Hava Durumu

#Sinema

Lodoshaber.Com - Sinema haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sinema haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Sinema bileti fiyatları % 44 arttı Haber

Sinema bileti fiyatları % 44 arttı

Son zamanlarda sinema sektöründen kiminle röportaj yapsam veya sohbet etsem gişelerin düşük olmasını iki nedene bağlıyor.  Birincisi; yüksek gişelere sahip olacağı öngörülen filmlerin izleyicilerle sinema salonlarında değil, dijital platformlarda buluşması. Bu konuda da Şahan Gökbakar’ın ‘Recep İvedik 7’si, Gülse Birsel’in ‘Yılbaşı Gecesi’ ve Ata Demirer’in ‘Bursa Bülbülü’ örnek veriliyor.  • Tabloda görülen rakamlar, sadece senaryosunu yazıp başrolde yer aldıkları filmlerin gişelerinin ortalamasıdır.   İkincisi; bilet ücretlerinin yüksek oluşu.  Türk ve yabancı filmlerin bilet ücretleri, 4 ayda ortalama % 44 zamlandı. • Türk Filmlerinin Bilet Ücreti Artışı… % 38  • Yabancı Filmlerde Bilet Ücreti Artışı… % 50  Geçtiğimiz hafta sonunun gişelerine bakacak olursak durum şöyle; 13 - 15 Ocak arasında gösterimde olan 33 film, toplamda 715.417 kişi tarafından izlendi.  34 filmin gösterimde olduğu bir önceki hafta sonuna oranla izleyici sayısı, yüzde 0.2 azaldı.  Toplam hasılat ise 49.392.452 TL ile bir önceki hafta sonuna oranla yüzde 2.3 arttı.  • İzleyici sayısındaki düşüşe rağmen hasılatın artmasının nedeni  6 - 8 Ocak ila 13 – 15 Ocak arasında bilet ücretlerindeki 1.69 TL’lik fark.  Türk filmlerine olan ilginin yabancı fimlere oranla çok daha fazla olduğu görüldü. Türk filmleri; toplam gişenin % 73.05'ni, yabancı filmler ise % 26.95'ini aldı.

'Bursa Bülbülü'nün özel gösteriminde ünlüler geçidi Haber

'Bursa Bülbülü'nün özel gösteriminde ünlüler geçidi

Yapımını BKM’nin üstlendiği, Hakan Algül’ün yönetmen koltuğunda oturduğu ve senaryosunu Ata Demirer’in yazıp aynı zamanda başrolünde yer aldığı Disney +'in  ‘Bursa Bülbülü’, gerçekleşen özel gösterimde ilk kez izleyicilerle buluştu. 13 Ocak’ta platformda yayına girecek olan filmin Maximum Uniq Hall’da gerçekleşen özel gösterimine Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Gülse Birsel, Cem Davran, Ertuğrul Özkök, Suzan Kardeş, Bedri Baykam, Sevcan Orhan, Alper Saldıran, Cezmi Baskın, Ahmet Selçuk İlkan, Betül Demir, Ceyhun Fersoy, Begüm Öner, Mustafa Topaloğlu, Aslıhan Malbora, Kaan Sekban, Esra Bilgiç, Gonca Vuslateri, Ege, Metin Uca, Coşkun Sabah, Sedef İybar, Emel Mütfüoğlu, Arif Pişkin gibi birçok ünlü isim katıldı. Kadrosunda Ata Demirer, Cem Gelinoğlu, Özge Özacar, Tarık Papuçcuoğlu ve Melek Baykal başta olmak üzere Celil Nalçakan, Toygan Avanoğlu, Berkay Tulumbacı, Seda Türkmen, Aycan Koptur, İnci Şen, Hakan Akın, Seçil Mutlu, Erkan Taşdöğen, Murat Kılıç, Neslihan Arslan, Ramiz Mullamusa, Cem Zeynel Kılıç, Bedir Bedir, Erkan Üçüncü, Uğur Arda Başkan, Muharrem Türkseven, Cem Cücenoğlu, Kerem Alp Kabul, Emre Şen, Mert Asker, Irmak Ecem Aydemir gibi birçok önemli ismin yer aldığı filmin özel gösterimi bitiminde oyuncular alkışlar eşliğinde tebrikleri kabul etti. 'BURSA BÜLBÜLÜ' HAKKINDA Bursa’da bir çay bahçesinde şarkıcılık yapan ve en büyük tutkusu kaset çıkarmak olan 'Cengiz’in hayatı 'Taşkın’la karşılaşmasıyla değişir. 'Taşkın’ın babası, dönemin ünlü bestekarı 'Şerafettin’in yaptığı bir bestenin, kaseti için çok iyi bir çıkış olacağını düşünerek ağabeyinden borç alan 'Cengiz’in bu süreçte 'Taşkın' ve 'Taşkın’ın kız kardeşi 'Arzu' ile yaşadığı birbirinden talihsiz olaylar zinciri izleyenleri 1980’li yılların taverna ve gazino dünyasına götürerek keyifli ve eğlenceli anlar yaşatacak. Başarılı oyuncu kadrosu, keyifli hikayesi ve akıllara kazınan şarkılarıyla seyirciyi bambaşka bir dünyaya götürecek olan ‘Bursa Bülbülü’ filmi, 13 Ocak’ta sadece Disney+’de izleyicisiyle buluşacak.

