Hava Durumu

#Sandık

Lodoshaber.Com - Sandık haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sandık haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Erdoğan: Sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkma zamanı Haber

Erdoğan: Sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkma zamanı

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sandıkların kapanmasının ardından açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle: Değerli dava ve yol arkadaşlarım... Oy verme işlemi ülkemiz genelinde, hamdolsun, demokrasimize yakışır bir şekilde tamamlandı. Şimdi, her zaman olduğu gibi sandıklara sıkı sıkıya sahip çıkma vakti. Sonuçlar kesinleşinceye kadar milletimizin iradesini korumaya devam!.. ERDOĞAN OYUNU KULLANDI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için İstanbul Üsküdar'da oyunu kullandı. Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'daki oy kullanacağı Saffet Çebi İlkokulu'na geldi. Vatandaşlar Erdoğan'ı tezahüratlarla karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı okulda AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe karşıladı. Kabinde oy verme işlemini gerçekleştiren Erdoğan, ardından zarfı sandığa atarak imza attı. Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Oyumuzu kullandıktan sonra söylenecek en önemli şey Türk demokrasisi için sabah saatleri itibariyle takipteyim. Olaysız, sıkıntı yaşanmadan süreç devam ediyor. En önemlisi deprem bölgesindeki oyların kullanımı idi. Vatandaşlarımız büyük şevkle oylarını kullanıyorlar. Burada da bir sıkıntı yok. Akşam sayımlardan sonra ülkemiz milletimiz için, Türk demokrasisi için hayırlısı ile bir geleceği niyaz ediyoruz. Bütün seçmenlerimizin akşam 17'ye kadar endişeye kapılmadan oylarını kullanmaları Türk demokrasisinin gücünü göstermesi anlamında çok önemli. Bütün sandık kurulu üyelerine başarılar diliyorum. Sonuçları İstanbul'dan takip edeceğiz." dedi.

Bulgaristan seçimleri için çifte vatandaşlar sandık başında Haber

Bulgaristan seçimleri için çifte vatandaşlar sandık başında

Bulgaristan'da erken genel seçimi için Türkiye'de yaşana çifte vatandaşlar için oy oy verme işlemleri 07:00'da başladı. Kırklareli'nde de Türkiye Odalar ve Borsa Birliği Anadolu Lisesinde sandık kuruldu. Kırklareli'nde yaşayan çifte vatandaşlar sabahın erken saatinde sandık başına geldi. 5. defa parlamento seçimleri için sadık başına geldiklerini ifade eden Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Ateş “ 5. defa sandık başına geldik. Seçimde sevindirici olan hem makine ile hem de kağıt ile oy kullanacak çifte vatandaşlarımız. Makinanın daha önce zor olduğunu söyleyen olmuştu. Bulgaristan parlamentosunun aldığı karara göre bu defa hem kağıt olacak hem de makine olacak. Şimdi insanlarımızda bir yorgunluk var tabi 5. olduğu için fakat onların vazgeçmeyeceğine inancımız tam onun için herkesi tekrardan sandığa davet ediyorum” dedi. İstanbul'da çifte vatandaşlar Bulgaristan seçimleri için oylarını kullanmaya başladı Bulgaristan'da gerçekleşecek olan Genel Seçimler için Türkiye'de 24 ilde 162 adet seçim sandığı kuruldu. İstanbul Gaziosmanpaşa'da da çifte vatandaşlığa sahip olan seçmenler oy kullanmaya başladı. Bulgaristan'da kurulamayan hükümet nedeniyle 3. kez tekrarlanan genel seçimler kapsamında Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlar oy kullanmaya başladı. 24 ilde kurulan 162 sandıkta çifte vatandaşlığa sahip olan seçmenler 08.00 itibariyle oy kullanmaya başladı. İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan Kadri Yörükoğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde de çifte vatandaşlığa sahip seçmenler oylarını kullanmaya başladı. Oy kullanımının saat 17.00'a kadar devam edeceği öğrenildi.

İl dışında okuyan öğrenciler nasıl oy kullanacak? İki seçenek!.. Haber

İl dışında okuyan öğrenciler nasıl oy kullanacak? İki seçenek!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimin tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret etti. Bu tarih, bazı üniversitelerin sınav dönemine denk gelirken Türkiye'de eğitim için başka şehirlerde okuyan 1 milyondan fazla öğrenci bulunuyor. Peki öğrenciler nasıl oy kullanacak? Seçim dönemi ulaşım desteği sağlanacak mı? Genel seçim için işaret edilen 14 Mayıs tarihi, çoğu üniversitenin final sınavları dönemine denk geliyor. Bu durum şehir dışında okuyan 1 milyondan fazla yükseköğretim öğrencisinin "nasıl oy kullanacağı" sorusunu gündeme getiriyor. NTV'nin haberine göre, eğitim aldıkları yerde sandık başına gitmek isteyen öğrenciler için iki seçenek bulunuyor. Birincisi; öğrencilerin yaşadıkları evi, e-Devlet üzerinden adresi olarak kaydettikten sonra seçim kuruluna kayıt alınması için müracaatta bulunması gerekiyor. İkincisi ise, yurtta kalınıyorsa "öğrenci belgesi" ve yurt idaresinden alınan doküman ile nüfus müdürlüğüne başvurulabiliyor. FARKLI ŞEHİRLERDE EĞİTİM ÖĞRETİMLERİNE DEVAM EDİYORLAR Yükseköğretim Kurulunun verilerine göre, Ordulu öğrencilerin yüzde 87'si, Hakkarili öğrencilerin yüzde 85'i farklı şehirlerde eğitim görüyor. Türkiye'de 9 şehirde ikametleri olan öğrencilerin yüzde 80’i farklı kentlerdeki üniversitelere gidiyor. Şehir dışında okuyan öğrenciler, ikametgahlarında oy kullanabilmek için ulaşım desteği istiyor. Öğrencilerin sandık başına gidebilmesi için Mayıs ayında ulaşım desteği sağlanması da gündemde.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.