Hava Durumu

#Sosyal Medya

Lodoshaber.Com - Sosyal Medya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sosyal Medya haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplandı! Haber

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplandı!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında, 28'inci Dönem'in ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon, 'Türkiye'nin Dijital Dönüşümü' konusunu görüştü. Komisyon Başkanı Yayman, komisyonun 28 Temmuz 2020'de kurulduğunu hatırlatarak, geçen dönem çalışmalarından bahsetti. Yayman, "Komisyonumuz kurulur kurulmaz önce Whatsapp'ın sözleşme dayatmasıyla karşı karşıya kaldı. Whatsapp'ın Avrupa Birliği ülkelerinde farklı, Türkiye'de farklı uygulamasına karşı iktidar, muhalefet hep beraber yan yana geldik ve Meclis çatısı altında uzlaşmayla çalıştık" dedi. Daha sonra temsilciliklerin Türkiye'de açılması konusunda komisyon olarak önemli mesafeler aldıklarını belirten Yayman, "TBMM'de Facebook, Instagram, Google, Youtube, Linked in, Tiktok temsilcilerini dinledik ve Meclisimize, Komisyonumuza gelip bilgi verdiler, bir durum değerlendirmesi yaptık" diye konuştu. 'TÜM AĞLAR GELDİ TWITTER GELMEDİ' Yayman, geçen dönem komisyona davet ettikleri tüm ağların temsilciliklerinin geldiğini ancak Twitter temsilcilerinin gelmediğini belirerek "Fakat Twitter gelmedi. Onlar kendilerini kainatın ve evrenin üstünde görüyorlar galiba. Yani Amerikan Kongresinde gidip faaliyetlerini anlatırken, başka ülkelerde Kıta Avrupası'nda gidip faaliyetlerini anlatırken, Türkiye konusunda çok mesafeli bir tavırlarının olduğunu belirtmem lazım. Buradan çağrımız şudur; birkaç defa planlama yaptık, Kovid- 19 salgını nedeniyle maalesef birkaç defa uçak biletleri alındı ama gelinmedi. Ama ilk gündemlerimizden bir tanesi de Twitter'ın artık Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelip burada gerçekten faaliyetleriyle ilgili bilgilendirme yapmasıdır" açıklamasında bulundu. Yayman, yeni döneme ilişkin çalışma takviminde sosyal medya fenomenlerinin de dinleneceğini aktardı.

Sosyal medya platformları iç karışıklık durumunda kapatılabilir! Haber

Sosyal medya platformları iç karışıklık durumunda kapatılabilir!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, geçtiğimiz Haziran ayında Fransa’da yaşanan protestolar nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sosyal medya eleştirilerinin ardından yeni açıklamada bulundu. Sosyal medya platformlarının toplumsal huzursuzluk yaşandığı zaman kapatılabilme ihtimali olduğunu söyleyen Breton, “Tiktok, Twitter ve Snapchat gibi sosyal medya platformları isyan, toplumsal huzursuzluk gibi durumlarda problemli içerikleri önlem almadıkları taktirde AB içerik yasası bağlamında kapatılabilir. Nefret içerikleri, öldürme, araçları yakma gibi isyan çağrısında bulunan içerikler, hemen silinebilir. Eğer bu tarz içerikler paylaşılmaya devam edilirse hemen yaptırım uygulanacak. Anında müdahale eden ekiplerimiz var” dedi. Öte yandan bazı eleştirmenler ise bu tarz önlemlerin Çin ve İran gibi otoriter ülkelerde görüldüğünü ifade ederek Breton’u eleştirdi. Sosyal medya platformlarına yeni düzenlemeler Breton ayrıca komisyonun, yeni kurallara uymaya ne kadar hazır olduğunu kontrol etmek için önümüzdeki hafta TikTok üzerinde bir "stres testi" yapacağını söyledi. Tiktok, Snapchat, Instagram ve Twittter dahil olmak üzere 19 sosyal medya platformu da Ağustos ayından itibaren yasa dışı ve zararlı içeriğin yayılmasını sınırlamak için yeni yasal yükümlülüklere uymak zorunda kalacak. Fransa’daki protestolar Fransa’da 27 Haziran’da 17 yaşındaki genç Nahel M.’in polis kurşunuyla vurulmasıyla ülkede protestolar düzenlenmiş, bunun üzerine Macron, “Sosyal medya gösterilerin örgütlenmesini kolaylaştırarak şiddetin körüklenmesinde rol oynadı. Hassas içeriklerin kaldırılması yönünde taleplerimiz olacak” demişti. Sosyal medya platformlarının yetkilileriyle temas halinde olduğunu vurgulayan Macron ayrıca sosyal medyadan şiddet çağrısı yapanların kimliklerinin tespit edilmesi için harekete geçeceklerini belirtmişti

