Hava Durumu

#Toki

Lodoshaber.Com - Toki haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Toki haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bakan Özhaseki TOKİ konutları teslim töreninde açıklamalarda bulundu Haber

Bakan Özhaseki TOKİ konutları teslim töreninde açıklamalarda bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 572 konut ve 6 dükkanın anahtar teslim törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Özhaseki, "İnsanlar başını bir eve sokmak zorundalar. Ya siz belediyeler olarak buna öncü olursunuz, doğru dürüst yer, yurt gösterirsiniz, yaparlar. Yoksa millet başına sokacak yer arar. Hazine arsası mı bulur, vakıf mı bulur? Ne bulursa yapar. Böyle bir ortamda tabii onları rahat ettirecek birtakım imkanlar sunduk. Ama ondan sonra Eskişehir gecekondu önleme bölgesinde 4 milyon metrekarelik bir araziye istimlak kararı aldım. Burası gecekondu önleme bölgesidir dedik. 250 metre ortalama parseller oluşturduk. Üzerinde hiç tapusu olmayanlar gelsin. Gecekondu yapmasın. Yeter ki yapmayın gecekondu. Çünkü gecekondu önce yapılır ama birkaç sene sonra başa bela olur. Hizmet verilemez olur oraya. Doğru dürüst parkı olmaz. Okulu olmaz, yeşil alanı olmaz. Sosyal donatısı olmaz. Orada yetişen çocukların psikolojik farkı olur. O yüzdendir ki yapılırken boş gibi gelir insanlara. Birşey demezseniz, 'Allah razı olsun' derler" ifadelerini kullandı. '50'YE YAKIN MAHALLEMİZİ DÖNÜŞTÜRDÜK' 2012 yılında yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının Kayseri'de depremin yıkıcı etkilerini azalttığını söyleyen Mehmet Özhaseki, şöyle konuştu: "Şimdiki gibi 2012 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız emir vermiş. Kentsel dönüşüm yasaları çıkmış. Siz bir yeri dönüştürmek istediğinizde bakanlık da devreye giriyor. Evini boşaltan insana kira yardımında bulunuyor. Rezerv alanlar veriyor veyahut da yardım ediyor vesaire vesaire ama o günlerde öyle bir şey de yok. Biz bulduğumuz formüllerle 50'ye yakın mahallemizi dönüştürdük. Değerli arkadaşlar eğer o çalışma olmasaydı Kahramanmaraş depreminde bile bizim burada herhalde epeyce bir can kaybımız olurdu. Çok şükür o yenileşme, o dönüşüm o yeni yasalara uygun şekilde statik hesaplarının yapılıp sağlam konutların yapılmış olması bizi birçok beladan kurtardı. Ana karamızda olan depremlerde toprağa verdiğimiz canlarımızın sayısı 130 bin. Bu işin mali hasarını hiç düşünmeyin. 100 milyarlarca dolar. O kadar da büyük bir bela var karşımızda. Böyle olunca bizim bir an önce kentsel dönüşüm yapmamız lazım. Bir an önce sağlıklı konutlarımıza çıkmamız lazım. Bir an önce o yapı stoğumuzu yenilememiz lazım. Bunu bir an önce yaparsak emniyetli bir vaziyette evlerimizde otururuz."

Bakan Kurum: “TOKİ’mizle 1.2 milyon konut ürettik" Haber

Bakan Kurum: “TOKİ’mizle 1.2 milyon konut ürettik"

