Hava Durumu

#Tff

Lodoshaber.Com - Tff haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tff haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

TFF, 2028 ve 2032 Avrupa Şampiyonası adaylık dosyasını UEFA’ya sundu Haber

TFF, 2028 ve 2032 Avrupa Şampiyonası adaylık dosyasını UEFA’ya sundu

Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce resmi adaylık başvurusunu tamamladığı 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonaları için adaylık dosyasını UEFA’ya sundu. UEFA’ya verilen dosyada, adaylık teklifinin detayları, hükumet garantileri gibi belgelerin bulunduğu aktarıldı. 2028 Avrupa Şampiyonası’na İngiltere ve İrlanda Cumhuriyeti’nin ortak adaylığı bulunurken, 2032 Avrupa Şampiyonası’na ise İtalya’nın adaylığı olduğu belirtildi.     Öte yandan 2028 Avrupa Şampiyonası ve 2032 Avrupa Şampiyonası’nın hangi ülkelerde düzenleneceği ise ekim ayında belli olacak.        TFF resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:        "Türkiye Futbol Federasyonu, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonalarına ev sahipliği yapmak için hazırladığı adaylık dosyasını UEFA’ya sundu.    Sekiz aylık bir hazırlık sürecinin ardından tamamlanan dosyalar, adaylık kuralları çerçevesinde dijital ortamdan UEFA’nın İsviçre’nin Nyon kentinde bulunan merkezine ulaştırıldı.    Resmî adaylık başvurusunu 23 Mart 2022 tarihinde yapan Türkiye'nin dosyasında, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonaları adaylık teklifinin tüm teknik detayları, hükümet garantileri ve destek mektupları, çalışma kitabı ile ek belgeler yer alıyor.    Türkiye’nin yanı sıra EURO 2028 için Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti’nin ortak adaylığı, EURO 2032 için ise İtalya’nın adaylığı bulunuyor. UEFA EURO 2028 ve UEFA EURO 2032’ye ev sahipliği yapacak ülkeler, ekim ayında açıklanacak."

Ne karar çıkacak? Bursaspor’da gözler TFF’de! Haber

Ne karar çıkacak? Bursaspor’da gözler TFF’de!

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği Bursaspor’la Amed arasında hafta sonunda oynanan lig maçında yaşanan olaylardan dolayı Yeşil Beyazlı Kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. Kurulun vereceği karar Yeşil Beyazlı camiada merakla bekleniyor. Amed maçında görev yapan iki temsilcinin raporlarına göre PFDK’ya sevk edilen Bursaspor’la ilgili verilecek karar Yeşil Beyazlı takımın bu sezon ligdeki kaderi açısından büyük önem taşıyor. Ligin ilk yarısında Diyarbakır’da oynanan maçta çıkan olaylardan sonra PFDK Amed’e 2 maç seyircisiz oynama ve toplamda 156 bin TL para cezası vermişti. Sonrasında Tahkim Kurulu, PFDK’nın verdiği 2 maçlık cezayı onarken, para cezasını da 70 bin liraya indirmişti. Hatırlanacağı gibi Diyarbakır’daki maçta tribünde açılan ve tüm Türkiye’de büyük tepki toplayan görseller Hukuk Müşavirliği tarafından dikkate alınmamıştı. TFF Hukuk Müşavirliği Bursaspor’u Amed maçından dolayı Futbol Disiplin Talimatı’nın 53, 52, 49 ve 46’ncı maddeleri uyarınca PFDK’ya sevk ederken, tribünde açılan üç görselle ilgili de kuruldan ilgili maddenin hükümlerinin uygulanmasını talep etti. TFF Hukuk Müşavirliği’nin Diyarbakır’da oynanan maçta neden Tüm Türkiye’de tepki toplayan görsellerle ilgili yaptırım uygulanmasını istememesi dikkat çekti. Yeşil Beyazlı camia PFDK’dan ligin ilk yarısında Amed’e verilen cezaya benzer bir cezanın gelmesini bekliyor. Daha ağır bir cezanın verilmesini Yeşil Beyazlı renklere gönül verenler haksızlık olarak değerlendiriyor.

