Hava Durumu

#Yanıt

Lodoshaber.Com - Yanıt haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yanıt haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Beyaz Saray'dan Rusya’nın iddiasına yanıt Haber

Beyaz Saray'dan Rusya’nın iddiasına yanıt

ABD, Rusya’nın Kremlin Sarayı’na düzenlenen saldırının arkasında ABD olduğu yönündeki iddialarını yalanladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un Kremlin Sarayı'na düzenlenen İHA saldırısının arkasında ABD'nin olduğu yönündeki iddialarına cevap verdi. Kirby, "Sizi temin ederim ki ABD'nin herhangi bir müdahalesi olmadı. Her ne ise, biz içerisinde değiliz. Peskov orada öylece yalan söylüyor” ifadelerini kullanarak, Rusya’nın iddialarını “gülünç” olarak nitelendirdi. Kirby ABD'nin Ukrayna'yı sınır ötesi saldırılar için teşvik etmediğini ve buna izin vermediğini vurgulayarak, “Kendilerini savunma şartlarını veya yürüttükleri operasyonları kesinlikle dikte etmiyoruz" dedi.      Rusya, ABD’yi suçlamıştı    Kremlin Sözcüsü Peskov yaptığı açıklamada, Kremlin Sarayı’na dün düzenlenen İHA saldırısından ABD'yi sorumlu tutmuş, "Kiev ve Washington'un bu saldırıyı reddetmesi saçmalık. Böyle saldırılara ilişkin kararlar Kiev’de değil, Washington’da alınıyor. Kiev sadece kendisine söyleneni yapıyor” demişti.      Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy dün yaptığı açıklamada, Rusya’nın Kremlin Sarayı’na düzenlenen İHA saldırısının arkasında Ukrayna’nın olduğu yönündeki iddialarını reddetmiş, "Putin'e saldırmadık. Topraklarımızda savaşıyoruz, köylerimizi ve şehirlerimizi savunuyoruz. Putin'e veya Moskova'ya saldırmıyoruz. Bunun için yeterli silahımız yok" demişti.      Kremlin Basın Servisinden dün yapılan açıklamada, Kremlin Sarayı'na gece saatlerinde Ukrayna tarafından 2 İHA ile saldırı girişiminde bulunulduğu, İHA’ların etkisiz hale getirildiği duyurulmuştu. Saldırı "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik suikast girişimi" ve "planlı bir terör saldırısı" olarak nitelendirilmişti.

 İYİ Parti'den "dolandırıcı ve küfürbaz aday" iddialarına yanıt Haber

 İYİ Parti'den "dolandırıcı ve küfürbaz aday" iddialarına yanıt

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran, parti binasında düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Mehmet Gürban'ın "borsa spekülatörü, küfürbaz ve dolandırıcı olduğu" yönündeki iddialara da cevap verdi. Gazetecilerin sorusu üzerine iddialara cevap veren Gürban, "Birinci sıradaki adayımız, Gaziantep’te çok fazla değilse bile Türkiye genelinde tanınırlığı yüksek. Bende sonradan araştırdım. Bir baba olarak küfür kesinlikle savunulamaz. Bir baba olarak kız çocuğunuza, 8 yaşındaki kız çocuğunuza, eşinize yapılmış bir küfre karşı nasıl bir tepki verirsin. Bu arkadaşımız da bir tepki vermiş ve bunu Twitter üzerinden vermiş. Abartılı bir şekilde ama karşı taraftan yapılan küfrü gördüğünüzde, arkadaşımızın abartılı küfrü bile hafif kalıyor. Arkadaşımız o küfredeni mahkemeye verip, 6 ay cezaevinde yatmasını da sağlıyor. Hatta cezaevinden çıkan kişi bu davranışından dolayı arkadaşımızdan özür diledi. Onun haricinde arkadaşımız 'dolandırıcı' denilerek suçlanıyor. Arkadaşımız 'Şunu al' diyor, alıp kazandığı zaman hayranları 'baba' diyor. O kağıt kaybettiği zaman 'dolandırıcı' diyorlar. Böyle bir şey yok. Dosyasına da baktırttık. Dosyalarında da trafik cezası kadar ceza yemiş. Ben bu konuda araştırmayı ne genel merkezden ne de devletten daha büyük araştırma yapabilecek pozisyonda değilim. Savcılıktan adaylık belgesini almış, bunu benim yargılama gibi, kamuoyunun yargılama gibi bir durumu olabilir mi? Olamaz. Kriter olarak illaki avukat, doktor mu olmalı? Türkiye’nin en büyük borsa uzmanından bahsediyorsunuz ve bitmiş bir ekonominin yönetimine gelecek bir ülkeden bahsediyorsunuz. Hangi dalda uzman ekibiniz olmayacak. Eksiğiniz varsa dışarıdan ihraç edeceksiniz. İhraç etmektense bedenden koymak var ve bu arkadaş Antepli. AK Parti’de, MHP’de bir tane borsacı var mı? Demek ki en doğru kriter bizdeymiş. Demek ki başarılı bir iş adamı ki bu pozisyonda" dedi.    İddialar nedeniyle başka bir adayın istifa edeceği yönündeki iddialara da cevap veren Gürban, "İstifa edecek olan adayımızın bizim kendi içerimizde yaptığımız oylamada en çok istenilen bir abimiz olduğu ama ben umarım ki istifa etmiyordur, etmeyecektir. Partiden istifa etmemesi, adaylıktan istifa etmesi bence ayrıca bir hata olur" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun iddialarına Bakan Soylu'dan yanıt Haber

