Hava Durumu

#Yarışma

Lodoshaber.Com - Yarışma haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yarışma haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da Kurum İçi Fikir Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu Haber

Bursa'da Kurum İçi Fikir Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kurum İçi Fikir Fikir Yarışmasının ödül töreni Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın katılımıyla Merinos İnovasyon Merkezinde düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmalarından satır başları şöyle; Belediyelerimizin farklı birimlerinde çalışan arkadaşlarımız var. Gelemeyenler de var. Akıllı şehircilikten bahsediyoruz. Akıllı şehircilik uygulamalarının kaçınılmaz bir gerçek olduğu çok net bir şekilde karşımızdadır.  "PLAN VE PROJELERİMİZİN ÖNÜNDE HİÇ BİR ENGEL YOK" Bulunduğumuz mekanda da eğitimler veriliyor. Bursa'nın değerlerinin ortaya çıkmasını istiyoruz. Bursa'nın akıllı şehircilik uygulamalarında çok daha kurumsal adımlar atması gerekiyor. Bizim tüm Türkiye'ye örnek olmamız gerekiyor.  Çok güzel ve orijinal fikirler ortaya çıkmış. Çevreye kuruma vatandaşlara mali anlamda pek çok katkı sağlayacak işler ortaya çıkmış. Ben göreve başladığımdan bugüne şehir yüzde 15'in üzerinde büyüdü. Ben ilerleyeceğimiz daha çok mesafe olduğunu düşünüyorum. Beraber çalıştığımız arkadaşlarımızın rutin işlerin ötesinde böyle projeler de bulunmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bana göre tüm katılımcılar yarışmayı kazanmıştır. Geleceğe dair plan ve projelerimizin önünde hiç bir engel yok. Bundan sonra da benzer etkinlikler de bir araya geleceğimizi de ifade etmek istiyorum. Biz bu yaratıcı çözümleri alıp, yaşamın içerisine uyarlamak zorundayız. Medeni cesaret göstererek katılım sağlayan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum.  Yarışmada dereceye giren takımlar ise şöyle; 3. Bursa Tarım Takımı 2. Ay Yıldız Takımı 1. Ulaşımın Gücü Takımı

Renkli görüntüler! Kasalarla domatesi sırtlarında 40 metre taşıyıp... Haber

Renkli görüntüler! Kasalarla domatesi sırtlarında 40 metre taşıyıp...

Antalya'da bu yıl 24’üncüsü yapılmakta olan Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında yapılan “Kadınlar Matinesi” özel etkinliğinde kadınlar arasında yapılan yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Sırtlandıkları domates kasalarıyla 40 metrelik parkuru tamamlaya çalışan, halat çekme ve çuvalla koşma yarışmalarında kıyasıya mücadele eden kadınlar, domates yeme yarışmasında 3 dakikada 1 kilogram 500 gramın üzerinde domatesi yemeyi başardı.    Kumluca ilçesinde yapılan ve yarışmaların yapıldığı stada sadece kadınların alındığı etkinlikte, kadınlar arasında domates kasası taşıma yarışması, halat çekme yarışması, domates yeme yarışması ve çuvalla yürüme yarışmaları gerçekleştirildi. Yarışmalara katılan kadınlar takım halinde ve bireysel olarak rakiplerini mağlup etmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. 12 yarışmacının katıldığı domates kasası taşıma yarışmasında 40 metre uzaklığa 3 dakika içerisinde 12 domates kasası taşıyan Hasret Cengiz birinci, 11 kasa taşıyan Hatice Işık ikinci ve 10 kasa taşıyan Ela Karakaya ise üçüncü oldu.     9 yarışmacının katıldığı domates yeme yarışmasında ise 3 dakika içerisinde bir kilo 550 gram domates yiyen Emine Uysal birinci, bir kilo 26 gram domates yiyen Dudu Yılmaz ikinci, 990 gram domates yiyen Ela Karakaya ise üçüncü oldu. 12 yarışmacının katıldığı çuvalla yürüme yarışmasında yürüme parkurunu tamamlayan Tansu Eryılmaz birinci, Zehra Akdağ ikinci ve Hatice Işık üçüncü oldu.     8 takımın katıldığı ve yarışmacıların halat çekme mücadelesinde yerlerde sürüklendiği yarışmada ise Kumluca Belediyesi Takımı, rakibi Fırtınalar Takımı'nı mağlup ederek yarışmanın birincisi oldu. Yarışma sonunca dereceye giren yarışmacılara Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, eşi Nurgül Köleoğlu ve Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir’in eşi Havva Erdemir tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Bursa Büyükşehir yaptı, personel yarıştı    Haber

