Hava Durumu

#Tbmm

Lodoshaber.Com - Tbmm haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tbmm haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: BM Barış Gücü'nün tavrı akıl ve izan dışıdır Haber

TBMM Başkanı Kurtulmuş: BM Barış Gücü'nün tavrı akıl ve izan dışıdır

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu'nu kabul etti. Meclisteki Başkanlık makamında gerçekleşen kabulde konuşan Kurtulmuş, "Türkiye, KKTC’nin tanınması ve egemenlik hakları konusunda her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında olacaktır" dedi. 'TÜRKİYE, HER ZAMAN KKTC'NİN YANINDA OLACAKTIR' TBMM Başkanı Kurtulmuş değerlendirmesinde, "KKTC'nin her alanda yanında olduğumuzu söylemek isterim. Uluslararası alanda KKTC'nin tanınması ile ilgili yoğun çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz. Kıbrıs’ta artık iki devletli çözümün kabulünden başka bir yol olmadığı uzun yıllar verilen mücadele ile görülmüştür. Her zaman fedakârlık yapan, anlaşmadan yana olan, Kıbrıs'ın bütünlüğünden yana olan Türk tarafı olmuştur. Ama maalesef uluslararası camia hep bunu çifte standart ile KKTC Türklerinin aleyhinde değerlendirmiştir" ifadelerini kullandı. 'BM BARIŞ GÜCÜNÜN TAVRI AKIL VE İZAN DIŞIDIR' Geçtiğimiz günlerde KKTC'de BM Barış Gücü'nün Pile-Yiğitler Yolu çalışmasını engelleme girişimine de değinen Kurtulmuş, "Zaman zaman KKTC önüne zorluklar çıkartılıyor. Bunlardan en son yaşadığımız, Pile Köyü'ne giden yolun yapılması ile ilgili insani yaklaşımın maalesef BM Barış Gücü tarafından engellenmeye çalışılması gibi hiçbir rasyonalitesi olmayan, uluslararası hukukla bağdaşmayan, tamamı ile insani bir projenin gerçekleştirilmesine zorla mani olmaya çalışmak, kabul edilebilir değildir. KKTC yetkilileri de buna gerekli cevabı vermiş ve Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün hem kendisini hem çalışan işçileri tehlikeye atan zorbaca tavrına karşı müdahale etmiş ve yol yapımı devam etmiştir. Bir kere daha BM Barış Gücü’nün gösterdiği bu tavrı kabul etmediğimizi ifade etmek istiyoruz. Böylece BMBG eliyle Kıbrıs Türküne karşı bir çifte standart uygulandığı ortaya konmuştur. Özellikle ara bölgede Rumların sayısız ihlallerine ses çıkarmayan BMBG’nin bir köye yol yapma ve onları adanın diğer kısmı ile bütünleştirme projesine karşı çıkması akıl ve izan dışıdır. Bu olay gösteriyor ki kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Yeri geldiğinde kendi haklarımızdan egemenliğimizden ödün vermeden Kıbrıs Türkü'nün her türlü hakkını korumaya devam edeceğiz" diye konuştu. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz'da Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası ve pistinin açılışını yapmasını da hatırlatarak, "Bu sadece bir havalimanı açılışından çok daha anlamlıdır. Bütün dünyaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin önemli bir devlet olduğunu gösteriyor. Ayrıca enerji alanında enterkonnekte sistemin kurulabilmesi ile ilgili anlaşmanın imzalanmış olması KKTC’nin geleceği bakımından fevkalade önemlidir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Akçay: TBMM’yi açan kahramanlar... Haber

MHP Grup Başkanvekili Akçay: TBMM’yi açan kahramanlar...

TBMM’nin açılışının 103’üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Oturumu TBMM Genel Kurulu’nda düzenlendi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulu Özel Gündemli Toplantısı’nda konuştu.    Tarihte bazı dönemlerin derin manası olduğunu ve bu manaların çağları aşarak geçmişten geleceğe bir köprü gibi uzandığını söyleyen Akçay, “Büyük devlet olmanın, millet şuuru ile birlikte yaşamanın mihenk taşları da bu dönemlerde gizlidir. Bu sebeple bağımsızlık ve egemenlik destanımız olan 23 Nisan, büyük devletler kuran, 3 kıtada, 7 iklimde bütün insanlığı kucaklayan nizamlar inşa eden Türk milletinin şanlı tarihinin müstesna bir örneğidir. 23 Nisan Türk milletinin işgallere, felaketlere, katliamlara ve ıstıraplı göçlere mahkum edilişine karşı muhteşem şahlanışıdır. Bağımsızlık mücadelemiz, işgalcilerden himaye dilenenlere ‘Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı’ diyerek, vatan için her bedeli göze alan Kuva-i Milliye’de anlam bulur” diye konuştu.      Ağır şartların getirdiği zorlukların Ankara’da olağanüstü yetkilere sahip bir meclisin toplanmasını zorunlu kıldığını söyleyen Akçay, “TBMM 103 yıl önce memleketin dört bir yanından gelen kahramanların dualarıyla, azim ve iradesiyle açıldı. O kahramanlar ümitleri boğan felaketlerden göz kamaştıran zaferle çıkartarak 23 Nisan'da ülkemize hürriyeti müjdelediler. Meclis çatısı altında bölücü emellerle farklılıkların altını çizmek yerine etnik köken, din, mezhep, yöre ayrımı yapmaksızın milli devlet ülküsünde birleştiler. 23 Nisan'ı devletimizin geleceği olan çocuklarımıza ve dünyadaki tüm çocuklara armağan ederek umut saçan bir gelecek inşa ettiler” açıklamasında bulundu.