16 yaşındaki gence işkence yapıp, görüntüleri sosyal medyada paylaştılar Haber

16 yaşındaki gence işkence yapıp, görüntüleri sosyal medyada paylaştılar

Edinilen bilgiye göre, olay geçtiğimiz günlerde Sivas’ın Çongar köyünde yaşandı. İddiaya göre, bayram tatili için Kayseri’den Çongar köyündeki amcası Emrah Polat’ın yanına giden 16 yaşındaki E.P. ile komşu gençler arasında küfürleşme yaşandı. İ.H., K.B.E., B.B.E, A.A. ve M.A., E.P.'yi alıkoyup köy dışındaki tenha bir alana götürdü. Genci burada öldüresiye darp eden ve iddiaya göre şikayetçi olmaması için ölümle tehdit eden grup, o anları cep telefonuyla kaydetti. İki gün yaşadığı olayı gizleyen E.P., işkence gördüğü anlara ait cep telefonu görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaşılınca jandarmaya giderek şikayette bulundu. İfadeleri alınıp serbest bırakılan saldırganlar ise, sosyal medya hesaplarından görüntüleri sildi.      “Orada öldürseler bulamazdık”    Yaşadıkları olay kadar saldırganların serbest bırakılmasına da üzülen aile duruma tepki gösterdi. E.P.'nin babaannesi Ayşe Polat, “Torunum Kayseri’de yaşıyor. Köye gelir gelmez kuzeniyle evlerine giderken çete gibi 5-6 kişi toplanıp dağa doğru götürüyorlar. Orada torunumu iki kişi yorulana kadar dövüyorlar. Torunum orada ölse haberimiz olmazdı. Evin tek çocuğu, babası telefonda ağlıyor. Videoyu görenler ağlıyor. Sosyal medyada paylaşmışlar. Görenler dayanamayıp ağlıyor. Komşular 'Neden bir şey yapmıyorsunuz?' diyorlar. Jandarmaya şikayetçi olduk, döven çocukların babası karakola gidip 'İyi oldu, hak etmiş' demiş. Öyle diyene kadar kendi çocuğunu dövsün. Bugün bizimkinin başına gelen yarın başkasının başına gelir. Çocuk böyle alıştırılmaz” dedi.    Amca Emrah Polat, “Çocuğu götürüp dövmüşler. Bir çocuğa bunlar yapılmaz. Babası çıkıp kendi iki tokat vursa biz yine bir şey demezdik. Bizim çocuğumuz sahipsiz değil, ben her zaman arkasındayım. Şikayetçi olduk fakat 1 haftadır ellerini kollarını sallayarak dışarıda geziyorlar. Henüz bir şey yapılmadı” dedi.    16 yaşındaki E.P. ise yaşadıklarını anlatarak, “Ben bayram ziyareti için köyüme gelmiştim. Kuzenimle beraber eve gelirken 5-6 kişi önümüzü kesti. Yanlarındaki köpeği üstümüze saldırttılar. Daha sonra hiç kimsenin olmadığı sessiz bir yere götürüp dövmeye başladılar. Sonra videoya aldılar ve 2 kişi yüzük ve demir ayakkabılarla vurdular. İyice yorulduktan sonra beni bıraktılar. 'Kimseye söyleme, yoksa seni öldürürüz' dediler. 2 gün sonra jandarmaya söyledim. Döven kişinin babası da tokat attı. Görüntüleri sosyal medyada paylaşmışlar. Şu an herkeste video var. Şu an videoları kaldırmışlar. Anneme küfür ettiler, ben yine bir şey diyemedim” diye konuştu.

