Hava Durumu

#Yasaklar

Lodoshaber.Com - Yasaklar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yasaklar haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Van’da 2 günlük yasaklama! Haber

Van’da 2 günlük yasaklama!

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu meyanda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; Van ili coğrafi sınırları içerisinde 12/08/2023 tarihinden geçerli 13/08/2023 tarihi de dahil olmak üzere 2 gün süre ile valilik ve kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 2911 Sayılı Kanunun ilgili hükümlerine istinaden, yine valilik ve kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetleri de 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında yasaklanmıştır” denildi.

Orman yangınlarıyla mücadele için yasaklar başladı! Haber

Orman yangınlarıyla mücadele için yasaklar başladı!

Vali Vekili Okan Leblebicier’in imzasıyla yayınlanan yasak kararında, resmi mesire yerlerine, orman parklarına, Milli parklara ve tabiat parklarına giriş yasaklandı. Alanların görevlileri, arıcılar, çobanlar, av turizmi organizasyonları yasak çerçevesi dışında tutulurken, ormanlık alanlarda düzenlenen doğa yürüyüşlerinin, bisiklet gezilerinin, sosyal ve sportif etkinliklerin de orman parklarda ve izin verilen yerler dışında yapılamayacağı belirtildi. KARARDA ŞU İFADELER YER ALDI Yayınlanan kararda, “Hava sıcaklıklarındaki ani artışlar nedeniyle orman yangınlarının meydana gelebileceği öngörüldüğünden 6831 sayılı Orman kanununun 74. Maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi kanununun 9. ve 66. Maddeleri, İç İşleri Bakanlığının 2023/5 sayılı genelgesi uyarınca 31 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlara giriş yasaklanmıştır” ifadeleri kullanıldı. Ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması kararının uygulanmasından Orman teşkilatı, bütün kolluk kuvvetleri ve köy muhtarları sorumlu olacağı açıklanırken, yasaklara uymayanlar hakkında adli işlem ve para cezası uygulanacağı belirtildi. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan yasak kararında piknik yapılmaya açık yerler ise Kocakır Orman Parkı, Eskişehir Şehir Ormanı, Eskişehir Eko Turizm Alanı, Akpınar Orman Parkı, Şelale Orman Parkı, Fidanlık Orman Parkı, İnönü Orman Parkı, Han Orman Parkı, Madensuyu Orman Parkı, Şoförler Çeşmesi Orman Parkı, Kalburcu Orman Parkı, Musaözü Tabiat Parkı ve Yunus Emre Tabiat Parkı olarak açıklandı.

Siirt'te toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün süreyle yasaklandı Haber

Siirt'te toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün süreyle yasaklandı

Valiliğin söz konusu yasağı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye ve Irak'ta devam eden operasyonları ile ülke içinde son zamanlarda meydana gelen terör eylemler göz önünde bulundurularak önlem amaçlı alındı. Açıklamaya göre, Siirt'teki açık alan toplantıları ile gösteri ve yürüyüşleri gibi etkinliklere ilişkin yasak şöyle: "Kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hususu göz önüne alındığında can ve mal güvenliği, kişi dokunulmazlığı, emniyet ve kamu esenliğinin sağlanmasının güçleşeceği gerekçesiyle her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve kuruluşların kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsili, gösteri ve benzeri türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçları ile yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler gibi yapılabilecek her türlü eylem, il ve ilçe mülki sınırlarımızda 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince 13 Temmuz saat 00.01'den itibaren 15 gün süreyle yasaklanmıştır."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.