Kılıçdaroğlu'nun iddialarına Bakan Soylu'dan yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem felaketinin 37. gününde Hatay'ın Antakya ilçesinde açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt veren Bakan Soylu, "Kılıçdaroğlu şehri ziyaret etti, her gelindiğinde bir yalan olduğunu söylemekten de imtina etmek istiyorum ama bu yaklaşımı son derece yanlış buluyorum. Bugün flama günü değil. Ne gerek var bunlara, niye böyle açıklamalar yapılması hususunda bizi zorunlu bırakıyorlar? " dedi. Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle; Kılıçdaroğlu şehri ziyaret etti, her gelindiğinde bir yalan olduğunu söylemekten de imtina etmek istiyorum ama bu yaklaşımı son derece yanlış buluyorum. Sayın valimiz de bakan arkadaşlarımız da işin başından beri buradalardı. Sayın Kılıçdaroğlu mezarlıkta bayrağı kaldırdığımıza yönelik ve benim bunun talimatını verdiğime yönelik söylemde bulundu. Deprem bölgesinde yalan üzerinden siyaset yapılırsa Allah adama hesabını sorar. Bugün flama günü değil. Ne gerek var bunlara, niye böyle açıklamalar yapılması hususunda bizi zorunlu bırakıyorlar? Elinde İBB var, Ankara Büyükşehir Belediyesi var, gelip hemen bu meseleyi karıştırmanın burada çalışan insanları karıştırmanın ne anlamı var. Mezarlık yerini Denizli Belediyesi açmış. Bu tartışmayı yapmayı hakikaten doğru bulmadığımızı, Kılıçdaroğlu'nun buralara geldiğinde insanların morallerini yükseltecek açıklamalar yapmasının doğru olabileceğini söylüyoruz. Ne olursunuz başkasını karalamaya yönelik adımlara atmayacak bir dönemdeyiz ve yerdeyiz. Burası siyasetin bu denli yapılacak bir yeri değildir, Ankara'da yapabilirsiniz. Biz bazen kendi kendimize şunu eksik yapıyorsunuz diyoruz, kendi içimizde bu tartışmaları yapıyoruz. Bu desteğe ihtiyaç var.

İYİ Parti'den Demirtaş'a yanıt: Çizgilerimiz var! Haber

İYİ Parti'den Demirtaş'a yanıt: Çizgilerimiz var!

