Hava Durumu

#Tiktok

Lodoshaber.Com - Tiktok haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tiktok haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

AB'den TikTok'a ağır ceza yolda! Haber

AB'den TikTok'a ağır ceza yolda!

Son zamanlarda gizlilik sorunlarıyla gündeme gelen Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, bazı ülkeler tarafından devlet cihazlarında yasaklanmaya başladı. Özellikle gençler arasında son dönemde çok yaygın olan TikTok'un, verileri Çin hükümetiyle paylaştığı söyleniyor. AB Veri Koruma Kurulu, TikTok'un 13-17 yaş kullanıcılarının verilerini korumasıyla ilgili, platformun merkezinin bulunduğu İrlanda'nın Veri Koruma Otoritesi tarafından, karara uymadığı gerekçesiyle 2021'de başlatılan soruşturmaya dair görüşünü açıkladı. Ceza yolda Kurul, bağlayıcı nitelikteki kararında İrlanda Veri Koruma Otoritesi'ni haklı bularak, TikTok'un cezaya çarptırılmasına imkan sağlamış oldu. Ceza 4 hafta içinde açıklanacak Milyonlarca poundu bulması beklenen ceza, 4 hafta içinde açıklanacak. AB Komisyonu, nisanda Dijital Hizmetler Yasası (DSA) gereğince Avrupa'da faaliyet gösteren büyük dijital platform ve arama motorlarına sıkı kurallar uygulayacağını duyurmuştu. Bu sınıflandırmaya Alibaba, Amazon, Apple AppStore, Booking.com, Facebook, Google Play, Google Maps, Google Shopping, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, Twitter, Wikipedia, YouTube ve Zalando'nun dahil edildiği açıklanmıştı. Dezenformasyonla mücadele amaçlanıyor Belirlenen platformların DSA kapsamında dezenformasyonu sınırlama, yasa dışı içeriği hızla kaldırma, reşit olmayanları internet ortamında daha iyi koruma, risk değerlendirmesi yapma, riskleri azaltmaya yönelik adım atma ve dış denetime tabi tutulma gibi kurallara uymaları gerekiyor.

TikTok'tan küçük yaştaki kullanıcılarına süre limiti Haber

TikTok'tan küçük yaştaki kullanıcılarına süre limiti

Gençler arasında popüler kısa video paylaşım platformu TikTok, reşit olmayan kullanıcılara zaman kısıtlaması getireceğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, 18 yaşın altındaki kullanıcıların hesaplarına otomatik olarak bir saatlik ekran limiti koyulacağı bildirildi. Çinli ByteDance şirketine ait TikTok, çocuklar ve gençlerde bağımlılık yarattığı gerekçesiyle eleştirilere hedef oluyordu. Yeni uygulama uyarınca 18 yaşın altındaki kullanıcıların, 60 dakikalık kullanım sonrasında devam edebilmek için şifre girmesi gerekecek. 13 yaş altındaki kullanıcılar içinse ebeveynlerinin ya da kendilerinden sorumlu bir yetişkinin bir şifre belirlemesi ve kullanımı 30 dakika daha uzatabilmek için bu şifrenin girilmesi istenecek. Reşit olmayan kişi TikTok'a aile hesabı üzerinden giriyorsa ebeveynler haftanın her günü için azami ekran kullanım süresi belirleyebilecek. Şirket, ebeveynlerin çocukların belirli kelime ve etiketler altındaki içerikleri görmesini engelleyebilecekleri bir program geliştirdiğini de açıkladı. Gençler günde 1 saat 47 dakikayı TikTok'ta geçiriyor TikTok, yeni kuralların "önümüzdeki haftalarda" yürürlüğe sokulacağını bildirdi. TikTok'un Çin versiyonu Douyin'in kullanımı, 14 yaşın altındaki kullanıcılar için günde 40 dakikayla sınırlı ve bu yaş grubundakiler 22.00 ile 06.00 saatleri arasında uygulamaya giriş yapamıyorlar. Ancak genç kullanıcıların, diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi yaşlarıyla ilgili yanlış bilgi verebilecekleri ya da süre limiti özelliğini kapatabilecekleri belirtiliyor. TikTok, 4-18 yaş grubunda kullanıcıların ekran başında geçirdiği sürenin sürekli artması nedeniyle bağımlılık yarattığı eleştirileriyle karşı karşıya. Platformda kullanıcının ilgi alanları ve zevklerine göre algoritmalar yoluyla önerilen kısa videolar tüketiliyor. Ebeveyn denetim uygulaması Qustodio'nun yaptırdığı araştırmaya göre 2022 yılında reşit olmayan kullanıcılar TikTok'ta günde ortalama 1 saat 47 dakika geçirdi.

