Hava Durumu

#Yasak

Lodoshaber.Com - Yasak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yasak haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Van’da 2 günlük yasaklama! Haber

Van’da 2 günlük yasaklama!

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu meyanda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; Van ili coğrafi sınırları içerisinde 12/08/2023 tarihinden geçerli 13/08/2023 tarihi de dahil olmak üzere 2 gün süre ile valilik ve kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 2911 Sayılı Kanunun ilgili hükümlerine istinaden, yine valilik ve kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetleri de 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında yasaklanmıştır” denildi.

Poyraz vurdu, denize girmek yasaklandı! Haber

Poyraz vurdu, denize girmek yasaklandı!

Yazın ortasında hava değişimleri erken yüzünü gösterdi. Günlerdir devam eden bunaltıcı sıcaklar, esen poyraz ile yerini serin bir havaya bıraktı. Marmaraereğlisi'nde hava şartlarından dolayı 3 gün boyunca halkın can güvenliği için denize girmek yasaklandı. Havanın serinlemesine bazı vatandaşlar sevinirken, şehir dışından gelenler ise denize giremedikleri için hayal kırıklığına uğradı. "Poyrazdan dolayı kimse denize giremiyor" Marmaraereğlisi kadınlar plajında denize girmek için gelen bir kadın, "Poyrazdan dolayı kimse denize giremiyor. Biz de tatil için geldik ama bugün vazgeçeceğiz. Buraya kuzenlerimle ve kardeşlerimle denize girmeye geldik ama bugün bitti artık, yarına bakalım" dedi. İstanbul'dan tatil için Marmaraereğlisi'ne gelen Cengiz Bilgi, "Geçen günlerde havalar sıcaktı, insanlar bunalmıştı sıcaklardan. Şimdi tabii ki havaların bu durumda olmasını kimse yadırgamıyor. Poyraz da çıktı esiyor. Belediye denize girmeyi yasaklamış, bence çok normal karar aldılar. Havalar böyle 1-2 gün olsa bence sıkıntı değil. Hatta biraz da yağmur yağsa çok güzel olacak. Herhalde birkaç hafta sonra havalar yine güzelleşecek diye bekliyoruz. Biz de havanın böyle olmasını, yürüyerek, gezerek, spor yaparak değerlendiriyoruz. Havaların devamlı çok sıcak, bunaltıcı olması da çok iyi değil. Böyle arada havalar olursa hatta yağmur da yağarsa çok daha iyi olur. İnşallah biraz da yağmur yağar, toprak da biraz su görmüş olur. Bekliyoruz bakalım yağmur yağacak mı diye. Duruma göre biz de ya yazlıkta kalacağız ya da İstanbul'a geri döneceğiz" dedi. "Başka şehirden gelenlere hayal kırıklığı oldu" İlçe merkezinde plaja yakın evde oturan bir çocuk, "Havalar bir güzel oluyor, bir iyi oluyor. Deniz çarşaf gibiyken bir uyanıyoruz dalgalı oluyor. Geçen gün çok iyiydi, ben de balık tutmayı çok seven bir insanım, balık tutarım. Bu havalar benim pek hoşuma gitmez, balık olmuyor genelde. Bu havaları da hiç sevmem. Herhalde yazın bitimine doğru bu havalar genellikle hep böyle oluyor. Sürekli rüzgarlar çıkıyor, deniz hep böyle oluyor. İnsanlar da denize giremiyorlar. Tabii başka şehirlerden gelenler denize girmek istiyor ama hava böyle olunca hayal kırıklığı oluyor ve giremiyorlar denize. Ben

Hatay'da ormana girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı! Haber

Hatay'da ormana girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

Valilik, Hatay Orman Bölge Müdürlüğü'nün 'Orman Yangınlarının Önlenmesi' konulu yazısına istinaden, hava sıcaklıklarının artması, nem oranının düşmesi ve rüzgar hızının yüksek olmasının beklenmesi nedeniyle il genelinde koruma amaçlı bazı tedbirlerin alındığını açıkladı. Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 74'üncü Maddesi ve 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9'uncu ve 66'ncı maddeleri uyarınca 29 Mayıs 2023 tarihinde toplanan Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu'nun 2023/1 No'lu Kararı 11'inci Maddesi uyarınca Hatay İl sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişlerin 10 Temmuz - 31 Ekim 2023 tarihleri arasında yasaklandığının bildirildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Hatay il sınırları içerisindeki tüm ormanlık sahalara yetkililerden başkasının girmesi kesinlikle yasaktır. Hatay ormanları çevresinde ve içinden geçen yollarda, orman kenarında piknik amaçlı mola vermek, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaklanmıştır. Orman Kanunu'nun 31'inci ve 32'nci maddeleri kapsamında olan köyler/mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyler/mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ, bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır. Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeni ile oluşabilecek yangın riskine karşı önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır. Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (TEDAŞ ve TEİAŞ), hatlarının özellikle ormanlık alanlardan geçen bölümlerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacaklardır. Tüm belediyelerimiz ve İl Özel İdaremiz, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (dozer, loder, kepçe) hazır bulunduracaklardır. Valiliğimiz ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri etkin bir şekilde gözetim ve denetim yapacaklardır. Ormanlık sahalarda sürek avı yapılması, orman içi ve kenarında bulunan tesisler, çadırlı kamp alanları, piknik alanları, düğün ve eğlence organizasyonlarında havai fişek, dilek balonu, parlayıcı ve patlayıcı maddelerin kullanılması yasaktır. Vatandaşlar, yalnızca kendilerine ayrılan piknik alanlarında gerekli önlemleri alarak yararlanabileceklerdir. Mesire alanlarında bulunan ocaklar dışında ateş yakılması yasaktır. Gerekli hallerde Valiliğimizin emriyle tüm kamu ve özel sektör imkanları kullanılarak, yangına karşı etkili müdahale edilmesi sağlanacaktır. Bu karar Hatay İli sınırları içerisindeki tüm ormanlık alanlarda uygulanır." Ayrıca karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 Sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacağı da belirtildi.