 Netanyahu’dan oğluna sosyal medya yasağı iddiası Haber

 Netanyahu’dan oğluna sosyal medya yasağı iddiası

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nın oğlu Yair Netanyahu'ya sosyal medya yasağı getirdiği iddia edildi. İsrail basınında yer alan haberlerde, Netanyahu’nın sosyal medyadan aşırılık yanlısı ve tartışmalı paylaşımlarıyla gündeme gelen oğluna, sosyal medya hesaplarından paylaşımlarını durdurmasını istediği ifade edildi.    Haberlerde, geçtiğimiz günlerde İsrail’deki tartışmalı yargı reformuna yönelik protestoları ABD Dışişleri Bakanlığının finanse ettiğini iddia eden Yair Netanyahu’nun söz konusu paylaşımının ardından sosyal medyadaki paylaşımlarına ara verdiği görüldüğüne dikkat çekildi.    Üç güvenilir kaynağa dayandırılan haberlerde, Yair Netanyahu’nun anne ve babasının kendisine zarar verdiğini, sakinleşmesini ve dikkat çekmemesini talep ettiği belirtilerek, söz konusu talebin ardından aile içinde tartışmaya neden olduğu öne sürüldü.      Yair Netanyahu’nun birkaç ay ABD’de kalacağı iddia edildi    Haberlerde ayrıca, Yair Netanyahu’nun hafta başında Ben-Gurion Havalimanı'nda görüldüğü ve ABD’ye gittiği iddia edilerek, ABD’de birkaç ay kalacağı öne sürüldü. Netanyahu ailesinin sözcüsü yaptığı açıklamada, söz konusu haberleri yalanlayarak, “Yair Netanyahu'nun bu kadar kötüye kullanılması yeter. Bu haberin tamamı büyük bir şeytani yalan. Yair'in ABD gezisi uzun zaman önce planlanmıştı” dedi.      "İsrail'deki protestoların arkasında ABD Dışişleri Bakanlığı var”    Yair Netanyahu sosyal medya hesabından 27 Mart’ta yaptığı paylaşımda, protestoları ABD Dışişleri Bakanlığının finanse ettiğini iddia etmiş, "İsrail'deki protestoların arkasında ABD Dışişleri Bakanlığı var. Amaçları Netanyahu'yu devirmek ve İranlılarla anlaşma yapmak. Şin Bet nerede?" ifadelerini kullanmıştı.

Dövizcilerden hatalı işlemlere sosyal medyalı çözüm  Haber

Dövizcilerden hatalı işlemlere sosyal medyalı çözüm 

Döviz büroları ve kuyumcular ayın belli günlerinde oldukça yoğun zamanlar geçiriyor. Döviz çevirenler ya da satın alan müşterilerin işlemlerinde sıklıkla hatalı işlem yapılabiliyor. Son olarak Samsun'da bir kuyumcuda işletme hatasından kaynaklı müşteriye 470 TL fazla para ödendi. Kameraya kayıtlarının ve olay anını sosyal medyada paylaşılmasının ardından, fazla para alan müşteri işletme ile iletişime geçerek kendisine ödenen 470 TL'yi iade etti. Samsun'da birçok döviz bürosu ve kuyumcu da hatalı işlemlerin güvenlik kamerası görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak, müşterilere ulaşmaya çalışıyor.      “Müşteriye fazla para verdiğimizde sosyal medyadan paylaşım yapıyoruz”    Yapılan hatalı işlemlerdeki müşterilere ulaşmak için sosyal medyadan o anın güvenlik kamerası görüntülerini paylaştıklarını ifade eden döviz bürosu çalışanı Ramazan Özyurt, “Döviz büroları ve kuyumcularda devamlı bir sirkülasyon olduğu için yanlışlıkla ödediğimiz paralar olabiliyor. Özellikle vatandaşlar bizlere güvendiği için parayı alıp saymadan cebine ya da cüzdanına koyuyor. Bu sebepten dolayı fazla veya az para verme olayları yaşanıyor. Zaten parayı sayıp alsalar vatandaşlarımızın da fazla parayı geri vereceğine eminiz. Fazla para verdiğimiz vatandaşların çoğunu bulsak da bazılarını da bulamıyoruz. Müşteriye fazla para verdiğimizde kendi sosyal medya sitelerimizde paylaşım yapıyoruz. Belki bir arkadaşımız tanır ve haber verir diye paylaşım yapıyoruz” dedi.      “En son müşteriye bin TL fazla para vermişiz”    Sosyal medyadan ulaşamadıkları hatalı işlem müşterilerine bazen de şans eseri rastlayıp kamera kayıtlarını izlettiklerini dile getiren Özyurt, “En son başımıza gelen olayda müşteriye bin TL fazla para vermişiz. Aynı vatandaşı kameradan gördük ve belirli bir süre sonra tekrar bize işlem yapmaya geldiğinde fark ettik. Müşteriye hatalı işlemdeki kamera görüntülerini göstererek, durumu izah ettik. Müşterimiz de bu bin TL'yi bize iade etti. Genelde hafta başı sonu ile aybaşı ve sonu yoğun oluyoruz. Vatandaşlar şu aralar en çok dolar almak için geliyor. Doların ardından vatandaşlar en çok altına da rağbet gösteriyor” diye konuştu.    Samsun'da son olarak sosyal medyadan paylaşılan hatalı işlemin sahibi de paylaşımları görünce kuyumcunun hesabına 470 TL'yi geri havale ettiği öğrenildi.

