Hava Durumu

#Tv

Lodoshaber.Com - Tv haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tv haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

RTÜK’ten TV kanallarına ceza Haber

RTÜK’ten TV kanallarına ceza

RTÜK, izleme raporlarını görüşmek üzere toplandı. Toplantıda gündeme alınan dosyalar karara bağlandı. Halk TV’de yayınlanan “Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar” programında sunucunun cezaevinde bulunan ve terör suçundan yargılanan kişilere ilişkin sözleri yayıncılık ilkesi ihlali olarak görülerek, Halk TV’ye 5 kez yayın durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uygulandı. Halk TV’nin gündemdeki diğer dosyası ise, “Kayda Geçsin” isimli program oldu. Deprem bölgesinden yayına bağlanan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez’in konuşmaları kanala müeyyide getirdi. Çömez’in “İskenderun’da hastanede bebek yoğun bakımı da dahil, küçük bebekler dahil, yaşlı insanlar dahil, oksijen olmadığı için, elektrik olmadığı için hayatını kaybettiklerini bana orada çalışan doktor arkadaşlarım söyledi” şeklindeki ifadeleri 6112 sayılı Yasa'nın ihlali olarak değerlendiren Üst Kurul, Halk TV’ye idari para cezası verdi.      'Kızılcık Şerbeti'ndeki kadın istismarı ve şiddet sahneleri yaptırıma uğradı    SHOW TV’nin “Kızılcık Şerbeti” dizisi sebebiyle Üst Kurul, SHOW TV’ye 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.      Yanardağ’ın sözleri nedeniyle Tele 1’e ceza    Kanalın “18 Dakika” programında sunucu Merdan Yanardağ’ın, “Artık Türkiye'de gericiliği, siyasal İslamcılığı temsil eden AKP'dir. Demokratik güçlerin dışına düşen parti AKP'dir. Irkçı-faşizan bir parti ile işbirliği yapan AKP'dir” şeklindeki sözleri Tele 1’e yaptırım olarak döndü. Türkiye’deki demokratik yaşamın legal organı olan bir siyasi partinin iftira ve hakaretamiz bir üslupla karalanmasını eleştiri sınırlarını aşmak olarak değerlendiren Üst Kurul, Yasa'nın 8. maddesinde geçen “Yayıncılık ilkeleri, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" hükmünü ihlal eden Tele 1 hakkında idari para cezası kararı verdi.    “Orta Sayfa” programı nedeniyle FOX televizyonuna idari para cezası müeyyidesi uygulandı. Habertürk’te yayınlanan “Teke Tek Bilim” programında Celal Şengör’ün yayında dile getirdiği küfür sebebiyle RTÜK, yayıncı kanal hakkında idari para cezası kararı aldı.