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kâğıthane’de Kentsel Dönüşüm Toplantısı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum’a düzenlenen bu toplantı da Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin eşlik etti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kâğıthane ‘de bulunan Gültepe, Çeliktepe, Mehmet Akif mahalleleri için planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi’nden bahsetti. Bunun yanı sıra Kurum, 14 Mayıs seçimleri hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelerini vatandaşlarla paylaştı. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği Bakan Kurum, Kentsel Dönüşüm Toplantısı sonrası bir dizi esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Kurum, Kâğıthane Gültepe Polis Merkezi ziyaretinin ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi ve esnafla sohbet etti.        Kentsel Dönüşüm Toplantısı’nda konuşan Bakan Kurum, ‘’ Hedefimiz; ilk etapta; 1. yılda 200 bini yerinde, 100 bini rezerv konut olmak üzere toplam 300 bin konut dönüştürmek! 5 yıl içinde ise 1.5 milyon konutu bitirerek İstanbul’da dönüşümü tamamlamak. Bunu da birlikte başaracağız.    Bugün İstanbul’a baktığınızda 220 bin binada tam 1.5 milyon konutun dönüşmesi gerektiğini görüyoruz. Bunun da 300 bini acil olarak dönüşmeli. Gültepe, Çeliktepe ve Mehmet Akif’te de acil dönüşmesi gereken pek çok bina var. Burada kadın kollarımız var. Annelerimiz, ablalarımız var. Ben yavrularını en çok düşünenlerin anneler olduğunu biliyorum. Açık söylüyorum. Biz kentsel dönüşümü annelerimizle birlikte yapacağız. İnşallah Çeliktepe’yi, Kağıthane’yi, İstanbul’u annelerimizle, kız kardeşlerimizle, ablalarımızla dönüştüreceğiz. Yavrusunun üzerine titreyen annelerimizden destek bekliyoruz. Kardeşlerini en çok düşünen ablalardan destek bekliyoruz. Evlerini en çok düşünen kız kardeşlerimizden destek bekliyoruz’’ dedi.        "Bu seçimde siyasi partiler değil, zihniyetler yarışacak’’    Sözlerine devam eden Kurum, ‘’ Her şeyi gördük ama hizmet göremedik, eser göremedik. Kılıçdaroğlu şimdi de kalkmış; “Yine Baharlar Gelecek!” diyor.    Sizin vaat ettiğiniz yalancı bahardan bu millete ne hayır geldiki şimdi de sizden yeni baharlar bekleyelim, hizmet bekleyelim, hayır bekleyelim. Biz kararlıyız, cennet vatanımızı, bunların yalancı baharına, yalan rüzgârlarına, sahte vaatlerine terk etmeyeceğiz.    Kardeşlerim, Bu seçimde siyasi partiler değil, zihniyetler yarışacak. Bu seçim, “İstanbul Finans Merkezi ile bağımsızlığımızı güçlendireceğiz” diyenlerle “Londra’daki tefecilerden borç alacağız!” diyenlerin seçimidir. Bu seçim, “Türkiye üretsin, ihraç etsin, cari fazla versin” diyenlerle “Türkiye tüketsin, ithal etsin, borca saplanalım” diyenlerin seçimidir. Bu seçim, “SİHA’lar, Togg, TCG Anadolu” diyenlerle “SİHA’lar yerli değil, Togg milli değil, TCG Anadolu gemisi de neymiş” diyenlerin seçimidir’’ diye konuştu.

İşte TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları Haber

İşte TOKİ'nin indirim kampanyasının detayları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut, iş yeri ve arsa alıcıları için her yıl yapılan indirim kampanyası bu yıl 24 Nisan’da başlayacak. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, 18 Mayıs’a kadar başvuru yapabilecek. TOKİ, bu yıl borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim yapacak. Arsa alıcılarına ise yüzde 12,5 oranında indirim uygulanacak.      Konut ve iş yerlerinde esnek ödeme ile yüzde 25 indirim    Yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanabilecek. Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, 24 Nisan-18 Mayıs tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.      İndirim kampanyasından yararlanma şartları    Alıcıların başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması ve geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmaması gerekiyor. Kampanyadan geri ödeme taksitleri 2021 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları faydalanabilecek. Ayrıca TOKİ’ye ödenmesi gereken taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak.    Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, gayrimenkul satış sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek. Kampanya tarihinden sonra yapılacak borç kapatma ve kısmi ödemelerde söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.      Arsa alıcılarına yüzde 12,5 indirim    Geri ödemeleri devam eden arsa satışları için de indirim yapılacak. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, 24 Nisan-12 Mayıs tarihleri arasında başvurularını yapabilecek. Borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen arsa alıcıları için yüzde 12,5 oranında indirim yapılacak. Arsa indirim kampanyasından geri ödeme taksitleri 2022 yılı Haziran ayının 30’uncu gününe kadar başlamış olan arsa alıcıları faydalanabilecek. Arsa alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini 24 Nisan-12 Mayıs tarihleri arasında satış işlemlerini gerçekleştirdikleri Ziraat Bankasından öğrenebilecek ve borçlarını kapatabilecek.

