Hava Durumu

#Uçak

Lodoshaber.Com - Uçak haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Uçak haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ukrayna istihbarat servisinden flaş açıklama! Haber

Ukrayna istihbarat servisinden flaş açıklama!

Ukrayna’nın Rusya topraklarına yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırıları devam ediyor. Ukrayna tarafından Rusya’nın Kaluga bölgesindeki Soltsy-2 Askeri Hava Üssü’ne sabah saatlerinde İHA saldırısı düzenlendi. Ukrayna tarafı saldırıda Tu-22 tipi bombardıman uçağının vurulduğunu aktarırken, Rusya tarafı bir uçağın hafif hasar gördüğünü açıkladı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda ise saldırıda bir uçağın alevler içinde kaldığı görüldü. “EN AZ 1 RUS UÇAĞI HASAR GÖRDÜ" Ukrayna Askeri İstihbarat Sözcüsü Andriy Yusov yaptığı açıklamada, “En az 1 Rus uçağı hasar gördü. Her zaman olduğu gibi Rus rejimi zarar ve gerçek hasarın boyutlarını gizlemeye çalışıyor” ifadelerini kullandı. Ukrayna istihbarat elemanlarının görevlerini başarıyla yerine getirmeye devam ettiğini söyleyen Yusov, “Her zaman olduğu gibi istihbarat servisi elemanlarımız saldırgan devlete karşı görevlerini yerine getirmeye devam ediyor” dedi. RUSYA BİR UÇAĞIN HAFİF HASAR GÖRDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ Rusya Savunma Bakanlığı tarafından söz konusu İHA saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, helikopter tipi İHA ile saldırı düzenlendiği ifade edilerek, "İHA, hava sahası gözlem karakolu tarafından tespit edildi ve hafif silahlarla vuruldu" denildi. Açıklamada, "Bir uçak hasar gördü, terör eylemi sonucunda can kaybı olmadı” ifadeleri kullanılarak, hava üssünün otoparkında çıkan yangının da kısa sürede söndürüldüğü belirtildi. Rusya, Tu-22 süpersonik bombardıman uçaklarını Ukrayna topraklarına düzenlenen bombardımanlarda sık sık kullanılıyor.

KAAN ne zaman uçacak? Haber

KAAN ne zaman uçacak?

'KAAN ne zaman uçacak?' sorusuna Temel Kotil, "27 Aralık ilk uçuşu gerçekleştireceğiz. Yıl bitmeden uçak havada olacak. Uçak kendi yeteneklerini ortaya koyuyor. Eksiğimiz uçuş bilgisayarının, fırlatma koltuğunun, iniş takımlarının hazır olmamasıydı. Hürjet 12 uçuşunu tamamladı. Hürjet'i 2025 teslim edeceğiz. Kendimize güvenmemiz, yetişen gençlerden kaynaklanıyor. " dedi. Kotil açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Bu ilk uçağımız ve sonrakiler farklı olarak gelecekler. Bunu niye uçuruyoruz? Mühendislerin çalışma kalitesi, dedik ki bu uçağı uçurmamız gerek. ATAK 2 de uçtu. Aslında uçurma arzumuz bir anda havada görelim bize bilgi versin. TUSAŞ'ın teknisyenleri çok yetenekli. Bu projede 2016'da 60 mühendisi vardı. Şu anda bin 500 mühendis bin 500 teknisyeni var. Uyumadılar, çalıştılar, didindiler.  'Savunma Sanayii Başkanlığı’nın, Türk hava gücünün dış bağımlılığını azaltmaya yönelik projeleri içinde önemli yeri bulunan Yerli savaş uçağı KAAN, Hürjet, Atak-2 helikopteri ve Anka-3 insansız savaş uçağı mayıs ayında Ankara'da görücüye çıkmıştı.' 5.nesil Türk jeti KAAN: Türkiye’yi 5. nesil savaş uçağı üreten ABD, Çin, Rusya gibi sayılı ülkelerin yer aldığı üst lige taşıyacak Milli Muharip Uçak (KAAN), 18 Mart’ta hangardan çıktı ve taksi testlerini yaptı. MMU’nun ilk uçuşunu bu yıl içinde Aralık ayında yapması ve 2028’ten itibaren de seri üretimine geçilmesi planlandı. 2030’dan itibaren F-16’ların aşamalı olarak devreden çıkması ile MMU (KAAN), Türk HavaKuvvetleri’nin envanterinde ağırlıklı bir savaş uçağı haline gelecek.

ABD’nin 2.5 milyon dolarlık yardım uçağı Adana'da Haber

ABD’nin 2.5 milyon dolarlık yardım uçağı Adana'da

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu bölgelere gönderilmek üzere Uluslararası Göç Örgütü'ne verilecek 2.5 milyon dolarlık yardım Adana’ya ulaştı. Yardım uçağında barınma malzemeleri, hijyen kiti ve termal battaniyeler olduğu öğrenildi. Adana Şakirpaşa Havalimanı’na inen yardım uçağı, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake ve ABD Adana Konsolosu Amanda Pilz tarafından karşılandı. Büyükelçi Flake ve Konsolos Pilz, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı yetkilileriyle yardım hakkında kısa süreli görüştü.    Gazetecilere açıklama yapan ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, dünyanın her yerinden gelen yardımların çokluğu karşısında yüreklendiklerini ifade ederek, "Amerika'da senatodaki ve kongredeki arkadaşlarımla konuşurken, Türkiye'nin daha önce 5 kıtadaki facia ve felaketlerdeki yardım çabalarını anlattım. Dolayısıyla Türkiye, hakkını çoktan ödedi. Bizim de şimdi borcumuzu ödeme zamanı geldi. Amerika halkı tarafından alınmış ve finanse edilmiş malzemeleri taşıyan bu büyük uçakların gelip gittiğini görmek gerçekten beni çok cesaretlendiriyor" dedi.    Büyükelçisi Jeff Flake, “ABD Hükümeti Uluslararası Kalkınma Ajansı 85 milyon dolarlık bir ilk yardım açıkladı. Ama daha fazlası daha sonra açıklanacak. Ayrıca Birleşmiş Milletler aracılığıyla da yardım ediyoruz ama bunun dışında özel sektör de ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye Ticaret Bakanlığı ile bağış kampanyası düzenledi ve 50 milyon dolara yakın bir rakam toplandı” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.