Yeniden RTÜK Başkanı seçilen Ebubekir Şahin'den uyarı! Haber

Yeniden RTÜK Başkanı seçilen Ebubekir Şahin'den uyarı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) yapılan seçimle 3. kez Başkan seçilen Ebubekir Şahin, yeni döneme ilişkin önemli mesajlar verdi.      Başkanlık seçiminden sonra açıklamalarda bulunan Şahin, 3. döneminde nasıl bir politika izleyeceğine ilişkin ipuçları verdi. Şahin, açıklamalarının odağına dizileri, haber bültenlerini, tv şovları ve tartışma programlarını aldı. RTÜK Başkanı Şahin, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:    “Son dönemde gerek televizyonlarda gerekse radyolarda, medya hizmet sağlayıcı kuruluşlarımızın imza vererek onayladığı yayıncılık etik ilkelerine ve 6112 sayılı Yasaya aykırı yayınlar dikkatimizi çekmektedir. Şov programları, haberler ve tartışma programları ile dizilerde Türk aile yapısına aykırı örf ve adetlerimize ters içerikler artış göstermektedir. Net olarak belirtiyorum ki, değerlerimize aykırı yayınlara müsaade etmeyeceğiz.  Yalan haber ve dezenformasyon   Yine içinde bulunduğumuz günlerde bilhassa gerçeklikten uzak yayın içerikleri, habercilik etik ilkelerine aykırı manipülatif yalan haberler maalesef ekranları çokça kaplamaktadır. Halkın haber alma özgürlüğü, doğru bilgi edinilmesi ve sağlıklı kamuoyu oluşumu açısından, gerçekleri yansıtmayan hatta kurgusal olarak dizayn edilen yalan haberlerin izleyici ve dinleyiciye ulaşımı kabul edilemez. Halkımız doğruları öğrenmeyi hak eder, yalan ve yanlış bilgilere seyirciyi maruz bırakmak hiçbir yayıncının hakkı değildir. Yalan haber ve dezenformasyona asla ve asla geçit vermeyeceğiz.    Spor ve tartışma programlarında küfür ve hakaretlere varan şuur veya şuur dışı artışları dikkatle takip ediyoruz. Yasamızın 8. Maddesinde yer alan yayıncılık ilkelerine uyma noktasında itina gösterilmediği aşikardır.  Yasal işlemleri başlatırız   Türk aile yapısını zedeleyen, toplumsal ve kültürel değerlerimize saygısız yayınlara “dur” demek 6112 sayılı yasanın bize emrettiği görevimizdir.    RTÜK olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, bilhassa seçim dönemine yaklaştığımız bugünlerde, yayınları yakından takip ederek kurallara uymayan medya hizmet sağlayıcılar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağımızı açıkça beyan ediyorum.”

0850’li işkence bitiyor mu?: İnternet ve TV aboneliğinde... Haber

0850’li işkence bitiyor mu?: İnternet ve TV aboneliğinde...

İnternet, sabit telefon ve tv aboneliklerine standart getiriliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Tüketici Hakları Dairesi tarafından  "İnternet/ TV ve Sabit Telefon Hizmetlerine İlişkin Yeni Bireysel Abonelik Tesisi Öncesinde Teyit Araması Yapılması Hakkında Usul ve Esaslar Taslağı" hazırlandı. Sabah'ın haberine göre tüketicilerin talebi olmaksızın çeşitli numaralar aracılığıyla gerçekleştirilen aramalar suretiyle yeni abonelikler tesis edildiği ve bunun çok sayıda tüketici mağduriyetine neden olduğunu tespit eden BTK, bu mağduriyetin engellenmesi için düzenlemeye gidiyor. TEYİT ARAMASI YAPILACAK Düzenlemeyle işletmeciler yeni bireysel abonelik tesisi öncesinde tüketici ile bir irtibat numarası üzerinden iletişim sağlayarak internet veya TV hizmetine yönelik pazarlama ya da tanıtım yapabilmek ve abonelik talebini oluşturabilmek için öncelikle tüketici irtibat numarasının Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS) kayıtlı olduğunu teyit edecek. Abonelik sözleşmesi tesis edilmeden önce ilgili tüketicinin irtibat numarasına aboneliğin yapılacağı işletmenin kurumsal numarasından sunulacak hizmete ilişkin abonelik sözleşmesi öncesinde teyit araması yapılacak. Düzenleme kapsamında yapılan tüm işlemlerde ispat yükümlülüğü işletmeciye ait olacak. İşletmecilerin yükümlülüklerini yerine getirmemeleri halinde BTK İdari Yaptırımlar Yönetmeliği hükümleri kapsamında idari para cezası uygulanacak. ÜCRETLER KONUSUNDA BİLGİLENDİRME OLACAK Teyit aramasında tüketicilere sunulacak hizmetin türü, cihaz satın alma bedeli, bağlantı, aktivasyon, kurulum ve benzeri ücretler de dâhil ödenmek zorunda olan toplam ücret, aylık ödenmesi gereken ortalama ücret, internet erişim hizmetlerinde duyurulan veri hızları, taahhütlü abonelikler için taahhüdün süresi ve fesih halinde ödenecek tüm ücretlere ilişkin bilgilendirme yapılacak. Bunun ardından tüketicilere "Yeni abonelik sürecinin başlatılmasına onay veriyor musunuz" şeklinde bilgilendirme yapılacak. Onay verilmemesi halinde abonelik başlatılamayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.