Hava Durumu

#Yıldırım Belediyesi

Lodoshaber.Com - Yıldırım Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yıldırım Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yıldırımlı gençlere 5 yıldızlı tesis Haber

Yıldırımlı gençlere 5 yıldızlı tesis

Bursa'da Yıldırım Belediyesi, Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisi'ni modern, donanımlı bir gençlik ve spor merkezine dönüştürmek için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor.  Halı saha ve yüzme havuzundan oluşan mevcut tesisin yıkıldığı 7 bin 548 metrekarelik inşaat alanına sahip projede, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, çocuklar için cimnastik, karate, taekwondo salonları, kadınlar için fitness salonu, modern kitap kafe, kütüphane ve YILMEK kursları gibi toplamda 17 farklı birim bulunuyor. Çalışmaların yüzde 40'ının tamamlandığı Dr. Sadık Ahmet Spor ve Gençlik Merkezi açıldığında Yıldırım'a değer katacak.    Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “İlçemize kütüphaneler, okuma salonları, kültür merkezleri, spor tesisleri, sosyal yaşam merkezleri kazandırarak en büyük sermayemiz olan çocuklarımızın geleceğine yatırım yapıyoruz. Bu istikamette önemli vizyon projelerimizden biri olan Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisi'ni modern bir gençlik ve spor kompleksine dönüştürüyoruz. 2023 yılının sonunda hizmete açacağımız Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi açıldığında ilçenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek. Çalışmaların yüzde 40'ını tamamladığımız merkezimiz tamamlandığında gençlerimizin kişisel gelişimlerine ve sosyalleşmelerine katkı sağlayacak” diye konuştu.

Bursa Samanlı’da taşkın riski tarihe karışıyor    Haber

Bursa Samanlı’da taşkın riski tarihe karışıyor   

Yıldırım Belediyesi, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) ile imzaladığı protokol çerçevesinde, Uludağ'dan gelen ve zaman zaman taşkınlara sebep olanCenup Kanalı’ndadere ıslahı gerçekleştiriyor. Islah çalışmalarının yüzde 60’ının tamamlandığı dere hattında inceleme yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, projenin Samanlı bölgesinin geleceğini değiştireceğini vurguladı. Gerçekleştirilen ıslah çalışması ile birlikte uzun yıllardan bu yana devam eden bir sorunu kalıcı çözüme kavuşturacaklarını belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği Cenup Kanalı’ndaki dere yatağını 38 metreye kadar genişletip, etrafını kademeli taş duvarlarla çevreleyeceğiz. Yaklaşık 2,5 kilometrelik bir hatta gerçekleştirdiğimiz ıslah çalışması ile birlikte bölgede yaşanan taşkınlar tarihe karışacak” ifadelerini kullandı.    Gerçekleştirilen dere ıslah çalışmalarının Samanlı bölgesinin değerini artıracağını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Projemizin Yıldırım’a çok yönlü katkısı olacak. Öncelikle bölgede yaşanan taşkınlar son bulacak. Tehlikeli atıkların dereye karışmasının önüne geçilecek. Taşkınlar sebebiyle, derenin kuzey hattında kalan arazilerde ve bahçelerde yaşanan su baskınları bitecek. Dere hattının güneyinde kalan ve hastane alanı olarak ayrılan bölge de artık taşkın riskinden kurtulacak. Böylece bölgeye yapılacak hastanenin önündeki en büyük engel de kalkmış olacak. Öte yandan ıslah çalışması ile birlikte dere yatağı temizlenecek ve yapılacak düzenlemelerle görsel açıdan bölgeye değer katacak bir dere hattıoluşacak” diye konuştu.

 Yıldırım Belediyesi'nin yardımları deprem bölgesine uğurlandı Haber

 Yıldırım Belediyesi'nin yardımları deprem bölgesine uğurlandı

Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nde toplanan tırların 7’den 70’e herkesin yardımı ile toplanan yardımların bölgeye ulaştırılacağını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “6 Şubat'ta asrın felaketini hepimiz yüreğimizde hissettik. Depremin olduğu ilk andan itibaren Yıldırım olarak el ele gönül gönülle depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Yaptığımızı sosyal destek çalışmaları konteynır kent çalışmaları enkaz kaldırma çalışmalarında olduğu gibi ramazan ayı içerisinde de 7’den 70’e zenginiyle fakiriyle, öğrencisiyle iş adamıyla yaraları birlikte sarmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz buradan giden sosyal destek çalışmalarında kolilerin istiflenmesi gelen yardımların derlenip toparlanması ve tıra yüklenmesi noktasında çok aktif bir görev almışlardı" dedi    "7 yaşındaki yavrularımız en sevdiği oyuncakları bölgedeki depremzede kardeşlerine gönderdi" diyerek sözlerini sürdüren Yılmaz, "70 yaşındaki teyzelerimiz umre parasın depremzedelere gönderdi. 11 ayın sultanı ramazan aynı içerisinde de Kaymakamlığımız öncülüğünde Millî Eğitim Müdürümüz ve Yıldırım Belediyesi olarak bir sosyal destek çalışması gerçekleştirdik. Bütün okullarımız da öğrenci kardeşlerimiz kıymetli öğretmenlerimizle birlikte binlerce koli hazırlık yaptık. Kaymakamımız öncülüğünde, Millî Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğince ramazan kolileri hazırladık. Yıldırımdaki bütün okullarımız da öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katkısıyla 7 binin üzerinde erzak paketi hazırlandı. Geçtiğimiz hafta erzak kolisi yüklü 2 tırımızı bölgeye uğurlamıştık bu hafta da inşallah 5 tırımızı deprem bölgesine uğurluyoruz. Kardeş belediyemiz olan Malatya Yeşilyurt’a Hatay Hassa’ya ve Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine Yıldırımdan deprem bölgesine kardeşlik elini uzatıyor. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.  Uğurlamaya Yıldırım Kaymakamı Metin Esen de katıldı.