Devrim Özkan cesurlaştı, sosyal medya coştu Haber

Devrim Özkan cesurlaştı, sosyal medya coştu

2 Eylül 1998 yılında Muğla'da hayata gözlerini açan Devrim Özkan, Milas - Bodrum'da çocukluğunu geçirdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okurken İstanbul'a gelen Özkan, Rüya dizisi ile oyunculuğa başladı. Daha sonra Vatanım Sensin, Vuslat, Ramo gibi projelerde yer alan Özkan, şu sıralar Gelsin Hayat Bildiği gibi dizisinde yer alıyor. Bu dizide hayat verdiği Songül karakteri sayesinde ünlenen Devrim Özkan, aynı zamamda koyu bir Galatasaray taraftarı. Sık sık maçlara giden Devrim Özkan'ın adı bir ara başarılı futbolcu İcardi ile anıldı. Ancak İcardi ile aralarında aşk olmadığı ortaya çıktı. Özkan, son zamanlarda ise diğer bir Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira ile anılıyor. Bu konu hakkında geçtiğimiz gün açıklama yapan Özkan, "Hayatımdaki tek şey işimdir. Ve sadece işimle çok mutluyum. Başka da bir açıklamam yok. Teşekkürler" mesajını paylaştı. Bu mesaja rağmen güzel ismin sosyal medya üzerinden paylaştığı pozlara Lucas ile ilgili yorumlar gelmeye devam ediyor. Devrim Özkan sosyal medyayı salladı Devrim Özkan, Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizisindeki performansıyla parlamaya devam ediyor. Oyunculuğu dışında aşk hayatıyla da konuşulan Özkan, sosyal medyayı ise aktif kullanıyor. Sosyal medyanın aktif bir kullanıcısı olan Özkan, yeni kareleri ile yine dikkatleri üzerine çekti. Güzel ismin paylaştığı kareler, görenlerin aklını başından almayı başardı. Kusursuz fiziği ile dikkati çeken Özkan'a son zamanlarda çıkan aşk haberleriyle ilgili de yorumlar yağdı. Devrim Özkan'a hem İcardi hem de Lucas üzerinden yorum yapan bazı hayranları, "Galatasaray'dan elini çek" demeyi ihmal etmedi.

Sosyal medyadan deprem paylaşımına 45 tutuklama Haber

Sosyal medyadan deprem paylaşımına 45 tutuklama

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 185 şahsın gözaltına alındığını ve bu şahıslardan 45’inin tutuklandığını açıkladı.      Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, kanunların verdiği yetki çerçevesinde suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7 gün 24 saat esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütüyor. Meydana gelen depremlere ilişkin sosyal medya platformlarında vatandaşlar üzerinde korku ve panik oluşturmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen bin 184 hesap yöneticisinin tespiti yapılarak, ilgili birimlere gönderildi. 745 hesap yöneticisi hakkında ise adli işlem başlatıldı. Ardından cumhuriyet başsavcılıklarından alınan talimat istikametinde 185 şahıs gözaltına alınarak, bu şahıslardan 45'i tutuklandı.    Öte yandan, depremzedelere yardım yapmak isteyen vatandaşların iyi niyetlerini suiistimal etmek amacıyla oluşturulmuş 81 adet "oltalama (phishing)" dolandırıcılığına yönelik hazırlanan internet sitesinin kapatılması sağlandı. Resmi kurumların adını kullanarak veya taklit ederek vatandaşlardan para talep eden 15 sosyal medya hesabı ile ilgili de gerekli işlemler yapıldı. Ayrıca "deprem yardımı" teması kullanılarak para yatırılması talep edilen 6 adet kripto varlık cüzdan adresi tespit edilerek, cüzdanların dondurulması sağlandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.