Bursa Büyükşehir yaptı, personel yarıştı   

Bursa’nın daha yaşanılabilir bir şehir olması adına Türkiye’ye örnek olan projeleri bir bir hayata geçirerek vatandaşlarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, kurum için motivasyon çalışmalarını da sürdürüyor. Son 5 senede yapılan proje ve faaliyetlerin yer aldığı ‘Birlikte Yaptık’ bilgi yarışmasında soruları en kısada sürede cevaplayan personeller, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından ödüllendirildi.      Bursa’da altyapıdan ulaşıma, spor tesislerinden kültür merkezlerine varana kadar birçok konuda projeler geliştirerek halkın hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, kurum aidiyetini arttırmak ve çalışma motivasyonunu yükseltmek adına personele yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Doğumdan ölümüne kadar hayatın her anında yer alan Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçenin tamamında ve deprem bölgesinde büyük özveriyle çalışan personelini de unutmuyor. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan ve toplam 51 sorudan oluşan ‘Birlikte Yaptık’ bilgi yarışmasına, Büyükşehir Belediye personeli büyük ilgi gösterdi. Dijital ortamda yapılan yarışmada, Büyükşehir Belediyesi tarafından son 5 senede yapılan proje ve faaliyetler hakkında çeşitli sorular soruldu. Yarışmada, soruları en kısa sürede doğru cevaplayan İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan Hilal Dikici, Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan Suat Aydın ve İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan Kiraz Han ilk 3’e girdi.    Yarışmada derece elde eden personeli kutlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir, BUSKİ ve 8 iştirakte görevli 13 bin 500 personelle 17 ilçe ve 1060 mahallenin her bir köşesine hizmet götürdüklerini söyledi. Gayretlerinden dolayı tüm personele teşekkür eden Başkan Alinur Aktaş, kuruma olan bağlılığı ve aidiyet duygusunu arttırmak adına personele yönelik faaliyetlerde de bulunduklarını dile getirdi. ‘Birlikte yaptık’ bilgi yarışmasına 1000’e yakın personelin katıldığını anlatan Başkan Aktaş, “Yoğun gündem içerisinde hem Bursa’nın tüm ilçelerinde hem de deprem bölgelerinde yoğun bir gayretle çaba gösteren ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bursa’ya değer katmak, Bursa’nın yaşam standartlarını yükseltmek adına gayret gösteren bir ekibiz. Restorasyonlardan gençlik merkezlerine, spordan altyapıya kadar her alanda yatırımlar yapıyoruz. Yarışma, yaptığımız çalışmaları arkadaşlarımızın da yakından takip ettiğini ve bilgi sahibi olduklarını gösterdi. Hem çalışmalarda hem de bunların anlatılmasında emeği olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Mangala’da heyecan dorukta! Haber

Mangala’da heyecan dorukta!

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri (BOSE) çerçevesinde gerçekleştirilen Mangala Şenliği’nde 120 okuldan 380 öğrenci, Şubat ayında yapılacak finallere kalabilmek için kıyasıya mücadele etti.       Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde öğrencileri sporla buluşturmaya devam ediyor. 2015 - 2016 eğitim öğretim yılından bu yana 1 milyon 600 bin öğrenciye ulaşan BOSE, Fiziksel Etkinlik ve Oyun Günleri, Macera Parkuru, Yüzme Öğreniyorum, Spor Tırı Köyümde, Sokak Basketbolu, Atletizm, Kayak Şenliği ve Özel Çocuklar Masa Tenisi Şenliği, e-spor, bowling, kızak ve ayak tenisi gibi etkinliklerle ilkokuldan üniversite çağına kadar her yaştan öğrenciye ulaştı. BOSE’nin ilkokul 2- 3 ve 4. sınıflarını kapsayan Mangala Şenliği de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla yapıldı. Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer İlçe birincilerinin belirleneceği müsabakalara 120 okuldan 380 öğrenci katıldı. Gün boyu devam eden karşılaşmalarda öğrenciler, 8 Şubat 2023’te yapılacak final müsabakalarında yer alabilmek için kıyasıya mücadele etti.   Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik'te küçük öğrencilerin mangala heyecanına ortak oldu. Bir süre karşılaşmaları izleyen Çelik, “Çocuklarımızın spor alışkanlığı kazanması, sosyalleşmesi, sağlıklı yaşamı hayat felsefeleri haline getirebilmeleri, karar verme yetilerinin gelişmesi, fiziksel ve ruhsal gelişimleri bizim için çok önemli. Bu nedenle Okul Spor Etkinliklerini çok önemsiyoruz. Mangala şenliği ile de zekâ oyunları sporlarının tanıtılarak sevdirilmesini amaçlıyoruz. Zeka oyunlarıyla çocuklarımız,  problem çözme, baskı altında doğru karar verme ve sosyalleşme becerileri kazanıyor. Ben etkinliğimize katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.