Hava Durumu

#Tokat

Lodoshaber.Com - Tokat haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tokat haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Tokat'ta yol verme kavgası can aldı! Haber

Tokat'ta yol verme kavgası can aldı!

Tokat'ta Gülbaharhatun Mahallesi Behzat Bulvarı’nda Şanlıurfa’dan Tokat’a akraba ziyaretine gelen evli ve 5 çocuk babası Ahmet Kayısı, 42 AAN 796 plakalı araç ile Gülbaharhatun Mahallesi Behzat Bulvarı’nda seyir halindeyken cadde üzerinden karşıya geçmekte olan İsa G., eşi Gülten G. ve oğlu Mert G. ile yol verme konusunda tartışma yaşadı. Yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Ahmet Kayısı bıçakla karın bölgesinden, Gülten G. ise kafasına aldığı sopa darbesiyle yaralandı. Ekipler sevk edildi Çevrede bulunan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ahmet Kayısı, Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Gülten G. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversite Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybetti Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet Kayısı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yapılan otopsinin ardından Kayısı’nın cenazesi memleketi Şanlıurfa’ya gönderildi. 3 kişi gözaltına alındı Olayın ardından baba İsa G., eşi Gülten G. ve oğlu Mert G. gözaltına alındı. Gülten G. serbest bırakılırken, şüpheli baba ve oğlu emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesine sevk edildi. Kendi kendini bıçakladığını iddia ettiler İsa G. ilk ifadesinde, karşı tarafın yol vermediği için tartışma yaşandığını ve bu tartışmada Ahmet Kayısı’nın arabada bulunan sopa ile saldırdığını, kendilerinde bıçak olmadığını ve bıçağın ise Ahmet Kayısı’nın olduğunu, kendi kendini bıçakladığını iddia etti. Baba ve oğul tutuklandı Edinilen bilgiye göre baba İsa G. ve oğlu Mert G., çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Soylu: "Türkiye'nin en büyük rezervlerinden birisini yakaladık Haber

Soylu: "Türkiye'nin en büyük rezervlerinden birisini yakaladık

Tokat'ta miting düzenleyen İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul milletvekili adayı Süleyman Soylu, "6 yıl önce Ankara'dan Şırnak’a gittik. Dediler ki 'orada Türkiye'nin Kandil'i diye tabir edilen Kato Dağı var, orada teröristler var, oradan bütün Türkiye'ye zehir saçıyorlar' dediler. İlk önce oranın kalbine girmemiz gerekiyordu. Şırnak'a gittiğimizde bir generalimizle Kato Dağı'na gidelim dedim. Etrafımızdakiler dedi ki 'orada teröristler var, tehlikeli olur' dediler. Eğer biz teröristlerle mücadele eden kahramanlarımızın yanında olmazsak, onlarla omuz omuza olmazsak Cumhurbaşkanımızın yüzüne nasıl bakarız. Biz rahmetli Aydoğan Aydın paşayla beraber helikoptere bindik, Kato Dağı'nın tepesine indik. Evlatlarımızla beraber olduk. Bir helikopter kazasında Aydoğan Aydın paşa şehit oldu. Bizim kahraman şehidimiz oldu. O Kato Dağı'na indiğimizde teröristler vardı, binlerce metre mağara vardı. Şimdi o Kato Dağı'nın hemen yanında Gabar Dağı'nda ne bulduk biliyor musunuz? Petrol bulduk. Tam altı aydır, şehidimiz Esma Çevik o kuyuların yollarını yaparken el yapımı bir patlatıcıyı imha ederken şehit oldu. O kuyulara ve o bölgeye Esma Çevik adını verdik. Şehidimizin bereketi ve duasıyla beraber orası bereketlendi. Kıymetli hemşehrilerim, 5 gün önce oradan bir müjde daha geldi, gerçi Bay Bay Kemal bunlara üzülüyor biliyorsunuz. Yanındaki onun masasına 'kumar masası' dedi. Müjde geldi, Gabar Dağı'ndan gelen müjde ne biliyor musun? Gabar Dağı'nı çok takip ediyorduk, hemen Şırnak Valimiz ve TPAO Genel Müdürü, Cumhurbaşkanımıza müjdeyi verdiler. Uç kırıyordu makine çok sert yere dayanmıştı ama orayı deştiler ve Suudi Arabistan kalitesinde ve Türkiye'nin en büyük rezervlerinden birisini yakaladık. Terör bitti, ülkemize bolluk geliyor, bereket geliyor" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.