TBMM'de 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu    Haber

TBMM'de 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu   

23 Nisan Çocuk Özel Oturumu TBMM Genel Kurulu’nda düzenlendi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında açılan TBMM Genel Kurulu’nda Şentop bir konuşma yaptı.    Ülke ve dünya çocuklarının bayramını tebrik ederek, yılda bir kez değil daha çok Çocuk Meclisi toplamayı öneren Şentop, “Bu sıraların, kürsülerin asıl sahibi sizlersiniz. Bizler sizlere geleceğimizi emanet ettik. Sizler de o geleceği hazırlamak için bu sıraları, kürsüleri emanet ettiniz” ifadelerini kullandı.    Daha sonra Şentop koltuğunu 60. Yıl Ortaokulu 5/İ sınıfı öğrencisi Medine Karakışla’ya devretti. Katip üyeler ise, Muazzez Karaçay İlkokulu 2/F sınıfı öğrencisi Belgin Doğan ve Gaziosmanpaşa İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi Hasan Ali Yerli önerildi.    Çok büyük coşku ile 23 Nisan’ı kutladıklarını söyleyen Karakışla, dünyada ilk ve tek bayram hediye edilen ülkenin çocuğu olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız sadece Genel Kurul salonunu açmadı, Meclisi bizler için çocuk bahçesine çevirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını deprem gölgesinde olsa da çok büyük coşkuyla kutluyoruz” şeklinde konuştu.    Dedeman İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Demir Nurver, kürsüden konuşarak, dünyanın canlı olduğunu belirterek, temiz bir dünya bırakmanın sorumlulukları olduğunu ifade etti.    MEB işbirliği ile Ankara’da eğitimlerine devam eden 134 çocuk, deprem bölgesinden gelen 100 çocuk ve MEB işbirliği ile Ankara’nın çeşitli ilçelerinden gelen çocuklar ile Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi Bilim Şenliği etkinliği alanındaki çocukların davet edilmesiyle Genel Kurul salonundaki 600 koltuk da doldu.

Milletvekili aday listeleri belirleniyor Haber

Milletvekili aday listeleri belirleniyor

Milletvekilliği aday adaylık başvurularını noktalayan partilerde listelerin belirlenme sürecine geçildi. Başvuruların ardından listelerini belirleyen partiler için son haftaya girildi. Belirlenen milletvekili aday listeleri, 9 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek. 5 partiye 17 bin başvuru Hal böyleyken AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti ve HDP'ye milletvekili olabilmek için toplamda 17 bin başvuru yapıldı. Milletvekilliği aday adaylığı başvurularında yoğunluk yaşayan partilerin başında gelen AK Parti'de geçtiğimiz hafta temayülden çıkan sonuçlar alt komisyona sunuldu. Bu doğrultuda milletvekili aday adaylarıyla mülakatlar yapıldı. AK Parti'de son karar üst komisyonun Son karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyonda verilecek. AK Parti'nin yanı sıra CHP'de ise farklı bir yöntem izlendi. CHP’de de milletvekili adayları için mektup usulü teşkilat yoklaması yapıldı. CHP'de Kılıçdaroğlu ve ekibi listeyi oluşturacak Teşkilatlardan gelen talepler Genel Merkez’de oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilecek ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak. Kılıçdaroğlu ve ekibi, listelere son şeklini verecek. CHP'nin ardından MHP'de de yoğun bir hafta yaşanıyor. MHP ve İyi Parti'de de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor Seçimlere kendi logosuyla girme kararı alan MHP'de çalışmalar sürüyor. Son olarak İyi Parti'de ise 15 ilde temayül yapıldı. Temayülden çıkan isimlerin İyi Parti Genel Merkezi'ne aktarılacağı öğrenilirken, son kararı Meral Akşener'in vereceği belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.