İYİ Partili Erdem, Edirne'de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti lideri Akşener'e yazdığı açık mektuba ilişkin, "Kesin olan çizgilerimiz var. Milletin çizgisi olduğuna inandığımız için biz onu ortaya koyuyoruz. Her siyasi parti milletin sesidir. Milletin temsilcisi olduğu, milletin değerlerini temsil ederek bunu gündeme getirdiği zaman ancak teveccüh görür ve yaptığı siyaset bir işe yarar diye düşünüyorum" dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in “CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez” sözleri üzerine eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş dün İYİ Parti liderine açık mektup yazmış, “Size hak olan müzakere siyaseti, HDP için neden bir hak değil? HDP’nin, oy vereceği cumhurbaşkanı adayı ile müzakere yapmasının nasıl bir sakıncası olabilir” diye sormuştu. Halk TV'deki "Sözüm var" programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Demirtaş'ın açık mektubuyla ilgili soruya yanıt verdi. 'DEMİRTAŞ'IN MEKTUBU HAKKINDA KONUŞMAK İSTEMİYORUM' Erdem, "Ben Selahattin Demirtaş'ın mektubu hakkında konuşmak istemiyorum. Çünkü siyasette böyle bir metot yok. Ama biz kendi düşüncelerimizi söylüyoruz. Açık söylüyoruz. Hatırlarsanız bu yayınlarda söyledim. AYM kararlarına uyulması, kayyum uygulamalarının demokrasiye aykırı olduğu yahut AİHM kararına uyarken iktidarın sevdiği ya da sevmediği tutuklu gibi bir ayrımın olamayacağını... Bunlar yeni söylediğimiz şeyler değil" dedi. "ÇİZGİLERİMİZ VAR" "Ama bizim kesin olan çizgilerimiz var" diyen Erdem, "Milletin çizgisi olduğuna inandığımız için biz onu ortaya koyuyoruz. Her siyasi parti milletin sesidir. Milletin temsilcisi olduğu, milletin değerlerini temsil ederek bunu gündeme getirdiği zaman ancak teveccüh görür ve yaptığı siyaset bir işe yarar diye düşünüyorum. 85 milyonun da inandığını düşündüğümüz terör konusundaki şeylerimiz netti. Bunu hep söyledik, bugün de netiz dolayısıyla bizde değişen bir şey yok. Hep aynı şeyi söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Çelik'ten 6'lı masaya: Erdoğan'ın adaylığının önünde engel yok! Haber

Çelik'ten 6'lı masaya: Erdoğan'ın adaylığının önünde engel yok!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ”Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığı önünde hiçbir engel yoktur. Bu esasında bir tartışma konusu bile değildir. Bunun tartışma konusu yapıldığı zemin hukuk değil, geçmişte gördüğümüz gibi hukuksuz yollarla siyasete yön verme arayışlarıdır” dedi.      AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığını kabul etmeyeceklerini açıklayan Altılı masa liderlerine cevap verdi.    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde dün 11'inci kez bir araya gelen Altılı masa liderleri, 9 saat süren toplantının ardından yayımladıkları ortak açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığını kabul etmeyeceklerini ifade etmişlerdi.  AK Parti Sözcüsü Çelik, adaylıkla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  HUKUKSUZ YOLLARLA...   “Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığı önünde hiçbir engel yoktur. Bu esasında bir tartışma konusu bile değildir. Bunun tartışma konusu yapıldığı zemin hukuk değil, geçmişte gördüğümüz gibi hukuksuz yollarla siyasete yön verme arayışlarıdır. 6’lı masadan demokrasimiz adına hiçbir şey beklenmeyeceği tamamen belli olmuştur. Dün yaptıkları toplantıda, “TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir” demişler. Böylece 6’lı masanın gizli ortağının Sabih Kanadoğlu zihniyeti olduğu ortaya çıkmıştır. Aylarca toplantı yapıp ulaştıkları sonuç, en ilkel vesayet arayışı olmuştur.  DEMOKRATİK SÜRECİN GASPI   Bunca toplantıdan sonra 6’lı masa, hukuku siyasallaştırarak siyasete yön vermeye çalışan vesayet durağına park etmiştir. Geçmişin demokrasiyi boğmaya çalışan tüm metotlarını bugün yeniden sahaya sürüyorlar. Sadece milletin yön vereceği demokratik süreçleri gasp etmeye çalışıyorlar. Bu metotları çok iyi tanıyoruz. Milletimiz bu hukuksuz yaklaşımların adını çok iyi koyuyor. Tüm vesayet teşebbüsleri cevabını sandıkta alacaktır. Milletimizin sahip olduğu demokrasi sandığına kimse ipotek koyamayacak."