Depremzedeler için yapılıyor, temeller atıldı çalışmalar hızlandı Haber

Depremzedeler için yapılıyor, temeller atıldı çalışmalar hızlandı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler sonrası binaları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için yapılması planlanan kalıcı konutların yapımına başlandı. Şehirde yaklaşık bir ay önce ilk kazma Afşin ilçesinde atılırken Çevre Şehircilik Müdürlüğünce belirlenen yerlere TOKİ tarafından hızlı bir şekilde temeller atıldı. Şehrin belirlenen noktalarına yapılması planlanan toplu konutların 4 ve ya 5 katlı olması bekleniyor. Dulkadiroğlu ilçesi Karacasu Karşıyaka TOKİ Evleri'nin devamı niteliğinde bulunan toplu konutlarda ise çalışmalar hummalı şekilde devam ediyor. Temelleri atılan ve çalışmaları süren depremzedelerin konutlarının ilk etapta bölgeye 13 blok olarak yapılması bekleniyor. TOKİ Konutları Yönetici Yardımcısı Remzi Büyükçıkrıkçı, “Burada 24 bina var ve zemin ile beraber 4 katlıdır. Her birinde 20 daire vardır ve toplamda 630 daire vardır. Bu depremde bizim buralar çok şükür aşırı bir hasar görmedi. Binalar sağlam. Buralara şuanda yeni konutlar yapılıyor inşaatlar başladı. Buraya 13 blok yapılacak ve bunlar da aynı zemin artı 4 katlı olacak. Şehre uzaklık diye bir sorun yok belediye ulaşım hizmetlerini yapıyor ve sıkıntımız yok. 13 kilometre şehre uzaklığımız var” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta 7 bin 353 konut ve 620 köy evininde içinde olduğu temel atma törenine katılarak temeller atılmıştı.

