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bilinen bir panzehir olmayan risinin, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’ne (CDC) göre verilen doza bağlı olarak 36 ila 72 saat içinde ölüme neden olabiliyor.

Bursa'da kadını öldüren saplantılı aşık, adliyede! Haber

Bursa'da kadını öldüren saplantılı aşık, adliyede!

Bursa'da gittiği eğlence mekanında solist olarak çalışan Nurcan İ.'yi görerek beğenen ve saplantılı aşık olan İzzet A., ticari taksiyle takip ettiği kadının, kızının gözü önünde vurarak öldürdü. Olaydan kısa bir süre son yakalanan İzzet A., emniyetteki ifadesinde başka bir erkekle gördüğü için kadını öldürdüğünü söylerken, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.    Olay, saat 02.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Sırameşeler Mahallesi Çatal Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir eğlence mekanında solist olarak çalışan Nurcan İ.'yi beğenerek saplantılı aşık haline gelen İzzet A., dün gece yine bir mekanda Nurcan İ. ile denk geldi. Bir süre Nurcan İ.'ti dinleyen saplantılı aşık, mekan çıkışında Nurcan İ. ve kızı Yağmur M.'yi kendine ait olan otomobiliyle evlerine bırakmak için davet etti. Daveti reddeden anne ve kız, ticari taksiye binerek Sırameşeler Mahallesi Çatal Sokak'taki evlerine giderken, İzzet A. ise ticari taksiyi takip etti. Ardından İzzet A. ile Nurcan İ. sokak ortasında yüksek sesle tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede büyürken, İzzet A. yanında getirdiği tabanca ile Nurcan İ.'nin kafasına doğru ateş açtı. Kurşunların hedefi olan Nurcan İ., kanlar içerisinde yerde kalırken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Nurcan İ.'yi, olay yerinde yaptığı ilk müdahalesinin ardından Çekirge Devlet Hastanesine kaldırdı. Nurcan İ., hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.  "Kıskanıp öldürdüm, pişmanım"   Şüpheli İzzet A. ise geldiği otomobile binip, olay yerinden elini kolunu sallayarak kaçarken, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. İzzet A.'nın emniyetteki ifadesinde, Nurcan İ.'yi başka bir erkekle gördüğü için kıskandığını ve pişman olduğunu söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan İzzet A., adliyeye sevk edildi.    Nurcan İ.'nin cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından Orhaneli ilçesi Çalaplar Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilecek.    Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.