Hava Durumu

#Whatsapp

Lodoshaber.Com - Whatsapp haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Whatsapp haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

WhatsApp durumlar için üç yeni özellik Haber

WhatsApp durumlar için üç yeni özellik

WhatsApp Android sürümü için durum güncellemelerine üç yeni metin aracı ekleyecek! İşte yeni özelliklerin fonksiyonları WhatsApp Beta Android 2.23.3.4 sürümüyle yeni özellikler yayınladı. Bu özelliklere göre WhatsApp durum güncellemesinde kullanılacak yeni metin araçları eklendi. Peki, yeniliklerin detayları neler ve ne işe yaracaklar? Haberin ayrıntılarına hep birlikte göz atalım. WABetaInfo’nun bugün paylaştığı habere göre WhatsApp, Android sürümü için üç yeni özellik üzerinde çalışıyor. Bu özelliklerin üçü de WhatsApp durum güncellemeleri için metin araçlarıyla ilgili olacak. İlkine göre durum güncellemeleri için eklenen yazı tipleri klavye üzerinden daha kolay bir şekilde değişecek. Kullanıcılar, bu şekilde yazı tipleri arasında daha kolay bir geçiş imkanına sahip olacak. İkinci özelliğe göre ise durum güncellemeleri için yazılan metinler; sağa, sola ya da tercihe bağlı ortalı bir şekilde hizalanabilecek. Instagram’da da yer alan bu özellik, yazı odaklı durum güncellemeleri için daha çok tercih ediliyor. Yenilik sayesinde herhangi bir metin şeklinde paylaşılan durumlar, daha düzenli bir biçimde görünecek. WhatsApp Android durum güncellemeleri için test edilen son özelliğe göre ise metnin arka planı tercihe göre renk değiştirecek. Bu şekilde WhatsApp kullanıcıları, durumun arka fonunu ya da metnin arka planını daha iyi kontrol edecek. Android WhatsApp durum güncellemeleri için yeni metin düzenleme araçları, şu anda test aşamasında bulunuyor. Yeniliklerin kararlı sürüme ne zaman geleceği ise belli değil. Öte yandan platform son olarak iOS sürümü için de medyanın yer aldığı mesajı iletmeden ön izleme yapmayı sağlayacak bir özellik test ediyor. Bu özellik sayesinde iOS kullanıcıları, herhangi bir medyayı ilk kez iletmeden önce ön izleyebilecek ve alt metnini gözden geçirecek.

Whatsapp'a 5.5 milyon euro ceza Haber

Whatsapp'a 5.5 milyon euro ceza

İrlanda'daki Veri Koruma Komisyonu (DPC), ABD merkezli teknoloji şirketi Meta'ya ait sosyal medya platformu Whatsapp'a Avrupa Birliği (AB) gizlilik kurallarını ihlal ettiği için para cezası verdi. Komisyon, kullanıcıları kişisel verilerinin, "hizmet iyileştirmeleri ve güvenlik" sağlamak için kullanılmasına izin vermeye zorladığı gerekçesiyle sohbet uygulaması Whatsapp'a 5.5 milyon euro para cezası verdi. Komisyon ayrıca, Whatsapp davasıyla ilgili olarak şirketin veri işleme çalışmalarını 6 ay içerisinde AB gizlilik kurallarına uygun hale getirmesi talimatını da verdi. Temyiz Mahkemesi'ne başvurulacak Whatsapp yetkilileri tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, haksız verilen kararın Temyiz Mahkemesi'ne taşınacağı belirtilirken, "Uygulamanın çalışma şeklinin, hem teknik hem de yasal olarak uyumlu olduğuna inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı. Ceza yağdırmıştı Eylül 2022'de DPC, ABD merkezli teknoloji şirketi Meta'ya ait sosyal medya platformu Instagram'a Genel Veri Koruma Yönetmeliği'ni (GDPR) ihlal ettiği gerekçesiyle 405 milyon euro tutarında para cezası vermişti. İddialara göre, Instagram'ın çocukların e-posta adreslerini ve telefon numaralarını yayınlaması da dahil olmak üzere, çocukların gizliliğini ihlal ettiği öne sürülmüştü. İrlanda Veri Koruma Komisyonu'ndan bir sözcü tarafından yapılan açıklamada, "Nihai kararımızı geçen cuma günü aldık ve bu 405 milyon euroluk bir para cezasını içeriyor" denilmişti.

Borcunu inkar edenlere Yargıtay'dan kötü haber! Haber

Borcunu inkar edenlere Yargıtay'dan kötü haber!

