Hava Durumu

#Tahliye

Lodoshaber.Com - Tahliye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tahliye haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Rusya, Zaporijya'da 18 yerleşim yerini tahliye edecek    Haber

Rusya, Zaporijya'da 18 yerleşim yerini tahliye edecek   

Rusya'nın Ukrayna'da ilhak ettiği Zaporijya bölgesinin valisi Yevgeniy Balitskiy yaptığı yazılı açıklamada, Ukrayna'nın saldırılarının arttığını gerekçe göstererek cephe hattına yakın 18 yerleşim alanında bulunan sivillerin tahliye edileceğini duyurdu. Tahliyenin öncelik durumuna göre yapılacağını belirten Vali Balitskiy, "Son günlerde düşman, çatışma bölgelerine yakın yerleşim alanlarına yönelik saldırılarını arttırdı. Bu nedenle kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engellilerin bölgeden uzaklaştırılmasına karar verildi. Alınan karar ile Timoshovka, Smirnovka, Tarasovka, Orlyanskoye, Molochansk, Kuibyshevo, Prishib, Tokmak, Malaya Belozerka, Vasilyevka, Velikaya Belozerka, Dneprorudnoe, Mikhailovka, Kamenka-Dneprovskaya, Energodar, Pologi, Konski ve Rozovka'dan tahliyeler gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.     Tahliyelerin ardından sivillerin ihtiyaçlarını karşılayacaklarını da vurgulayan Balitskiy, "İnsanların hayatlarını riske atamayız. Toplu taşıma, konaklama ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması için bütçe sağlayacağız. Bunun, cephe hattı bölgelerinde yaşayanların güvenliğini sağlamak için zorunlu bir önlem olduğunu vurguluyorum. Kiev'deki suçlular sivil altyapıyı hedef alıyor, biz de onların savaş yöntemlerini dikkate alıyor ve buna uygun kararlar alıyoruz" dedi.      Ukrayna'nın 4 bölgesi ilhak edilmişti    Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz 30 Eylül'de yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin ilhak edildiğini, 4 bölgenin artık Rus toprağı olduğunu ifade etmişti.

 İngiltere'nin Sudan'daki tahliye operasyonları tamamlandı Haber

 İngiltere'nin Sudan'daki tahliye operasyonları tamamlandı

Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında 15 Nisan’da başlayan çatışmalar ateşkes sözlerine rağmen devam ediyor. Çok sayıda ülke, Sudan'daki vatandaşlarının tahliyesini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sudan'daki tahliye çalışmalarının başarılı şekilde tamamlandığı ve son tahliye uçağının dün akşam saatlerinde başkent Hartum'dan ayrıldığı kaydedildi.    İngiltere hükümeti, geçtiğimiz salı gününden itibaren Sudan'dan 21 uçuşun gerçekleştirildiğini ve toplam bin 888 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.    Sudan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, çatışmalarda can kaybının 528'e, yaralı sayısının ise 4 bin 599'a yükseldiği kaydedildi. Açıklamada, başkent Hartum'da sağlık hizmeti veren merkezlerin sayısının artırıldığı ve hastanelerle iletişimin güçlendirildiği belirtildi. Bakanlık, acil durumdaki insanlara tıbbi destek sağlanması için de dost ülkeler ile uluslararası ve bölgesel kuruluşlarla işbirliği içinde olunduğunu bildirdi.    Sudan'da 15 Nisan’da Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan liderliğindeki ordu ile konseyin başkan yardımcısı Orgeneral Mohammed Hamdan Dagalo tarafından yönetilen RSF arasında çatışmalar başlamıştı. El-Burhan, isyancılarla savaşmak için kurulan RSF’nin bağımsız bir güç olarak hareket etmesini engellemek amacıyla orduya katılması gerektiğini belirtirken, RSF’nin başındaki Dagalo ise bunun sivil bir yönetimle gerçekleştirilmesi gerektiğini savunuyor.

 Bakan Akar: Sudan'dan vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışıyoruz Haber

 Bakan Akar: Sudan'dan vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışıyoruz

Bakan Akar, Sudan’dan Türk vatandaşlarının tahliyesi sırasında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçağa ateş açılmasına ilişkin soruları yanıtladı. Sudan'da gruplar arasında çıkan çatışmaların ardından oradaki Türk vatandaşlarının güvenli şekilde tahliyesi için Dışişleri Bakanlığı ile koordineli şekilde çalışmaların sürdüğünü aktaran Akar, “Vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik planlama kapsamında Hartum'un kuzeyindeki Wadi Sayidna Havaalanı'na C-130 tipi uçaklarımızdan biri indi. İkinci uçağımızın inişi sırasında hafif silah atışı oldu. Buna rağmen uçağımız emniyetli bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Herhangi bir yaralı veya personel zayiatımız söz konusu değil. Uçakta oluşan hasarı ekibimiz inceliyor. Duruma göre ekiplerin vereceği rapora göre, ilave lojistik destek sağlama yönündeki kararımızı vereceğiz” dedi.     Port Sudan’a giden uçaklara ilişkin de bilgi veren Akar, “Bir uçağımız oradan vatandaşlarımızı alarak döndü. Diğer A400M uçağımız oradaki vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. İnşallah kazasız belasız oradan ayrılacak” diye konuştu.    Gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Akar, “Bizim amacımız kazasız belasız vatandaşlarımızın emniyetli bir şekilde ülkemize tahliyesi. Bu konuda çalışmalarımız ilgili birimlerle, onlar da oradaki askeri, sivil söz sahibi kişilerle görüşmelerini sürdürüyor. Uçaklarımızın, vatandaşlarımızın emniyetli şekilde tahliyesi için çalışmalarımız devam ediyor. Süreci yakından takip ediyoruz” dedi.    Saldırıya uğrayan uçaktaki hasarın büyük olup olmadığı sorusu üzerine Akar, “İlk bilgilere göre büyük bir hasar olduğunu değerlendirmiyoruz. Buradan göndereceğimiz ekipler tarafından orada onarabileceğimizi değerlendiriyoruz. Kesin durum, gelen raporla açıklığa kavuşacak” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.