Hava Durumu

#Zabıta

Lodoshaber.Com - Zabıta haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Zabıta haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da koyunlara zabıta müdahalesi! Haber

Bursa'da koyunlara zabıta müdahalesi!

Bursa'da Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ekili tarlalara ve çevreye zarar verdiği için yoğun şikayetlere neden olan Panayır Mahallesi'ndeki küçükbaş hayvanları topladı. Bir vatandaşa ait arazi üzerine izinsiz bırakılan keçi ile koyunlar, yakalanarak Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi. Zabıta ekiplerinin kucağında taşıdıkları koyunlar zarar görmemesi için her türlü tedbir alındı.      Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşa ait boş alana kaçak olarak yapılan derme çatma ağılların yıkılması ve başıboş küçükbaş hayvanların yakalanması için çalışma gerçekleştirdi. Sahipleri tarafından araziye salınan ve çevreye zarar vermesinden dolayı valilik ile belediyelere çok sayıda şikayetin geldiği keçi ve koyunları toplamak için harekete geçen ekipler, başıboş dolaşan koyunların peşine düştü. Küçükbaş hayvanları yakalamak kolay olmazken, keçi ve koyunlar kaçtı, belediye ekipleri kovaladı.    Çocuk gibi taşıdılar    Zabıta ekiplerinin küçükbaş hayvanları yakalamaları esnasında sıcak görüntüler ortaya çıktı. Hayvanlara zarar vermemek adına oldukça dikkatli hareket eden ekipler, yakaladıkları keçi ve koyunları adeta bir çocukmuş gibi kucaklayarak taşıdı. Uzun bir uğraş sonunda yakalanan hayvanlar, kamyonlara yüklenerek Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi.    Belediye ekipleri, görüntü ve çevre kirliliğine sebebiyet vermesinin yanı sıra insan sağlığını da tehdit eden ağılları iş makinesi ile yıktı. Hayvan sahiplerine ise cezai işlem uygulandı. Zabıta yetkilileri, 3285 Sayılı Hayvan Sağlığı Kanunu'na göre cadde ve sokaklarda her türlü küçük ve büyükbaş hayvanın yetiştirilmesi, kesilmesi ve satışının yapılmasının yasak olduğunu söyleyerek, uyarıda bulundu.

Ders olsun: Hem bıraktıkları molozu topladılar, hem de!.. Haber

Ders olsun: Hem bıraktıkları molozu topladılar, hem de!..

Bursa'nın İnegöl ilçesinde doğaya 30 çuval moloz atan şahıslar, belediye ekiplerine yakalanınca ilginç bir cezaya çarptırıldılar. 2 kişi, doğaya attıkları 30 çuval molozu tekrar kendileri toplamak zorunda kaldı. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban sosyal medyadan çağrıda bulunarak, "Hem geri topladınız hem de ceza ödeyeceksiniz. Belediyeyi arasaydınız 30 çuvalı 105 liraya alabilirdik" dedi.     Şehrin genelinde temizlik harekatı başlatan İnegöl Belediyesi, aynı zamanda çevreyi kirletenler hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya devam ediyor. Temizlik konusu üzerine bir çok çalışmalar ve farkındalık oluşturan uygulamalar yapan İnegöl Belediyesi, çevreyi kirleten kişilere de gerekli yasal işlemi uyguluyor.    Çevreyi kirletenlere paylaşımlı cevap    İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, daha önce de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla gelişigüzel olarak dereye moloz atan kişiyi paylaşımla uyarmıştı. Başkan Alper Taban bu kez de yeni bir video ile çevreyi yine moloz atıkları ile kirleten kişilerin videosunu paylaştı.    Kirlettikleri gibi geri topladılar    İnegöl Belediyesi'nin  uygulamasıyla moloz atıkları 5 çuvala kadar 30 TL, sonrasında çuval başına 3 TL'ye alınıp bertarafı gerçekleştirilirken,bu uygulamaya uymayan kişiler Zabıta ekiplerinin takibine takıldı.     Eski Karacakaya Köyü'nde yol kenarına moloz atıkları atıldığı şikayeti üzerine takipte olan İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tespit ettikleri kişileri yakalayarak attıkları molozları aynı şekilde geri toplattı.    “Hem geri topladınız hem de ceza ödeyeceksiniz”    Başkan Alper Taban, konuyla alakalı sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı videolu paylaşımında, "30 çuval molozu 153'ü arayarak 105 liraya aldırmak varken doğaya atmak hiç yakışmamış. Hem geri topladınız, hem de üstüne ceza ödeyeceksiniz." ifadelerine yer verdi.    Öte yandan çevreyi kirleten kişiler hakkında İnegöl Belediyesi Encümen Kurulu Tarafın Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince gerekli cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.