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Uçakta bile tek kaptan yok! Haber

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Uçakta bile tek kaptan yok!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun sözleriyle gündeme gelen 'ortak yetki' tartışmasıyla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, ''Uçağa bindiğinizde bile tek kaptan yoktur" dedi. Siyasette Ahmet Davutoğlu'nun sözleriyle birlikte çıkan 'ortak yetki' tartışması sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bu sözlere yönelik bir açıklama geldi. CHP Genel Başkanı, ''Uçağa bindiğinizde bile tek kaptan yoktur" diyerek Davutoğlu'nun sözlerine yönelik şöyle konuştu: ''Zaten bir kaptan, kaptan yardımcıları olacak. Bu işler böyledir. Uçağa bindiğinizde bile tek kaptan yoktur. Yanında bir tane daha vardır. Gemide de aynı şekilde vardır. Dolayısıyla hiçbir iktidar bir devlet bir kişiye emanet edilemez. Edilmemiştir'' ''KRİZ ÇIKAR DİYOR, DOĞRU'' Davutoğlu'nun ''Tek başına hareket ederse o Meclis çoğunluğunu kaybedeceğini bilecek. Geçiş sürecinde kim genel mutabakata aykırı davranmışsa halkın önünde o krizin hesabını verir'' yönelik de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Ya birisi çıkıp size dese ki, sizin oyunuz kaç, dolayısıyla siz konuşmayın gibi. Size bir hak verilmesin ya da buna benzer bir şey söylerse. O zaman kriz çıkar diyor. Ee doğru. Yanlış mı?'' dedi.  DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ? Ahmet Davutoğlu, ''6'lı masada olanların hepsi cumhurbaşkanı yardımcısı olacak ve en az 1 bakanlık alacak” diyerek Meclis’te 6 partinin de Cumhurbaşkanı’nın arkasında olacağını söylemişti. “Tek başına hareket ederse o Meclis çoğunluğunu kaybedeceğini bilecek.” diye de konuşan Davutoğlu, 30 Ocak’ta açıklayacakları modelin geçiş dönemi için geçerli olacağını vurgulaşmış ve “Geçiş sürecinde kim genel mutabakata aykırı davranmışsa halkın önünde o krizin hesabını verir.” açıklamasında bulunmuştu.

Bursa'da her 103 saniyede 1 çağrıya cevap verildi! Haber

Bursa'da her 103 saniyede 1 çağrıya cevap verildi!

Bursalıların Büyükşehir Belediyesi ile en kolay bağlantı noktası olan Alo 153, Santral ve Beyaz Masa birimleri, her 103 saniyede 1 gelen çağrılara cevap vererek Bursalıların takdirini kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kurum Dışı Memnuniyet Artışında bir önceki yıla göre yüzde 40’lık iyileşmenin gözlendiği Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü personelini tebrik etti.      Bursa’da ulaşımdan altyapıya, tarihi mirastan çevreye kadar her alanda önemli yatırımları devreye alan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan vatandaşların belediyeye erişimi önündeki tüm engelleri de ortadan kaldırdı. Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Alo 153, Beyaz Masa ve Santral personelleri, erişim sağlayan vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini ilgili birimlere yönlendirilerek, sorunlara kısa sürede çözüm üretildi.    103 saniyede 1 çağrı    Telefon başında Bursalıların çağrılarını bekleyen ve 24 saat esasına göre çalışan 34 personel, vatandaşlardan 2022 yılında gelen 313 bin 622 çağrıya cevap verdi. Geçen yıl günde 859, saatte ise 35 çağrı alan ekipler, yıl boyunca gelen aramalardan 124 bin 874’ü için talep oluşturdu. Oluşturulan talepler, ilgili birimlere yönlendirilirken; geri dönüşlerle ilgili vatandaşlar da süreç hakkında bilgilendirildi. Oluşturulan taleplerin yüzde 74’ü vatandaş lehine olumlu sonuçlanırken, halen 6 bin 533 taleple ilgili süreç devam ediyor.      Memnuniyette ilk sırada    Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler ekibinin gösterdiği başarılı performans, düzenli olarak yapılan Kurum Dışı Memnuniyet Artışı Anketine de yansıdı. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından düzenli olarak yapılan ankette, kurum içindeki birimler arasında en fazla memnuniyet artışı halkla ilişkiler biriminde gözlendi. Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, bir önceki yıla göre ‘Talep Yöneticim Sürecinde’ yüzde 40’lık memnuniyet artışı sağlarken; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, özveriyle çalışan birim personelini tebrik etti. Birim çalışanları ile birlikte 1’incilik pastasını kesen Başkan Aktaş, “Türkiye’nin en özel şehirlerinden birini yönetiyoruz. Doğumdan ölüme hayatın her alanında varız. Bu şehri markalaştırmak için elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Hepimiz bir bütünün parçasıyız. Vatandaşlarımızın her türlü talebini ulaştırdığı ilk iletişim kanalı halkla ilişkiler personelimiz. 1 yıl içinde gösterdikleri yüzde 40’lık memnuniyet artışına katkı veren, emeği olan tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.