Hava Durumu

#Tatil

Lodoshaber.Com - Tatil haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tatil haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Hazar Gölü’ndeki plajlar Ege ve Akdeniz’i solladı Haber

Hazar Gölü’ndeki plajlar Ege ve Akdeniz’i solladı

Ege ve Akdeniz, yaz aylarının gelmesiyle birlikte nüfusunu ikiye katladı. Ege ve Akdeniz'e akın eden vatandaşlar, yazın tadını çıkarıyor. Ege ve Akdeniz'e gitmek istemeyen ya da yer bulamayanlar ise rotasını Elazığ'a çevirdi.  Elazığ’da serinlemek isteyen vatandaşlar ise derinliği ile ilk sıralarda yer alan, 22 kilometre uzunluğa ve 6 kilometre genişliğe sahip Hazar Gölü’nün kıyısında bulunan plajlara akın etti. Özellikle Diyarbakır, Malatya, Bingöl, Tunceli, Bitlis, Mardin ve Batman başta olmak üzere çevre illerde yaşayan vatandaşlar, denize uzak olmaları nedeniyle Hazar Gölü’nü tercih etti. Tatilciler için birbirinden farklı imkanlar sunuyor İki ada ve saklı kenti bulunan Hazar Gölü çevresi, apart otel, kamp çadır alanları ile tatilcilerin gözde mekanı oldu. Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan Hazar Gölü’nde tatilcilere şezlong, şemsiye, deniz bisikleti, tekne turu gibi imkanlar da sağlanıyor. "Ege ve Akdeniz'i aratmıyor" Hazar Gölü’nün başlı başına bir değer olduğunu vurgulayan işletme sahiplerinden Mehmet Bahçeci, “Ege ve Akdeniz’i aratmıyor sözü burada gerçeğe yansıyor. Bunaltıcı sıcaklardan serinlemek için yoğun bir talep var. Buraya gelen insanların mimiklerine baktığımız zaman çok mutlu olduklarını görebiliyoruz. Bu bizi ayrıca mutlu ediyor. Doğu ve Güneydoğu başta olmak İç Anadolu’dan, hatta Ege ve Akdeniz bölgelerinden gelen vatandaşlarımız da var. Burada yabancı turistlerimiz de var.  Burada bulunan evlerimiz zaten ağustos ayının sonuna kadar dolu. Buraya gelen ya da gelecek olan misafirlerimiz hayal kırıklığı yaşamayacaklardır. Çünkü burası gerçekten güzel bir bölge.” dedi. "Burası Ege ve Akdeniz'e göre daha serin" Diyarbakır’dan geldiğini dile getiren Medine Derya Kanat, “Buraya ilk defa geldim. Umduğumdan çok daha güzel buldum. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine geldim ama çok beğendim. Normalde başka bir yere gitmeyi planlıyorduk ama burası yakın diye buraya geldik. İyi ki de buraya gelmişiz. Ben yıllarca İstanbul’da yaşadım. Bodrum’a tatile gittim, Ege ve Akdeniz’de turlara katıldım ama buradan hiçbir farkı yok. Burası aksine daha serin. Oralarda nem oranı çok fazla ama burada gece uyurken üstümüzü örterek uyuyoruz. Burada hem yazı hem de ilkbahar mevsimini yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'dan berberlere Pazar tatili müjdesi Haber

Bakan Soylu'dan berberlere Pazar tatili müjdesi

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu seçim çalışmaları çerçevesinde Beyoğlu’nda Berberler Odası üyeleriyle bir araya geldi. Burada berberlere bir müjde veren Bakan Soylu, “Pazar tatili berbere ana sütü gibi helaldir bu kadar basit. Önümüzdeki Pazar değil ondan sonraki Pazar berberlerde tatil başlıyor. Kimsenin sözüne bakmayız biz berberlerin sözüne bakarız” dedi.      İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu seçim çalışmaları çerçevesinde Beyoğlu Belediyesi Hasköy Kültür Sanat ve Gösteri Merkezinde, Berberler Odası üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Programa Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Şükrü Akyüz, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Abdullah Enes Özkan ve çok sayıda berber katıldı. Bakan Soylu, konuşmasında; “Kıymetli berber esnafı, değerli hanımefendiler, kıymetli beyefendiler, son söyleyeceğimi ilk söyleyeyim. Pazar tatili berbere ana sütü gibi helaldir bu kadar basit. Ticaret Bakanımızla biraz önce tekrardan konuştum Şükrü Başkanın söylediğini de söyledim. Dediğini de ifade ettim. Dedi ki, ‘İnşallah önümüzdeki Pazar değil ondan sonraki Pazar berberlerde tatil başlıyor. Ona da minnetlerimizi şükranlarımızı ifade ediyoruz, çünkü sizler de biliyorsunuz bu mesele bizim uzun zamandan beri beklediğimiz takip ettiğimiz bir meseleydi. Nasıl hallolacağı yolunda hep beraber güzel bir sistem kuruldu o sistem içerisinde Allah’ın izni ile beraber o iş bundan sonra devam edecek. Kimsenin sözüne bakmayız biz berberlerin sözüne bakarız” dedi.

Bayramda tatilcilerin gözdesi karavanlar oldu  Haber

Bayramda tatilcilerin gözdesi karavanlar oldu 

Turizm kenti Antalya’da 3 günlük Ramazan Bayramı tatilinde bütçelerine uygun tatil yapmak isteyenlerin tercihi karavanlar oldu. Konyaaltı içesi Gürsu Mahallesi Boğaçayı yakınında kurulan karavanlarına arife gününden itibaren gelmeye başlayan tatilciler, tatilin keyfini çıkardı. Karavan içerisinde kitap okuyarak ve radyo dinleyerek zaman geçiren tatilciler, zaman zaman da doğa ile iç içe park alanında yakınlarını ağırladı. Tatilcilerin dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne 300 metre mesafede karavandaki tatili adeta kıskandırdı.      Karavanda tatil yapan ve EYT’den yeni emekli olduğunu belirten Özge Aydın Yurdakul, “Karavan hayatına karar verdik, Antalya bu konuda zaten oldukça müsait bir konumda bulunuyor. Belediye bize çok güzel imkanlar sağlıyor. Denize çok yakınız, geceleri hiçbir şeyden rahatsız olmuyoruz. Doğa ile iç içeyiz, komşularımız çok iyi. Çok güzel arkadaşlıklar edindik, hep beraber oturup zaman geçiriyoruz. Karavan hem benim hem de annemin bir hayaliydi. Hayatın bu şekilde daha kolay ve daha yaşanılır olduğunu anladım” dedi.      10 gün önce 195 bin TL’ye aldı    Karavanı 10 gün önce 195 bin TL’ye aldığını belirten Yurdakul, “Bazı aksamlar taktırdık, hayat çok rahat. Karavan bizim için bir alternatif tatil aracı oldu. İstediğim yerde istediğimiz şekilde kullanıyoruz. Minimum fiyatla tatil yapıyoruz. Ülkemizi gezmek istiyoruz. 2 gündür buradayım. Bayramdan sonra gitmek istiyoruz, akrabalarım bayramlaşmak için buraya geldi” sözlerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.