Avatar karakterlerinin rengi neden mavi? Haber

Avatar karakterlerinin rengi neden mavi?

Başarılı yönetmen James Cameron'un gişe rekorlarını alt üst eden filmi Avatar'ın devam filmi olan Avatar: Suyun Yolu izleyiciyle buluştu. "Dünyanın en çok hasılat yapan filmi" unvanına sahip olan Avatar 13 yıl aradan sonra görsel efektleriyle hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden tam not aldı. 'Dünyanın en çok hasılat yapan filmi' unvanına sahip olan Avatar'ın ilk serisi 2009 yılında vizyona girmişti. Filmseverlerin uzun süredir beklediği devam filmi Avatar: Suyun Yolu 13 yıl aradan sonra izleyiciyle buluştu.  Tam bir görsel şölen sunan filmin karakterleri olan Avatarların ise neden mavi olduğu merak edildi. Bu sorunun yanıtını ise filmin yönetmeni James Cameron açıkladı. AVATARLAR NEDEN MAVİ RENK? 16 Aralık'ta beyazperdeye geri dönen filmin yönetmeni James Cameron, Na’Vi adı verilen halkın neden mavi renk olduğuna dair açıklamalarda bulundu. Seri boyunca bu halkın ten renginin neden mavi olduğu hiçbir zaman açıklanmamıştı. "YEŞİL ÇOK KULLANILDI" Empire dergisine konuşan ünlü yönetmen, "Eğer renk konusuna gelecek olursak, yeşil zaten çok kullanıldı. Yeşil uzaylıların filmlerde kullanılması uzun bir geçmişe dayanır. Ayrıca bir de Hulk karakteri var tabii" dedi. Cameron, "Pembe ve kahve tonları ise insanlara ait olduğu için uzaylı hissini vermiyordu. SpongeBob sarıydı. Sonuç olarak ya mavi ya da mor olacaktı. Mor benim en sevdiğim renk ama ana biyolüminesans renklerinden biri olan moru Na’Vi halkı için önemli olan Eywa için kullanmaya karar verdik" dedi. ANNESİNİN RÜYASINDAN ETKİLENDİ Cameron "Annem bana bir zamanlar altı göğsü olan uzun mavi kadınlarla ilgili bir rüyasından bahsetmişti. Aklımda inanılmaz bir görüntü canlandı. Bu görüntüyü çizdim ama göğüsler hayalimdeki kadar güzel görünmedi. Sonuç olarak... maviyi seçtik" açıklamasında bulundu.

Ahlat Ağacı filmine "esere tecavüz" cezası Haber

Ahlat Ağacı filmine "esere tecavüz" cezası

Yönetmen ve senarist Nuri Bilge Ceylan, Ahlat Ağacı filminde yer verdiği mektupta Polat Onat’a ait metni izinsiz kullandığı gerekçesiyle tazminata mahkum edildi. 2018'de vizyona giren Ahlat Ağacı filminin en önemli ve unutulmaz sahnelerinden biri, Serkan Keskin'in ve Doğu Demirkol'un karakterlerinin Taşra ve Edebiyat sempozyumuna katılmak isteyen bir yazarın mektubu hakkında konuştuğu sahneydi. filmde kullanılan bu metin, senaryoyu kaleme alan Ceylan tarafından yazılmamış, Varlık dergisinin 1271. sayısında ve Edebiyatın Taşradan Mektubu kitabında yer alan “Su Katılmamış Taşralı” metni kullanılmıştı. Eserin yazarı Polat Onat, filmde kendi eserinin, kendisinden izin alınmadan kullanıldığını tespit ettiğinde, filmin yönetmeni ve senaristi Nuri Bilge Ceylan ile filmin yapım şirketi Zeyno Film'e 40 bin TL’lik dava açmıştı. 71. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü için yarışan Ahlat Ağacı filminin "Taşra ve Edebiyat Sempozyumu’na katılmak istemeyen bir yazarın mektubu" bölümü ile ilgili 2018 yılında açılan ve İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava, 13 Aralık 2022’de sonuçlandı. Mahkeme, yazar Polat Onat’a ait metnin filmde izinsiz kullanıldığına ve “esere tecavüzün tespitine” kararı verdi. Mahkeme, eser sahibine “maddi-manevi tazminat” ödenmesine hükmetti. Yazar Polat Onat ve avukatı Yasemin Arpa, konuyla ilgili görüşlerini gerekçeli karar açıklandıktan sonra paylaşacaklarını söyledi.