TOKİ Adana'daki kalıcı konutlarının yapımına başladı Haber

TOKİ Adana'daki kalıcı konutlarının yapımına başladı

Türkiye'yi yasa boğan depremin can kayıpları ve yıkımlara yol açtığı Adana'da TOKİ kalıcı konutlar için çalışmalarını hızlandırdı. Birkaç gün önce çalışmaların başladığı Buruk Cumhuriyet Mahallesi'nde 24 blok ve 590 daireden oluşan projede, hafriyat çalışmalarının ardından temellere ilk harçlar döküldü. Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Adana'da depremzedelerin oturacağı farklı bölgelerde tamamlanması planlanan yaklaşık 3 bin TOKİ konutu için çalışmaların hummalı bir şekilde sürdüğünün kaydetti. “Müteahhitler olarak TOKİ'den örnek alarak yapmayı planlıyoruz” DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu, Buruk Cumhuriyet Mahallesi bölgesindeki mevcut alanda 24 bloktan oluşan 590 konut için çalışmaların başladığını aktarak, “Bildiğiniz üzere Adana'mızda 3 bine yakın TOKİ konut yapacak. Burada da gördüğünüz üzere bilim ve fen kurallarına göre Temmuz ayının sonuna doğru yerel firmamız olan Adana firmamız burayı teslim edecek. Artık bundan sonra bu işin, yapı sektörünün üstadı TOKİ'dir. Depremde en ufak bir çizik olmayan TOKİ, halk tarafından artık revaçta. Bizler de müteahhitler olarak yeni yapılacak binaları tünel kalıpla, TOKİ'den örnek alarak yapmayı planlıyoruz. Burada 24 bloktan oluşan 590 konut teslim edilecek. Adana'mızda yine Şambayat'ta 600 konut ihale edildi. Bugün itibariyle de Ceyhan'da yine 600 konut ihalesi yapıldı. Demek oluyor ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın taahhütleri yerine gelecek bir yıl içerisinde depremde evini kaybetmiş vatandaşlarımız konutlarına oturacak. Buradan da hükümetimize, bakanlarımıza, Çevre Şehircilik Bakanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. “Burada gönül rahatlığıyla oturabilecekler” Depremzedelere özel yapılan konutların yatay mimari ile çok katlı olmayacak şekilde yapılacağının altını çizen Karslıoğlu, “Burası 5 katlı bir bina olacak. Bu kule vinçlerle beraber aşağı yukarı 14 günde bir bloğu bitirebiliyoruz burada. Dolayısıyla temellerimiz radye temel. TOKİ bile eski yönetmenliğini yeniledi. Tek çizik olmayan binalara güvenmeden daha da güçlendirdi ve yeniledi yönetmeliği. Zeminlerin sertliğini görüyorsunuz. Onun için depremzedelerimiz burada gönül rahatlığıyla oturabilecekler. Tüm mühendislere, üniversitelerimize de tavsiyede bulunuyorum. Şantiyelerimize gelip bu TOKİ'nin projelerini A'dan Z'ye incelesinler. Mühendislik ve mimarlık okuyan çocuklarımıza buralarda staj yapmalarını öneriyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ projeleriyle alay ediyorlardı! Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ projeleriyle alay ediyorlardı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: "Ülkemizin bilim potansiyelinin önemli bir bölümünü temsil eden heyetimizin pek çok konuda ortak paydalar etrafında toplandığını görmekten memnuniyet duyuyorum. Ülkesi ve milleti için dertlenen insanlar olarak, tarihimizin en ağır can kayıplarından ve yıkımlardan biri olan 6 Şubat depremlerinin İnşallah afetler konusunda yeni bir miladın başlangıcı haline getireceğiz. Geçmişte epeyce zorlandığımız sıkıntılarımız elbette oldu. Hatta depremden alnının akıyla çıkan TOKİ projelerimizde alay edenler olduğunu da biliyoruz. Kahramanmaraş depremleri hayatımızdaki pek çok şey gibi bu algıları da yerle bir etti. İnşallah bundan sonra hem yönetim, hem toplum, hem de bilim dünyası olarak daha süratli, daha pratik, daha sonuç odaklı hareket etmemiz gerektiğini hususunda kimsenin şüphesinin kalmadığına inanıyorum. Deprem sahasındaki ve koordinasyon süreçlerindeki pratiklerimizi, bilim insanlarımızın ve her alandaki uzmanlarımızın birikimleri ile harmanlayarak, bundan sonraki adımlarımızı atacağız. Bu toplantıda gördüğünüz gibi yaklaşık 110 gerek siyasetçi, gerek bilim adamları bir arada olduk. Ve bütün yapılan açıklamalar, hepsi kayda alındı ve bu kayıtlar üzerinde çalışmamızı yapacağız. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde hâlihazırda 9 tane olan politika kurullarına 10. olarak Afet Yönetimi Politikaları Kurulu'nu eklemek olacaktır. Az önce ekranda da gördüğünüz gibi bu güzel binaları inşa ederek, sizleri buralara taşıyacağız. Artık yeni bir döneme giriyoruz Artık yeni ve farklı bir döneme giriyoruz. İnşallah bu 11 vilayette başımıza gelen bu deprem felaketinden sonra gerek bu 11 vilayet, gerekse ülkemizin genelinde İnşallah atacağımız planlama ve yeni projelendirme ile birlikte şehirler ve köy evleri hepsi ele alınmak suretiyle bir adım atacağız."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.