Hava Durumu

#Tecavüz

Lodoshaber.Com - Tecavüz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tecavüz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Otel odasında toplu tecavüz! Cep telefonunda 20'den fazla kayıt çıktı Haber

Otel odasında toplu tecavüz! Cep telefonunda 20'den fazla kayıt çıktı

İngiliz turistlerin tatil için tercih ettiği en önemli yerler arasında başı çeken İspanya Mallorca'da 18 yaşında bir genç kızın başına gelenler şok etkisi yarattı. Yerel medya, adanın eğlence merkezi Magaluf'a yalnızca 400 metre uzaklıktaki ünlü bir otelde gerçekleşen olayların detaylarını sayfalarına taşıdı. Saldırı, 18 yaşındaki bir İngiliz turistin Pazartesi sabaha karşı 05.00 sularında otelin lobisinde ağlarken bulunmasıyla duyuldu. Otelin güvenlik görevlisinin yerde bulduğu genç kızın vücudunda küçük bir kesik ve birkaç morluk vardı. Acil servise haber verilmesiyle kurban derhal hastaneye götürüldü, İspanyol polisi soruşturmanın ilk aşamasında altı erkeği gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan altı erkek tutuklanırken, saldırganların otel odasında toplu tecavüz ettikleri genç kızı cep telefonlarıyla görüntülediği ortaya çıktı. Mahkeme dosyasındaki ayrıntıları aktaran yerel medya, saldırganların tecavüz sırasında gülüştüklerini ve birbirlerine şaka yaptıklarını, videoda hiçbir kadın sesinin duyulmadığını yazdı. Haberlere göre, olay yeri inceleme ekibinin otel adasından topladığı deliller de mahkemeye sunuldu. Saldırganlar mahkemede rızaya dayalı cinsel ilişikiye girdiklerini savundu ancak hakim söz konusu savunmayı 'mantık dışı' bulduğunu söyledi. İngiliz medyası, toplu tecavüz vakasında iki erkeğin daha arandığını bildiriyor. Aranan iki şüphelinin cep telefonlarıyla cinsel saldırıyı kaydettiği belirtiliyor. Yerel medyadaki ayrıntılarda ayrıca, saldırganların cep telefonlarında 20'yi aşkın video kaydı bulunduğu bilgisi de var. Sekiz erkeğin kurbanın cep telefonunu çaldığı bildirilirken, İspanyol polisi genç kızın cep telefonu arayarak saldırganları hızla yakaladı. Polis ekipleri, toplu tecavüzü kayda alan iki erkeği yakalamak için güvenlik kamerası kayıtlarını inceliyor. 18 yaşındaki kurban, polise verdiği ifadede adları yerel basına göre Anthony G., Anthony A., and Khalil A., Lucas H., Thomas E. ve Romain C. olan Fransız ve İsviçreli erkeklerle bir partide tanıştığını söyledi. Otele birlikte döndüklerini anlatan genç kız, altı tatilci tarafından saldırıya uğraması üzerine odadan kaçmayı başardığını ve yardım çağırmak için lobiye indiğini belirtti.

Donald Trump'ın tecavüzle suçlandığı dava başlıyor Haber

Donald Trump'ın tecavüzle suçlandığı dava başlıyor

Elle dergisi köşe yazarı E Jean Carroll'ın, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisine bir mağazanın giyinme odasında tecavüz ettiği iddiasıyla ilgili dava bugün başlıyor. Carroll, 1990'ların ortasında Trump'ın kendisine tecavüz ettiğine dair suçlamalarda bulunuyor. Carroll'ın iddialarına odaklanan davada jüri seçimi Manhattan federal mahkemesinde bugün başlayacak. Carroll'ın mahkemede ifade vermeyi planladığı öğrenildi. Florida'da yaşayan Trump'ın ise mahkemeye mi yoksa tanık kürsüsüne mi çıkacağı bilinmiyor. Washington Post'un haberine göre, Trump'ın bir avukatı, eski başkanın yemin edip etmeyeceğine duruşma sırasında karar verileceğini söyledi. Trump'ın mahkemeye çıkma zorunluluğu yok. "GİYİNME KABİNİNDE TECAVÜZ ETTİ" Yazar Carroll, Trump'ın kendisine Bergdorf Goodman adlı lüks giyim mağazasında cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ediyor. Carroll, yıllar önce yaşanan olayda, mağazanın iç çamaşırı bölümünde, Trump'ın "her iki kolunu da tuttuğunu, elini mantosunun altına sıkıştırdığını ve kıyafetini indirdiğini" öne sürüyor. Carroll'ın iddiasına göre Trump, giyinme kabininde kendisine tecavüz etti. Trump ise, iddia edilen olayların "hiç yaşanmadığını" söyledi ve 2019'da iddialara yanıt verirken, "Bu kişiyle hayatımda hiç tanışmadım" dedi. Trump, geçen yıl da kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social'da yaptığı açıklamada, Carroll'ın iddialarının bir "aldatmaca" olduğunu söyleyerek, "Bu kadın benim tipim değil!" ifadesini kullandı. Carroll, darp ve hakaret için tazminat ve Trump'ın geçen yılki sosyal medya açıklamasını geri çekmesini talep ediyor.

Korkunç rakamlar: Fransa’da her 3 kadından birine tecavüz!.. Haber

Korkunç rakamlar: Fransa’da her 3 kadından birine tecavüz!..