Beyaz Saray’dan TikTok yasağı için 30 gün süre    Haber

Beyaz Saray’dan TikTok yasağı için 30 gün süre   

Avrupa Komisyonu ve Kanada’nın aldığı TikTok kararının ardından ABD hükümeti de yasak için son tarihi açıkladı. Beyaz Saray, milyonlarca kullanıcısı bulunan Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’un federal kurumlara ait cihazlardan kaldırılması için 30 gün süre verdi.    Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) danışmanı Jenna Leventoff konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kongrenin sosyal medya platformlarını sansürlememesi ve Amerikan vatandaşlarının ifade özgürlüğü hakkına müdahale etmemesi gerektiğini söyledi. Leventoff, "Düşüncelerimizi, fikirlerimizi, görüşlerimizi ülke ve dünya genelindeki insanlarla paylaşmak için TikTok'u ve diğer platformları kullanma hakkına sahibiz" ifadelerini kullandı.    Batılı ülkeler, Çinli teknoloji devi ByteDance bünyesindeki TikTok’un Çin Komünist Partisi tarafından casusluk veya propaganda amacıyla kullanabileceğine yönelik endişeler nedeniyle uygulamaya kısıtlama getirmek istiyor. ABD Başkanı Joe Biden Ocak ayında imzaladığı bir kararnameyle TikTok'un hükümet tarafından verilen cihazlarda kullanılmasını yasaklanmıştı. Karar ile uygulamanın ABD Temsilciler Meclisi ve Senato’da da kullanılması yasaklanmıştı.    Kanada hükümeti, dün güvenlik risklerini gerekçe göstererek TikTok’un devlet tarafından verilen mobil cihazlarda kullanımını yasakladığını duyurmuştu. Avrupa Komisyonu ise geçtiğimiz hafta benzer bir açıklama yaparak uygulamayı yasaklamıştı.    TikTok, kişisel verileri paylaştığına ilişkin suçlamaları ve casus iddialarını birçok kez yalanlamıştı.

ABD'de TikTok yasağı genişliyor:  İki eyalette daha... Haber

ABD'de TikTok yasağı genişliyor: İki eyalette daha...

ABD'nin New Jersey ve Ohio eyaletlerinden, Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok'a yasak geldi. New Jersey Valisi Phil Murphy, resmi kurumlara ait cihazlardan Çinli ByteDance şirketinin bünyesinde bulunan TikTok uygulamasına giriş yapılmasının yasaklandığını duyurdu. Murphy'nin ofisinden yapılan açıklamada ise, "Çin hükümetinin, ByteDance'ten isteyebileceği kullanıcı verileriyle ilgili ulusal güvenlik endişeleri mevcut" ifadeleri kullanıldı. Ohio Valisi Mike DeWine da, platform kullanıcılarının verilerinin cihazlarda depolanmasıyla yerel ve ulusal siber güvenlik tehditleri oluştuğunu savundu. BİRÇOK EYALET YASAKLAMA KARARI Daha önce de aralarında Alamaba, Iowa, Utah ve Güney ve Kuzey Dakota'nın da bulunduğu bir grup eyalette aynı karar alınmıştı. Ayrıca ABD Senatosu, "ulusal güvenlik endişeleri" nedeniyle federal hükümet çalışanlarının devlete ait cihazlara TikTok indirmesini yasaklayan tasarıyı oy birliği ile kabul etmişti. TİKTOK'TAN YANIT GELDİ TikTok yetkilileri tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, yasaklar nedeniyle hayal kırıklığına uğradıkları ve uygulamanın herhangi bir siber güvenlik tehdidi içermediği belirtildi. Wisconsin Valisi Tony Evers da geçtiğimiz günlerde diğer eyaletlerin aldığı kararlar doğrultusunda ABD'de 100 milyondan fazla kullanıcısı bulunan TikTok uygulamasına, resmi kurumlara ait cihazlardan erişim yasağı getirmeyi planladıklarını duyurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.