TFF’den tribün olayları ile ilgili açıklama Haber

TFF’den tribün olayları ile ilgili açıklama

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, “Yaşadığımız büyük afetin acıları tazeyken, henüz kaybettiğimiz vatandaşlarımızın yasını tutuyorken, yaralarımızı sarmak için milletçe seferber olmuşken ve Türk Futbol Ailesi olarak bu büyük seferberlikte tüm kulüplerimizle birlik ve beraberlik içinde OMUZ OMUZA vermişken, bazı profesyonel ve amatör futbol müsabakalarında meydana gelen provokatif eylem ve söylemlerin ülkemizin huzuruna ve güvenliğine kast ettiğini görüyor ve bu kötü niyetli eylemleri kınıyoruz. Bu provokatif eylem ve söylemler kapsamında ilgili kurullarımız gerekli cezai işlemi uygulayacaktır.        Suç unsuru içeren provokasyon amaçlı pankartların kamusal her alanda olduğu gibi, stadyumlarımızda da gösterimi kanunen suçtur. Stadyumlarda marjinal grupların ırkçı, bölücü söylem ve eylemleri, şiddete dönük tutum ve davranışları asla kabul edilemez. Aynı zamanda saha içinde ve saha dışında sporcu sağlığına doğrudan kasteden hiçbir harekete müsamaha gösterilemez. Bu ırkçı, bölücü eylem ve söylemlerin sorumluları ve failleri, devletimizin adli kurumlarınca göz önünde bulundurulan bir durumdur.        Muhakkak ki stadyumlar; her türden siyasi görüşe mensup taraftarların tuttukları takımı desteklemek için bir araya geldiği kamusal alanlardır. Ancak farklı fikirden ve görüşten binlerce insanın buluştuğu stadyumlarımızda meydana gelen siyasi söylem ve eylemler tribünlerde geçmişte de üzücü örneklerini hatırlayacağımız güvenlik sorunlarını da beraberinde getirmektir. Bu kritik nedenle siyasi söylemlerin yeri, stadyumlar değil ancak ve ancak miting alanlarıdır.        Birbirimizi anlamaya, dinlemeye ve yardımcı olmaya en çok ihtiyacımız olan bu günlerde futbol ailemizin tüm fertlerini tıpkı OMUZ OMUZA Dayanışma ve Yardımlaşma Kampanyamız vesilesiyle olduğu gibi birlikteliğini daha güçlü bir şekilde sürdürmeye davet ediyoruz. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız” ifadelerine yer verildi.

TFF'den acı haber: Eski hakem, gözlemci ve temsilciler... Haber

TFF'den acı haber: Eski hakem, gözlemci ve temsilciler...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kahramanmaraş eski il hakemi Yakup Yel, Hatay eski il hakemi Cemil Can, Hatay eski gözlemcilerinden Kemal Torun ve Soner Koyuncuoğlu, Hatay ili eski temsilcisi Uğur Fırat Karaca ve Hatay ili gözlemcisi Nuri Gülen’in meydana gelen depremlerde hayatını kaybettiğini açıkladı.      TFF’nin resmi internet sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamalarda, “Kahramanmaraş eski il hakemimiz Yakup Yel'in, Hatay eski il hakemimiz Cemil Can'ın, Hatay ili eski gözlemcilerimizden Kemal Torun ve Soner Koyuncuoğlu'nun, Hatay ili eski temsilcimiz Uğur Fırat Karaca'nın ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde hayatlarını kaybettiklerini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Vefat eden eski hakemlerimiz, gözlemcilerimiz ve temsilcimize Allah'tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm futbol camiamıza başsağlığı dileriz. Bu vesileyle bir kez daha depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun.    Hatay ili gözlemcimiz Nuri Gülen’in ve kızının ülkemizi yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybettiklerini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Vefat eden gözlemcimiz Nuri Gülen’e ve kızına Allah'tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve tüm futbol camiamıza başsağlığı dileriz. Bu vesileyle bir kez daha depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verildi.