Şap hastalığı ile ilgili yasak kalktı  Haber

Şap hastalığı ile ilgili yasak kalktı 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Türkiye’nin bazı illerinden SAT- 2 tipi şap hastalığı tespit edilmesi nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan karar çerçevesinde tüm ülkede hayvan hareketliliğinin durdurulduğunu ve hayvan pazarlarının kapatıldığını hatırlatarak, “Yine geçtiğimiz günlerde Bakanlığımızın almış olduğu karar çerçevesinde hayvan hareketliliği ve hayvan pazarları ile ilgili işlemler açılmıştır. Fakat şap aşısı çalışmalarımız devam etmektedir.  Büyükbaş hayvanlarda SAT-2’ye karşı aşı ve 21 günlük karantina süresi şartı vardır Dolayısıyla bütün vatandaşlarımızın bu çalışmalarına devam etmelerini istiyoruz. Çünkü aşısız hayvanların sevkine yine müsaade edilmeyecektir” dedi.    Van’da aşılama çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını belirten Görentaş, “SAT- 2 ile ilgili aşı çalışmamız hala devam ediyor. Kurban Bayramı nedeniyle diğer illere gidecek olan özellikle büyükbaş hayvanlarda şap aşısı ile ilgili aşı şartı olduğu için çiftçilerimizin mutlaka il veya ilçelerde tarım ve orman müdürlüklerine başvurmalarını istiyoruz. Aşıları yapıldıktan ve 21 gün karantina süresi  geçtikten sona bu hayvanlar sevk alabileceklerdir. Bundan dolayı çiftçilerimizin hassas olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.    Van Ticaret Borsası (VANTB) Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer ise Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün, şap hastalığı ile mücadele çerçevesinde getirilen kısıtlamalarının kaldırıldığını ifade etti. Başkan Süer, “Buna göre, şap hastalığına duyarlı türden hayvanların hareketlerine getirilen kısıtlamalar, belirtilen kurallar çerçevesinde 29 Nisan 2023 tarihi itibariyle kaldırıldığını ifade ederek, bu çerçevede Özalp yolundaki Canlı Hayvan Borsası’nın tekrar hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Başkan Süer, “Mart ayında yasaklanan hayvan giriş çıkışları sadece Van’da değil, tüm ülkede uygulanmaya başlanmıştı. Nitekim 29 Nisan’dan itibaren çiftçilerimiz hayvanlarını getirip istedikleri gibi istedikleri gibi satışa sunabilirler. Bu süreç içerisinde bazı çiftçilerimiz mağduriyet yaşadı. Çok şükür Nisan 29’da yasakların kalkması çiftçilerimize adeta müjde oldu. Çünkü hem mera ve yayla zamanı hem de Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Bu çiftçilerimiz için önemli bir karardı. Bizde mutlu olduk. Çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İsrail’de Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya girişi yasaklandı Haber

İsrail’de Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya girişi yasaklandı

İsrail-Filistin arasındaki gerilim Ramazan ayında da devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya girişini Ramazan Bayramı’na kadar yasaklandığı duyuruldu. Söz konusu yasağın yarından itibaren geçerli olacağı aktarılan açıklamada, yasağın Ramazan Bayramı’na kadar devam edeceği ifade edildi.    Yasak kararının, Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Şin Bet Başkanı Ronen Bar ve Emniyet Müdürü Kobi Shabtai tarafından oybirliğiyle önerildiği belirtildi.    Başbakan Netanyahu’nun ayrıca, yarın Hamursuz Bayramı'nın bitişini kutlamak için Mescid-i Aksa'nın bitişiğindeki Ağlama Duvarı'na gidecek olan Yahudilerin güvenliğinin sağlanması için tüm gerekli tedbirlerin alınması talimatı verdiği açıklandı.      Aşırı sağcı bakandan karara tepki    Aşırı sağcı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir yaptığı açıklamada, karara tepki göstererek, kararı güvenlik durumunu daha da kötüleştirme riski taşıyan ciddi bir hata olarak nitelendirdi. Ben Gvir, "Bu, Yahudileri öldürmeye yönelik kitlesel gösteriler için verimli bir zemin oluşturacak ve hatta Ağlama Duvarı’nda ibadet edenlere taşların atılacağı bir senaryoya imkan tanıyacak. Terörizm bize saldırdığında, teslim olmamak için muazzam bir güçle karşılık vermeliyiz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.