Hava Durumu

#Sel

Lodoshaber.Com - Sel haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sel haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Rize'de sel ve heyelan sonrası 39 konut nakledilecek! Haber

Rize'de sel ve heyelan sonrası 39 konut nakledilecek!

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz hafta etkili olan yağışlar neticesinde Çayeli ilçesinde 24 saatte metrekareye 206 kilogram yağış düştüğü hatırlatıldı. Riske karşı 38 kişi tahliye edildi Afet riskine karşı 38 kişinin tahliye edildiği aktarılan açıklamada, yürütülen çalışmaların ardından ulaşıma kapalı yerleşim yeri olmadığı, tüm yerleşim yerlerine su ve elektrik verildiği kaydedildi. 39 konut boşaltılacak Açıklamada, yol temizleme, tahkimat, dere yatağı boşaltılması, sel tahribatı önleyici tedbirler ve heyelan temizliği çalışmalarının devam ettiğine vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi: 'DSİ, Karayolları, İl Özel İdaresinden toplam 112 iş makinesi, 28 araç ve 250 personelle çalışmalar yürütülmektedir. Çayeli Belediyesi 8 iş makinesi, 13 araç, 46 personel ile 8 mahallede, AFAD 8 teknik personel ve 2 araçla jeolojik etüt ve altyapı çalışmalarına devam etmektedir. Bugüne kadar yapılan etütler sonucunda 89 ayrı noktada 107 adet konut heyelan risk bakımından incelenmiştir. Yapılan incelemeler neticesinde heyelana maruz kalan veya kalabilecek durumda olan 39 konutun nakline karar verilmiş, 19 konut için 15 afet önleyici istinat duvarları yapılması, 19 konutun kontrol etütleri programına alınması önerilmiştir. Köy ve mahallelerde çalışmalar devam etmektedir.' İl Defterdarlığının 8 personel, 2 araç ile zarar tespit çalışmalarına devam ettiği belirtilen açıklamada, Çayeli'nde konut, iş yeri ve araçlarda toplam 6 milyon 406 bin 500 liralık zarar tespit edildiği bildirildi. Açıklamada, tarımsal ve hayvansal zarar tespit çalışmaları kapsamında Tarım ve Orman Müdürlüğünün 4 personel, 2 araçla çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilerek, Çayeli ilçesinde 151 çay üreticisine ait toplam 92,85 dekar çay bahçesi ile 8 arı kovanının zarar gördüğü kaydedildi.

Avrupa, sel ve orman yangınlarıyla aynı anda mücadele ediyor Haber

Avrupa, sel ve orman yangınlarıyla aynı anda mücadele ediyor

Avrupa'da sel ve orman yangınları etkisini sürdürmeye devam ediyor. IFRC Avrupa Bölgesel Sağlık, Afet, Kriz ve İklim Birimi Başkanı Andreas Weissenberg, çevrim içi katıldığı BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında, iklim değişikliği nedeniyle Avrupa genelinde yaşanan aşırı ve öngörülemez iklim olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hans Fırtınası nedeniyle İskandinav bölgesi ve özellikle Norveç'te şiddetli rüzgar, yoğun yağmur ve toprak kaymaları görüldüğünü kaydeden Weissenberg, bu yüzden elektrik hatlarının devrildiği ve yolların kapandığını söyledi. Acil durum ilan edildi Weissenberg, "Hans Fırtınası'nın vurduğu Norveç'te 5 binden fazla kişi tahliye edildi. Norveç Kızılhaçı, bunun daha önce karşılaşılmayan bir durum olduğunu ve eş zamanlı çok sayıda yerel acil durum olduğunu bildirdi." dedi. "500 milyon euroluk hasara yol açtı" Slovenya'da yaşanan şiddetli yağmurların ülkenin üçte ikisini etkilediğini ve binlerce insanı evlerinden çıkmaya zorladığını belirten Weissenberg, "Seller, Slovenya'nın 1991'deki bağımsızlığından bu yana yaşadığı en kötü felaket, insanları öldürdü, köprüleri, yolları ve evleri yıkarak tahminen 500 milyon euroluk hasara yol açtı." dedi. Weissenberg, Gürcistan'ın kuzeybatısında geçen hafta meydana gelen toprak kayması nedeniyle 20 kişinin yaşamını yitirdiğini, Gürcistan Kızılhaçı'nın, etkilenen insanlara ilk yardım ve psikososyal destek sağlamak için ekipleri harekete geçirdiğini kaydetti. Aşırı sıcaklar Portekiz'de orman yangınlarına neden oldu Portekiz'de yaşanan aşırı sıcakların ülkenin güney ve orta kesimlerinde orman yangınlarına neden olduğunu vurgulayan Weissenberg, 70 bin hektar alanın yandığı köylerden 1400 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Weissenberg, Avrupa'daki Kızılhaç ve Kızılay derneklerinin aşırı hava olaylarına hazırlanmak ve bu konudaki riskleri azaltmak için topluluklarla birlikte hareket ettiğini de kaydetti.

Van'da sel! Bakan Yerlikaya Vali Balcı'dan bilgi aldı Haber

Van'da sel! Bakan Yerlikaya Vali Balcı'dan bilgi aldı

Beraberindeki Özalp Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile birlikte mahallede, il ve ilçe tarım müdürlükleri tarafından başlatılan hasar tespit çalışmalarını inceleyip bilgi alan Vali Balcı, selin etkili olduğu Tulgalı Mahallesinde 6 ev ile ekili alanlarda hasar meydana geldiğini söyledi. '150 KÜÇÜKBAŞ ÖLDÜ' Vali Balcı, "Mahallemizde herhangi bir can kaybımız yok. Biraz tarımsal hasarımız var. Bir de 150'ye yakın küçükbaş hayvanımız telef oldu. Kaymakamlığımız, il ve ilçe tarım müdürlüğümüz zararların tespitine başladı. İnşallah zararları tespit edecekler. Vatandaşlarımıza destek vereceğiz. Devlet olarak onların yanındayız ve eksikliklerini en kısa zamanda gidereceğiz. Vatandaşlarımıza, hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için geldik. Devlet olarak her zaman yanlarındayız." dedi. YERLİKAYA'DAN 'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sel bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Balcı'yı telefonla arayarak bilgi aldı, selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakan Yerlikaya, "Jandarma, tarım ve AFAD ekiplerimiz oradaki çalışmaları yapsınlar. Biz de devlet olarak, hükümet olarak gereğini yapacağız, yardımcı olacağız. Can kaybımızın olmaması en çok sevindiğimiz ve şükrettiğimiz bir durum. Çok büyük geçmiş olsun." diye konuştu. Mahalle sakinlerinden Yadullah Atasoy, ilk kez böyle şiddetli bir yağışla karşılaştığını, sağanak yağışın kısa sürede sele dönüştüğünü anlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.