TFF açıkladı: Ligden çekilme talepleri kabul edildi Haber

TFF açıkladı: Ligden çekilme talepleri kabul edildi

Türkiye Futbol Federasyonu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen takımların ligden çekilme taleplerinin kabul edildiğini resmen açıkladı. Federasyon ayrıca çekilen takımların maçlarıyla ilgili hükmen mağlubiyet, transfer statüsünde geçici değişiklik ve Kulüpler Birliği ile ortaklaşa deprem bölgesi için 1000 konteyner projesinin gerçekleştirileceğini de duyurdu. Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'de Hatayspor ile Gaziantep FK, Spor Toto 1. Lig'de Yeni Malatyaspor ve Adanaspor, TFF 2. Lig'den Adıyaman FK, TFF 3. Lig ekipleri Niğde Anadolu, Malatya Arguvan Spor'un ligden çekilme taleplerini kabul etti. İŞTE YÖNETİM KARARLARI Türkiye Futbol Federasyonu'nun Yönetim Kurulu kararları şu şekilde: Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 10.02.2023 tarihli ve 55 sayılı toplantısında alınan kararları kamuoyunun bilgilerine sunarız: 1. Ülkemizde 06.02.2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle depremden etkilenen ve olağanüstü hal ilan edilen Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana olmak üzere 10 ilde merkezi bulunan ve 2022-2023 sezonunda profesyonel liglerde çekilme talebinde bulunan kulüplerin; Bu kulüplerin 2022-2023 futbol sezonunda 06.02.2023 tarihinden itibaren kalan müsabakalarda hükmen yenik (3-0) sayılmasına ve rakip takımların (3-0) galip sayılmasına, Bu kulüplerin 2023-2024 futbol sezonunda; 2022-2023 sezonunda bulundukları liglerde sportif faaliyetlerinin devamına, Tüm profesyonel liglerdeki çekilen takımlara sezonun kalan kısmına ait TFF nezdinde doğan garanti alacaklarının ödenmesine karar verilmiştir. 2. TFF ve Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ile ortaklaşa deprem bölgesine yönelik olarak, 1.000 Konteyner Projesi'nin aşağıda belirlenen koşullarda gerçekleştirilmesine karar verilmiştir; Proje için gerekli harcamaların TFF hesaplarından yapılmasına; Proje finansmanı için 59 milyon TL’sinin 2022-2023 Sezonu Naklen Yayın Dağıtım Havuzu'ndan alınmasına; Yayın havuzu eşit dağıtım, şampiyonluk, puan performans, sezon sonu derece ödülü paylarının değişmeyip aynı kalmasına, sezona devam eden kulüplerin bir galibiyet puan performans tutarının ligden çekilen kulüplere eşit olarak dağıtılacak şekilde yayın havuzu hak ediş tutarlarının yeniden belirlenmesine, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’dan 5’er milyon TL, diğer Süper Lig kulüplerinden 3’er milyon TL olmak üzere yayın havuzu gelirlerinin çekilen kulüpler hariç olmak üzere azaltılmasına; hak ediş tutarlarının revize edilmesine, Proje için bakiye tutarın, TFF’ye gelen depreme yönelik bağışlardan ve/veya TFF’nin kaynaklarından karşılanmasına karar verilmiştir. 3. Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig statülerine aşağıdaki şekilde madde eklenmesine karar verilmiştir. SPOR TOTO SÜPER LİG STATÜSÜ GEÇİCİ MADDE: Ülkemizde 06.02.2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi sebebiyle ligden çekilme talebinde bulunan kulüplerde tescilli yabancı uyruklu futbolcuların; 2022-2023 İkinci Transfer ve Tescil Dönemi sonuna kadar Spor Toto Süper Lig kulüplerine transfer veya geçici transfer olmaları halinde; kulüpler bu sezon sonuna kadar bu statüde belirlenen yabancı futbolcu sayılarına ilave olarak, A takım listesine bu şartlara uygun en fazla iki futbolcu yazabilir. Spor Toto Süper Lig'de bu futbolcular müsabaka isim listesine yazılabilir ve bu futbolculardan biri sahadaki 8 yabancıya ilaveten aynı anda müsabakaya devam eden kadroda 9. yabancı futbolcu olarak sahada yer alabilecektir. SPOR TOTO 1. LİG STATÜSÜ GEÇİCİ MADDE: Ülkemizde 06.02.2023 tarihinde yaşanan Deprem felaketi sebebiyle ligden çekilme talebinde bulunan kulüplerde tescilli yabancı uyruklu futbolcuların; 2022-2023 İkinci Transfer ve Tescil Dönemi sonuna kadar Spor Toto 1. Lig kulüplerine transfer veya geçici transfer olmaları halinde; kulüpler bu sezon sonuna kadar bu statüde belirlenen yabancı futbolcu sayılarına ilave olarak, A takım listesine bu şartlara uygun en fazla iki futbolcu yazabilir. Spor Toto 1. Lig'de bu futbolcular müsabaka isim listesine yazılabilir ve bu futbolculardan biri sahadaki 5 yabancıya ilaveten aynı anda müsabakaya devam eden kadroda 6. yabancı futbolcu olarak sahada yer alabilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.