Yıldırım Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor    Haber

Yıldırım Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor   

İlçede yaşayan ihtiyaç sahibi binlerce aileye bu ramazanda da gıda yardımında bulunan Yıldırım Belediyesi, Değirmen Gençlik İyilik Gönüllüleri ile birlikte un, yağ, şeker, tuz, kuru bakliyat ve şarküteri ürünlerinden oluşan yardım paketlerini vatandaşların evlerine kadar ulaştırdı.      Yıldırım Belediyesi, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi binlerce aileye bu ramazan da gıda yardımında bulundu. Un, yağ, şeker, tuz, kuru bakliyatlar ve şarküteri ürünlerinden oluşan yardım paketleri vatandaşların evlerine kadar ulaştırıldı. Belediye ayrıca çölyak ve pku hastası vatandaşlara özel olarak hazırlanan gıdalardan oluşan paket hazırladı. Ayrıca Yıldırım Bayezid Aşevi’nde, ramazan boyunca günlük bin 100 kişilik sıcak yemek dağıtımı yapan Yıldırım Belediyesi, Asriad ile birlikte kurduğu iftar çadırında günlük bin Yıldırımlıya iftar verirken Uyumayan Kütüphanelerde ders çalışan gençlere iftar ve sahur ikramında bulunuyor. Ramazanda deprezedeler de unutulmadı. Yıldırım Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrası bölgeye 35 tır yardım malzemesi göndermişti. Belediye, ramazan ayının gelmesiyle 1 tır gıda kolisini deprem bölgesine gönderirken Malatya Yeşilyurt’ta depremzedelere her gün bin kişilik hem iftar hem de sahur yemeği veriyor.    Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz konuyla ilgili; “Ramazanı yardımlaşma, dayanışma ve halden anlama ayı olarak bildik. İlçemizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kapısını tek tek çalarak ramazan kumanyalarını teslim ediyoruz. Bayrama yakın da ihtiyaç sahibi çocuklarımıza bayramlık yardımlarımız olacak. Hem Yıldırım’da hem de kardeş şehir Yeşilyurt’ta birbirinden güzel ramazan etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Ramazanın manasına uygun en özel programları vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Ramazanın birlik ve beraberlik iklimini en çok çocuklarımız hissetsinler istiyoruz. Bu anlamda çocuklarımıza özel programlar düzenliyoruz. Hemşehrilerimizin ramazan ayını bir kez daha tebrik ediyor, tüm Yıldırımlıları ramazan programlarımızda buluşmaya davet ediyorum” dedi.

Yıldırım’dan afet bölgesine kardeşlik eli Haber

Yıldırım’dan afet bölgesine kardeşlik eli

Bursa'nın Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremden en fazla zarar gören Malatya’da yürütülen yardım çalışmalarını inceledi. Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile birlikte çadır kentte kalan depremzedeleri ziyaret eden Başkan Oktay Yılmaz, Yıldırımlı çocukların depremzede kardeşleri için hazırladıkları oyuncakları çocuklara dağıtırken üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere üniversite hazırlık seti hediye etti.    Yıldırım Belediyesi’nin Yeşilyurt’ta kurulumuna devam ettiği konteyner kentte de incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz, “Ülke olarak yüzyılın en büyük felaketlerinden birisini yaşadık. İnsanlarımızı kaybettik, şehirlerimiz yıkıldı. Bu afetin ilk günden itibaren tüm imkânlarımızla bölgede yaşayan insanlarımızın yaralarını sarmak, dertlerine derman olmak için seferber olduk. Depremin üzerinden bir aydan fazla zaman geçti. Bu süreçte bedenimiz Bursa’da ise gönlümüz, aklımız hep burada oldu. Yeşilyurt’ta kuracağımız 300 konteyner ve ortak kullanım merkezlerinden oluşan konteyner kentimizde kurulumlar tüm hızıyla devam ediyor. Bugün itibarıyla 102 konteynerin kurulumunu tamamladık. Ramazan ayı başlamadan 300 konteynerlik kentin ilk etabını tamamlayıp insanlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.    Malatya’dan sonra Gaziantep’in İslâhiye ilçesine geçen Başkan Yılmaz, buradaki geçici yaşam alanında incelemelerde bulunarak depremzedeler ile bir araya geldi. Deprem bölgelerinde hayatın bir nebze de olsa normale dönmesi ve acıların hafifletilmesi için çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Şüphesiz çok büyük bir yıkım ve acı yaşadık. Ancak bu felaketten sonra millet olarak, ümmet olarak dünyaya örnek bir dayanışma ve yardımlaşma ortaya koyduk. Buradaki insanlarımızın talepleri çerçevesinde buraya 4 prefabrik mescit ve 2 adet 4-6 yaş Kur’an kursu yapacağız” diye konuştu.      Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, buradan Hatay’ın Hassa ilçesine geçerek burada kurulumu devam eden konteyner kentte incelemelerde bulunacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.