Bursa'da çevreyi kirletene af yok: Hem ceza, hem de!.. Haber

Bursa'da çevreyi kirletene af yok: Hem ceza, hem de!..

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, yaptığı denetimlerde yasak olan bölgelere kaçak hafriyat atıkları dökerek çevreyi kirleten kişi ve kurumları tespit ederek haklarında ceza yazıyor. Son olarak Veysel Karani Mahallesi’nde yasak olan bölgeye kaçak hafriyat döküldüğünü belirleyen zabıta ekipleri, yaptıkları çalışma sonunda firmayı tespit ederek hem ceza yazdı, hem de dökülen hafriyatı kaldırttı.       Osmangazi Belediyesi, yasal olarak belirlenen döküm sahaları dışında ilçenin değişik yerlerine gelişigüzel malzeme, inşaat atığı, moloz veya benzeri hafriyat atıkları dökerek çevre kirliliği oluşturan ve bazı bölgelerde yol güvenliğini tehlikeye düşüren kişi veya firmaları tespit ederek Kabahatler Kanunu’na istinaden cezai işlem uyguluyor.  Zabıta Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip oluşturan ve ilçe sınırları içindeki boş arsalara izinsiz moloz, inşaat atığı ve çöp dökenlere drone ile gece gündüz takip yapan ekipler, son olarak Veysel Karani Mahallesi’nde yasak olan bölgeye kaçak hafriyat döktüğünü belirledikleri bir firmaya bin 200 TL ceza yazdı. Ekipler, dökülen hafriyatın da bölgeden kaldırılmasını sağladı.    Zabıta ekipleri, insan ve çevre sağlığı açısından tehlike arz eden gelişigüzel moloz dökümü konusunda uyarılarda bulunarak, kurallara uymayan kişi ve işletmeler hakkında cezai işlem uygulamaya devam edileceğini belirtti.

Bursa'da zabıtadan usulsüzlüğe geçit yok! Haber

Bursa'da zabıtadan usulsüzlüğe geçit yok!

Bursa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kaldırım işgallerinden seyyar satıcılara, marketlerden hafriyat sahalarına kadar her alanda yaşanabilecek usulsüzlüklerin önüne geçmek için 2022 yılında 78 bin 482 denetim yaptı.      Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde; halkın esenlik, sağlık ve huzurunun sağlanması için belirlenen belediye emir ve yasaklarına karşı öncelikle önleyici tedbirlerin alınması ve olumsuzlukların takip edilmesi amacıyla, yoğun bir çaba harcayan Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, 2022 yılında da başarılı bir performans ortaya koydu. Büyükşehir zabıtası, duygu istismarı ve dilenciliğin önlenmesi, çocukların sokakta çalıştırılması, sokakta kalan vatandaşların iaşe ve barınma hizmetlerinin sağlanmasında, 17 ilçe belediye zabıta birimleriyle koordinasyon içerisinde ve ilgili kurumlarla işbirliği yaparak öncü ve destekleyici çalışmaları ile göz doldurdu.  ETİKET DENETİMİ   Tüketici haklarının korunmasına yönelik olarak özellikle geçtiğimiz yıl marketlerde fahiş fiyat artışı ve etiket denetimlerine ağırlık veren ekipler, yıl boyunca 3443 iş yeri denetimi yaptı. Bu konuyla ilgili vatandaşlardan gelen 1097 şikayet değerlendirmeye alınırken, 11 bin 870 üründe etiket denetimi, 12 bin 549 üründe kasa-reyon fiyat farkı denetimi, 11 bin 804 üründe de KDV indirimi denetimi ile halkın takdirini topladı. Çevre ve kent estetiğine yönelik toplam 9379 çevre, görüntü ve gürültü kirliliği denetimi yapılırken, esenlik hizmetleri çerçevesinde 14 bin 937 seyyar satıcı, dilenci ve işgal kontrolü gerçekleştirildi.    Trafik hizmetleri çerçevesinde servis araçları başta olmak üzere, taksi, dolmuş, minibüs ve otobüslerde usulsüzlüklerin önüne geçilmesi için yıl boyunca toplam 26 bin 843 denetim yapıldı.    Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, günde ortalama 215 denetimle, 2022 yılını toplam 78 bin 482 denetimle kapadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.