Fransa'da Başbakanlık bünyesinde bulunan Kadın Erkek Eşitliği Yüksek Kurulu (HCEFH), cinsiyetçiliğe dair 2 bin 500 kişinin katılımıyla yapılan araştırmanın raporunu yayımladı. Buna göre kadına yönelik ayrımcılık, şiddet ve taciz vakalarının "endişe verici boyutlara" ulaştı. Cinsiyetçi davranışların her alanda arttığı vurgulanan raporda, birçok erkeğin şiddet içeren ve ayrımcı davranışların “kabul edilebilir olduğuna inandığı” ortaya koyuldu. 18-24 yaşları arasındaki kadınların yüzde 22'sinin partnerinden “psikolojik şiddet” gördüğü veya aşırı kıskançlık yaşadığı, yüzde 15'inin partneri veya eski partneri tarafından fiziksel şiddete maruz kaldığı ifade edildi. 50-64 yaş arasındaki kadınların ise yüzde 20’sinin şiddet gördüğü kaydedildi. Rapora göre kadınların neredeyse üçte birine denk gelen yüzde 37'si ise rızası dışında cinsel ilişkiye zorlandı.      “Fransız makamları yeterince çaba göstermiyor”    Rapora göre 25-34 yaş arası erkeklerin yüzde 20’i saygı görmek için şiddetin gerekli olduğunu düşünürken, yüzde 23'ü ise erkeklerin “saygı görmek için bazen şiddete başvurması gerektiğini" belirtti. Ayrıca yaş fark etmeksizin erkeklerin yüzde 40'ının kadınların çocuklara bakmak için çalışmayı bırakmasının normal olduğunu düşündüğü ifade edildi.    Raporda, “İnsanlar cinsiyetçiliğin varlığını kabul ediyor ve bundan üzüntü duyuyor, ancak uygulamada başarısız oluyorlar” ifadeleri kullanıldı. Erkeklerin çoğunun cinsiyetçiliği prensipte olarak reddetmesine rağmen "pratikte reddetmedikleri" belirtildi. Ankete katılanların büyük çoğunluğunun, Fransız makamlarının sorunları çözmek için yeterince çaba göstermediğini söylediği aktarıldı. Raporun yarın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a iletileceği kaydedildi.

Trump'ın tecavüz davasında flaş gelişme: Eski eşiyle!.. Haber

Trump'ın tecavüz davasında flaş gelişme: Eski eşiyle!..

ABD’nin eski başkanı Donald Trump’a tecavüzle suçlayan yazar E. Jean Carroll’un davasında yeni bir gelişme yaşandı. ABD’deki bölge mahkemesi tarafından yayınlanan belgelere göre, Trump geçen yıl davada ifade verirken, Carroll'u eski eşi Marla Maples ile karıştırdı. ABD bölge mahkemesi, eski ABD Başkanı Donald Trump aleyhinde açılan tecavüz davasına ilişkin yeni belgeler yayınladı. Buna göre Trump, kendisini tecavüzle suçlayan yazar E. Jean Carroll'u eski eşi Marla Maples ile karıştırdı. Trump, kendisine Carroll’un bir fotoğrafı gösterildiğinde, "Evet, bu Marla. Bu benim karım" dedi. Hata, 76 yaşındaki Trump’ın bir avukatı tarafından düzeltildi.  Ancak uzmanlar, bu durumun Trump'ın Carroll'a "tipi" olmadığı için “tecavüz etmeyeceği”iddiasını baltalayabileceğini söyledi. BENİM TİPİM DEĞİL Geçen yıl Ekim ayında gerçekleşen duruşmada ayrıca Trump'ın Carroll'ın "tecavüze uğramanın çok seksi olduğunu söylediğini" iddia ettiği de belirtildi. TRUMP İDDİAYI REDDETİ Bununla birlikte 79 yaşındaki yazar, Trump'ın 1990'ların ortalarında bir mağazanın soyunma odasında kendisine tecavüz ettiğini öne sürerken, eski ABD başkanı bu iddiayı defalarca reddetti.  Ancak, Carroll  geçen yıl Trump'a geçmişte cinsel saldırı mağduru olduğu iddia edilen kişilerin belirli bir zaman dilimi içinde dava açmasına izin veren bir New York yasası olan Yetişkin Hayatta Kalanlar Yasası uyarınca dava açtı. Diğer taraftan Trump, kızı Tiffany Trump’In annesi olan Maples ile 1993'ten 1999'a kadar evli kaldı. Trump  ilk eşi ve 3 çocuğunun annesi Ivana Trump ile 1977’de evlendi ve 1992’de boşandı. Üçüncü ve şimdiki eşi Melania Trump ile ise 2005 yılında nikah masasına oturdu.  Trump’ın Maples'ı gösterdiğini düşündüğü fotoğraf, eski ABD’de başkanını 1990'larda Carroll'ın şirketinde gösteriyor.  "KİTABININ REKLAMINI YAPMAK İÇİN BENİ KULLANIYOR" Mahkeme belgelerine göre Trump, “ Carroll ile sadece bir yardım etkinliğinde karşılaştı. Ona asla gerçekleşmemiş bir şey yaptığımı söyledi. Hiçbir şey yapmadım.. Bu kaçık hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Yazdığı berbat kitabının reklamını yapmak için ona tecavüz ettiğimi iddia ediyor” dediği görüldü.  Trump ayrıca Carroll'ı "akıl hastası" olarak nitelendirdi ve onun cinsel saldırıdan zevk almaktan bahsettiğini iddia etti. Carroll'ın tecavüz iddiasıyla ilgili gelecek duruşmanın Nisan ayında başlaması bekleniyor. RAKİBİNİN 17 PUAN ÖNÜNDE Öte yandan Trump, 2024 ABD Başkanlık Seçimleri’nde Cumhuriyetçilerin başkanlık adaylığı için açıklanan tek aday. Çarşamba günü yayınlanan bir anket, ona en yakın rakibi olan Florida valisi Ron DeSantis'e karşı 17 puanlık bir üstünlük sağladığını gösteriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.