'Düşeş Mafya Sızıntısı' heyecanı Haber

'Düşeş Mafya Sızıntısı' heyecanı

Habertürk'ten Volkan Özdemir'in haberine göre; 'Düşeş Mafya Sızıntısı' adlı filmde Ufuk Özkan, Bülend Çolak, Ceyda Ateş, Hayrettin, Korhan Erduran, Esma Soysal, Gökhan Güneş ve Caner Kurtaran gibi isimler rol aldı. Ceyda Ateş, Amerika'da olması nedeniyle galaya katılmazken, filmin iki kadın oyuncusundan Esma Soysal'ın şık kıyafeti gözlerinden kaçmadı. "EĞLENEREK ÇEKTİK AMA GÜLEREK ÇEKMEDİK" Geceyle alakalı basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan oyunculardan Hayrettin, "Eğlenerek çektik ama gülerek çekemedik. Hayatımızdan olan karakterler filmdekiler. Ben genç birini canlandırıyorum. Acayip fırlamayım. Mafyamız var, komiserimiz var ve başka fırlamalar da var... Çekimleri 15 günde gerçekleştirdik. Harika zaman geçirdik" dedi. "FİLMDE KOMİK OLMAYAN BİR KARAKTERE SAHİBİM" Genelde drama projelerinde yer alan oyuncu Caner Kurtaran, "Bir kere filmde komik olmayan karaktere sahibim. Oldukça ciddi bir karakterim ama komik tüm komediseverleri sinemaya bekliyor" şeklinde konuştu. "İÇERİK ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ" Filmin her etabında yer alan Bilal Kalyoncu, "Şahsım olarak ben sinemanın büyüsüne inanan bir insanım. Beyazperdedeki heyecan hiçbir yerde bulunmuyor bence. O yüzden de sinemaya içerik üretmeye devam edeceğiz. Sinemada zor olan ikili karakterleri oturtmaktır. Hayrettin ve Korhan, bu konuda çok iyi anlaştı. Benim de işimi çok kolaylaştılar. Caner ağabey, 'Ben komik bir rolde değilim' diyor ama kendisi çok komik bir rolde. Aynı zamanda çok iyi bir komedyen... Sadece hep ağır dramalarda çalıştı" ifadelerini kullandı.

Romeo ve Juliet oyuncuları cinsel istismar davası açtı Haber

Romeo ve Juliet oyuncuları cinsel istismar davası açtı

Romeo ve Juliet'in 1968 uyarlamasının iki başrol oyuncusu, filmdeki çıplak bir sahne nedeniyle Paramount'a çocuk istismarından dava açtı. Olivia Hussey ve Leonard Whiting, stüdyoyu Franco Zeffirelli uyarlamasındaki çıplak sahnede cinsel istismarla suçladı. Yapım sırasında Hussey 15 ve Whiting 16 yaşındaydı. İki oyuncu, yönetmen Franco Zeffirelli'nin onlara yatak odası sahnesinde çıplaklık olmayacağını ve ten rengi eşyaların giyileceğini söylediğini ancak daha sonra çıplak oynamaları için "yoksa filmin başarısız olacağı" şeklinde ısrar ettiğini iddia etti. Zeffirelli 2019'da hayatını kaybetti. Oyuncuların şikayeti, ikilinin o zamandan bu yana geçen yıllarda “zihinsel ıstırap ve duygusal sıkıntı” çektiğini ve iş fırsatlarını kaybettiğini içeriyor. Oyuncular, zararlarının 500 milyon doları aştığı iddiasında bulundu. Oyuncuların mejaneri Tony Marinozzi, çocuk yaştaki aktörlere filmin çekildiği dönemde farklı vaat verilip baöbaşka bir çekim gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Franco’ya güvendiler. Franco onları arkadaşıydı. Başa şansları yoktu. O zaman #MeToo da yoktu” diye konuştu. Me Too, yerel ve uluslararası isimlerle ortaya çıkan cinsel taciz ve cinsel saldırıya karşı bir hareket olarak çıktı. Hareket, özellikle iş yerinde cinsel saldırı ve tacizin yaygın olduğunu gösterme çabasıyla, Ekim 2017’de sosyal medyada yayılmaya başladı. Oyuncuların avukatı Solomon Gresen, “60’lı yıllarda onlara ne yapıldığını anlayamayacak kadar genç ve savunmasız çocuklardı,. Birdenbire hiç ummadıkları bir düzeyde ünlü oldular ve üstelik nasıl baş edeceklerini bilemedikleri bir şekilde istismar edildiler.” Şimdi 71 yaşında olan Olivia Hussey, 2018 yılında Guardian gazetesine verdği röportajda, “Juliet oynamayı sevdim. Sevmediğim kısmı tüm halka ilişkiler çalışmasıydı. Çok yorucuydu” demişti. Ayrıca yönetmen Zeffirelli'nin kendisine hayatının karşılıksız aşkı olduğunu itiraf ettiğini iddia etmişti. Romeo ve Juliet, gösterildiği dönemde seyirciden büyük ilgi görmüş ve dört Oscar adaylığından ikisini kazanmıştı. Filme 1969 yılı Oscar töreninde En İyi Film ve En İyi Kostüm Tasarımı ödülleri verilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.