Hava Durumu

#Yenişehir

Lodoshaber.Com - Yenişehir haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yenişehir haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da Başkan Aktaş'tan Yenişehir'e yeni yol müjdesi! Haber

Bursa'da Başkan Aktaş'tan Yenişehir'e yeni yol müjdesi!

Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin üçüncü büyük sanayi sitesine Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından alternatif yol yapımı için çalışmalar start alıyor.    YESAN’ı ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şantiye alanında açıklamalarda bulundu. Yenişehir TSO Başkanı Orhan Torun’un başkanlığını yaptığı YESAN’ın bölgenin gelişimine ciddi katkılar sağlayacağını belirten Alinur Aktaş, "Yenişehir her geçen gün gelişen güzelleşen, tarım ve sanayi ile büyüyen bir ilçemiz. Hızlı tren 2024 sonu gelecek. Otoyol çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunlara paralel olarak YESAN kurulmuş. Subaşı Mahallesi'ne ilk etapta 210, ikinci etapta 104 konut, Toplu Konut İdaresi tarafından bu bölgeye yapılıyor. Bu resmen yeni bir yerleşim birimi demek. Taktir edersiniz ki yeni oluşan bir bölgenin ve sanayiye kolay ve modern ulaşım için yol ve alt yapı gerekli. Bunların hepsini aynı anda planlamak gerekiyor. Birinci amacımız Subaşı Mahallesi'ni rahatlatmak istiyoruz. Çünkü şu an inşaat nedeniyle ve bittiğinde ciddi bir araç sirkülasyonu olacak. Mevcut yol bu anlamda sağlıklı değil. Bunun için yaklaşık 2 kilometrelik yeni bir çevre yolu yapmamız gerekiyor. Bunun için mahalle sakinlerimizden de anlayış bekliyoruz" dedi.  7 KIRSAL MAHALLEYE DE..   Çalışmalara kısa süre içinde başlayacaklarını belirten Aktaş, "Yapacağımız bu yol aynı zamanda bölgede bulunan 7 kırsal mahallemize de hizmet verecek. Onların sağlıklı ulaşım yapmalarını sağlayacak. Bunlar ağır maliyetli işler. Ancak önemli olan ilçemizin gelişmesinin önünü açmaktır. İş dünyası güzel bir iş yapıyor bize de onları desteklemek düşüyor. Ben özellikle muhtarımızdan ve Belediye Başkanımız Davut Aydın’dan kamulaştırma konusunda destek olmalarını rica ediyorum" diye konuştu.

Emekli olamayan Bursalı Çiftçiler: Erdoğan talimat verdi Haber

Emekli olamayan Bursalı Çiftçiler: Erdoğan talimat verdi

Bursa'da bağlı oldukları Ziraat Odası'ndaki çiftçi üye kayıt defterlerinde noter tasdiki bulunmamasından dolayı emekli olamayan 20 bin çiftçinin sorunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi. Erdoğan sıkıntının çözümü için talimat verdi.       Bursa’nın birçok ilçesinde emekli olamayan 20 bin çiftçinin sorunları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sorunun araştırılması için talimat verdi.     Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “Yenişehir, İznik, Karacabey, Nilüfer , İnegöl ilçelerimizde bulunan Ziraat odalarımızdaki üye kayıt defterlerinin 90'lı yıllardan 2008’in 10. ayına kadar olan üye kayıtlarında noter tasdiki olmadığından dolayı sıkıntı yaşanıyordu. Bağ-kur noter tasdiki bulunmamasından doayı yaşlı çiftçilerimizin emekli olamayacağını açıkladı. Bu sebeple üyelerimiz de emekli olamıyorlar.  Ankara’da meclise giderek Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Zafer Işık ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza konuyu aktardık. Daha sonra bizzat bu sorunu Sayın Cumhurbaşkanımıza anlattım. Cumhurbaşkanımız da bu sorunun çözülmesi için Milletvekili Mustafa Elitaş’a talimat verdi” diye konuştu.      Başkan Aktaş, “Çiftçimiz mağdur. Emekli olamıyorlar. Cumhurbaşkanımızın bu sorunu çözeceğine ve mağduriyetin giderileceğine inanıyoruz” dedi.

1,5 milyar liralık yatırımda 44 Yenişehirli firma yer alıyor Haber

1,5 milyar liralık yatırımda 44 Yenişehirli firma yer alıyor

İnşaatı hacmi ve maddi tutarı ile Marmara bölgesinin en büyük; Türkiye’de ilk 3’e giren sanayi sitesi Yenişehir’e ayrı bir değer katacak. İnşaatı devam eden projede 76 yeni işyeri bulunurken bunların 44’ü Yenişehirli firmalardan oluşacak.    Bursa’nın Yenişehir İlçesine bağlı Subaşı mahallesinde yapılan sanayi sitesi 1,5 liralık yatırımı bulurken; Türkiye’nin en önemli sanayi merkezlerinden birisi olacak proje içinde imalat ve ağaç işleri bölümleri olacak.       S.S. Yesan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Torun, “Yenişehir ilçemizde yapımına başladığımız Küçük Sanayi Sitesi 321 dönüm arazi üzerine 125 bin metre kare inşaat alanı üzerinde yapılıyor. Yatırımda ağırlıklı imalat ve ağaç işleri bölümleri olacak. Hayata geçecek projede 44 Yenişehirli firmamız bulunuyor. Bunların çoğunluğu Yenişehir’de olup az bir bölümü ise Bursa’da bulunan Yenişehirli hemşerilerimizdir. 17 firma İnegöl'den, 2 firma İznik'ten, 13 firma da Bursa merkezdeki yatırımcılardan oluşuyor. Yönetimi tamamen Yenişehirlilerden oluşan kooperatifimizde dışarıdan kimse bulunmuyor. Şartlar dahilinde tarafımıza müracaat eden tüm Yenişehirli firmalar, bu çalışmanın içinde yer aldığı gibi onların talepleri doğrultusunda proje hayata geçirilmiştir” diye konuştu.     Başkan Torun, “Yesan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi  inşaatı hacmi ve maddi tutarı ile Marmara bölgesinin en büyük ülkemizin ilk 3’üne girecek çok önemli bir yatırımdır. Bugün itibari ile yatırımın tutarı 1,5 milyar lirayı buluyor. Yatırımın ilçemize ülkemize ve iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.