Borcunu inkar ederek ödemeye yanaşmayanlara Yargıtay'dan kötü haber geldi. Yüksek Mahkeme, alacak davalarında mail, whatsapp, facebook gibi elektronik ortamlarda yapılan yazışmaların belge ve delil niteliğinde olduğuna hükmetti.     Yargıtay 13. Hukuk Dairesi tarafından 2017/1014 Esas ve 2020/4488 Karar sayılı ilam ile alacak davalarında mail, whatsapp, facebook gibi elektronik ortamlarda yapılan yazışmalar belge ve delil niteliğinde olduğuna ilişkin içtihat geliştirildi. Teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak mahkemeler nezdindeki ispat vasıtaları da farklılaşarak günümüz koşullarına göre şekilleniyor. Yaptığı tüm görüşmelere rağmen alacağını tahsil edemeyenler mahkemelerin yolunu tutuyor. Alacak ve borç ilişkilerinin ispatında artık mail ve elektronik ortamdaki diğer yazışmalar da Yargıtay tarafından delil olarak kabul ediliyor. Uzmanlar; taraflar arasındaki ilişkinin ve sözleşmenin varlığına delalet eden elektronik ortamlardaki her türlü yazışma ve mesajların bir yargılamada delil olabileceği düşüncesiyle hareket etmelerini tavsiye ediyor. Alacak davalarında her türlü elektronik ortamda yapılan yazışmalar delil niteliğinde değerlendiriliyor.  İŞTE O KARAR   Borcu olmamasına rağmen icra takibine maruz kalan vatandaş, borçlu olmadığının tespiti için mahkemeye başvurdu. Mahkemece, alınan bilirkişi raporu doğrultusunda sonuca gidilerek davanın reddine karar verildi. Karar davacı tarafından temyiz edilince devreye Yargıtay 13. Hukuk Dairesi girdi. Kararda şu ifadelere yer verildi:    "Bilirkişi raporunda; taraflar arasında yazılı bir ücret sözleşmesi bulunmadığı tespiti ile vekalet ücreti hesaplanmıştır. Oysa davalı avukat tarafından davacıya gönderilen mail yazışmasının değerlendirilmediği anlaşılmaktadır. Hukuk Muhakemeleri Kanununda (HMK) 'Uyuşmazlık konusu vakıaları ispata elverişli yazılı veya basılı metin, senet, çizim, plan, kroki, fotoğraf, film, görüntü veya ses kaydı gibi veriler ile elektronik ortamdaki veriler ve bunlara benzer bilgi taşıyıcıları bu kanuna göre belgedir.' yazılıdır. Bu düzenleme ile mail yazışmaları da belge olarak kabul edilmiştir. O halde, mahkemece mail yazışmaları ve davacı tarafından yapılan ödemeler değerlendirilerek davacının borçlu olup olmadığına karar verilmesi gerekirken eksik inceleme ile yazılı şekilde davanın reddine karar verilmesi usul ve yasaya aykırı olup, bozma sebebidir."

Artık  internetsiz mesajlaşılabilecek! Haber

Artık internetsiz mesajlaşılabilecek!

Meta'nın sahibi olduğu teknoloji devi, İran'dakine benzer elektrik kesintilerinin bir daha "asla yaşanmamasını" umduğunu söyledi. WhatsApp, küresel topluluğunu, insanların "özgürce iletişim kurmasına" yardımcı olmak için gönüllü proxy'ler oluşturmaya çağırdı ve nasıl kurulacağına dair rehberlik sunacağını açıkladı. WhatsApp tarafından paylaşılan blog gönderisinde şu ifadelere de yer verildi: “WhatsApp'ı kullanan herkesin yeni yılı kutlu olsun! 2023'ün başını özel mesajlarla veya aramalarla kutlamış olsak da birçok insanın hâlâ internet kesintileri yüzünden sevdiklerine erişme imkanından mahrum bırakıldığının farkındayız. Bu kişilere yardımcı olmak amacıyla, bugün dünyanın her yerindeki WhatsApp kullanıcıları için proxy desteği sunmaya başlıyoruz. Böylece, bağlantıları engellenen veya kesintiye uğrayan kişilerin WhatsApp'a erişmeye devam edebilmesi için gücü onların eline veriyoruz. Proxy aracılığıyla bağlanmanız, WhatsApp'ın sağladığı yüksek gizlilik ve güvenlik seviyesini azaltmaz. Kişisel mesajlarınız uçtan uca şifreleme ile korunmaya devam eder. Bu sayede mesajlarınız iletişim kurduğunuz kişi ile sizin aranızda kalır ve proxy sunucuları, WhatsApp ve Meta dahil başka hiç kimseye görünmez.” Proxy ve çevrimiçi veri toplama şirketi Oxylabs'tan Juras Jursenas, şunları söyledi: "İran'da olduğu gibi, internet erişiminde hükümet kısıtlamaları olan kişiler için, bir proxy sunucusunun kullanılması, insanların Whatsapp ile bağlantılarını sürdürmelerine izin verebilir. İnternet erişimleri bazı kötü niyetli aktörler tarafından engellenmiş olsa bile dünyanın dört bir yanındaki insanların bağlantıda kalmasına izin verecek." Proxy yani vekil sunucu, kullanıcılar ve internet hizmetleriyle eylemleri arasında bir aracı ve kullanıcıların kısıtlama ve sansürden kaçınması için kullanılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.