Hava Durumu

#Şehit

Lodoshaber.Com - Şehit haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şehit haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Şehit Erkan Selçuk memleketi Muş'ta son yolculuğuna uğurlandı! Haber

Şehit Erkan Selçuk memleketi Muş'ta son yolculuğuna uğurlandı!

Piyade Sözleşmeli Er Erkan Selçuk'un (23) Türk bayrağına sarılı naaşı, Muş Hava Meydan Komutanlığı'ndaki karşılama töreninin ardından Hasköy Merkez Kul Zühdü Camisi'nin avlusuna getirildi. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü İbrahim Demir dua etti. İlçeye bağlı Elmabulak köyü mezarlığına götürülen Selçuk'un cenazesi, dualar eşliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin babası Ahmet Selçuk'a Türk bayrağı veren Muş Valisi Avni Çakır, başsağlığı dileyerek "Bundan sonra şehidimiz sadece senin evladın değil, 85 milyonun evladı. Çok zor. Allah sana sabrını verecek. Bir şehit babası olarak beratı ve bayrağı taşıyacaksın. Bundan sonra hepimiz senin ve ailenin emrindeyiz. Çocukların çocuğumuz, kardeşimiz. Allah şehidimizin mekanını cennet etsin." ifadelerini kullandı. Muş'un Varto İlçe Jandarma Komutanlığında görev yapan Jandarma Uzman Çavuş İzzet Selçuk da tören boyunca kardeşinin tabutunun başında bekledi. Askerler ve vatandaşların, şehidin yakınlarını teskin ettiği törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Emniyet Müdürü Serkan Karaman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kaymakamlar, kurum amirleri ve askeri erkan katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ailesine başsağlığı mesajı gönderdi Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ailesine başsağlığı mesajı gönderdi

Van’ın Özalp ilçesinde görevli Sözleşmeli Er Ömer Cinkara, 24 Temmuz günü meydana gelen silah kazası sonucu yaralandı. Cinkara, hastaneye sevk edildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cinkara’nın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Bakanlık duyurdu: Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğdu Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” denildi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de şehit asker için bakanlığın sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Güler, “Kahraman silah arkadaşımız, 24 Temmuz 2023 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı dilerim.” ifadelerini kullandı. Memleketinde acı var 24 yaşındaki şehidin acı haberi, memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki ailesine verildi. Aile bireyleri gözyaşlarına boğulurken, şehidin annesi Döndü ve babası Ali Cinkara'yı, askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Şehidin ailesinin evi ve bulunduğu caddeye Türk bayrakları asıldı. Komşuları ve yakınları, taziye için şehit evine gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başsağlığı diledi Şehit Ömer Cinkara'nın cenazesinin yarın düzenlenecek törenle toprağa verileceği öğrenildi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehidin ailesini arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.