Hava Durumu

#Ramazan Ayı

Lodoshaber.Com - Ramazan Ayı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ramazan Ayı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız bir yıl içinde deprem bölgesini ayağa kaldırmaktır" Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız bir yıl içinde deprem bölgesini ayağa kaldırmaktır"

İftar sonrası konuşma yapan Erdoğan, “Amacımız bir yıl içinde, altyapısıyla, tüm sosyal ve ticari birimleriyle 319 bin konut, toplamda da 650 bin konut inşa ederek deprem bölgesini ayağa kaldırmaktır. Yerinde dönüşecek yerleri tarihi ve kültürel dokuya uygun şekilde sağlam ve güvenli yapılarla şehirlerimize kazandıracağız" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükçekmece'de Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı öğrenci yurdunda kalan depremzedelerle birlikte iftar yaptı. İftar sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına depremin yol açtığı can kayıplarının ve yıkımların üzüntüsüyle girdik. Manevi huzur, bedeni arınma maddi yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan'da gerek deprem bölgelerindeki gerek diğer şehirlerimizdeki mağdur kardeşlerimizle gönül köprülerimizi güçlendirmemiz şarttır. Deprem gününden sonra geçen yaklaşık bir buçuk ayda, arama kurtarma çalışmalarını tamamladığımız acil yardım dağıtımlarını düzene soktuğumuz, enkazları süratle kaldırdığımız, geçici barınma merkezlerini oluşturmayı sürdürdüğümüz, kalıcı konutların inşasına başladığımız, özetle yaraları hızla sarmaya başladığımız bir süreç yaşadık. Ülkemizin 11 ilinde 14 milyon insanı doğrudan etkileyen, böylesine büyük bir felaket karşısında böylesine hızlı bir toparlanmayı sağlamak kolay değildir. Devletimiz tüm kurumlarını, imkanlarını, gerekli tüm personelini deprem bölgesinde görevlendirmiştir. Milletimiz sivil toplum kuruluşları ve bireysel insiyatifleriyle ilk günden beri depremzede vatandaşlarımızın yanındadır. Dost ve kardeş ülkeler başta olmak üzere uluslararası yardımları da asla unutmayacağız" dedi. "Amacımız bir yıl içinde deprem bölgesini ayağa kaldırmaktır" Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremzedelerimiz, milletimiz de şundan emin olsun ki oradaki arkadaşlarımız insanüstü bir gayretle çalışarak her eksiği gidermenin, her talebi karşılamanın mücadelesini yürütmüştür. Buna rağmen felaketin etkilediği alanın genişliği, nüfusun çokluğu, iklim şartları gibi sebeplerle elbette birtakım eksikler, sıkıntılar yaşanmıştır. Kısa bir sürede bunların da telafisi zaten yapılmıştır. Amacımız bir yıl içinde, altyapısıyla, tüm sosyal ve ticari birimleriyle 319 bin konut toplamda da 650 bin konut inşa ederek deprem bölgesini ayağa kaldırmaktır. Yerinde dönüşecek yerleri tarihi ve kültürel dokuya uygun şekilde sağlam ve güvenli yapılarla şehirlerimize kazandıracağız" diye konuştu.

Ramazan'da kırmızı ette indirim! Yarın başlıyor... Haber

Ramazan'da kırmızı ette indirim! Yarın başlıyor...

Türkiye Perakendeciler Federasyonu çatısı altında faaliyetlerini sürdüren İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER), Ramazan ayı boyunca kırmızı et ürünlerinin fiyatlarını geri çekme sabitleme kararı aldığını açıklamıştı. PERDER bu kararı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu (ESK) yetkilileriyle yaptığı çalışmalar sonucunda aldı. Alınan kararlar sonucunda yapılan sabitleme uygulaması yarın başlayacak. Dana kıymanın kilogramı 190 lira, dana kuşbaşının kilogramı 210 lira ESK devreye girdi ESK da Ramazan öncesinde et fiyatlarındaki spekülasyonun önüne geçmek için adımlar attı. Bu kapsamda yurt dışından canlı kesimlik hayvan alımı ve karkas ithalatı için çalışmalar yapan ESK, Ramazan boyunca piyasaya sunulmak üzere 8 bin 500 ton karkas ve 40 bin baş da kesime hazır büyükbaş hayvan alım sözleşmesi imzaladı. Türkiye genelinde Tarım Kredi market zincirleri ile bir protokol imzalayan ESK, protokol kapsamında marketlere verilen aylık minimum ürün miktarını 600 tona çıkardı. Tarım Kredi Market'lerinde kıyma 140 lira, kuşbaşı 150 lira Buna göre, Tarım Kredi market zincirleri ise MAP (modifiye atmosfer paketleme) ambalajlı kıymanın kilogramını 140 lira, kuşbaşının kilogramını da 150 liradan satacak. İstanbul özelinde de tedbirler alan ESK, kentte kasap esnafına 72 bin kilogram, sanayiye 100 bin kilogram ve perakende zincir marketlere de 76 bin kilogram karkas et tedarik etti. Ayrıca, İstanbul PERDER ile de ortak bir çalışma yapan ESK, Ramazan boyunca söz konusu üye market zincirlerine karkas et verecek. "Kampanya ile birlikte arz ve talebin dengeleneceğini düşünüyoruz" Kırmızı et fiyatlarındaki artışın spekülatif olduğunu ifade eden Güzeldere, şu değerlendirmelerde bulundu: Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde de görüyoruz ki şu anki fiyatlar maliyetlerle açıklanabilir değil. Üreticimizin de korunmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. 210-220 liralara giden karkas et fiyatının 140-150 liralara düşmesi sürdürülebilir üretim açısından da sıkıntı oluşturmayacaktır. Çünkü bu fiyat artışlarını biz maliyetlerle açıklamakta zorluk çekiyoruz. Yem fiyatları, akaryakıt fiyatları yataya yakın seyrediyor. Depremlerle başlayan, Ramazan ile devam eden bu fiyat artışlarında iyi niyet görmüyoruz. Açıkladığımız kampanya ile birlikte arz ve talebin dengeleneceğini düşünüyoruz. Bu anlamda Et ve Süt Kurumu'ndan alacağımız karkas etleri işleyip vatandaşlarımızla kar amacı gütmeksizin buluşturacağız.

Bursa'da Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgâhlarda yerini aldı Haber

Bursa'da Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgâhlarda yerini aldı

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı ile özdeşleşmiş hurma, Bursa'daki çarşı ve pazarda haftalar öncesinden çarşıda yerini aldı. Kilosu 40 ile 200 lira arasında değişen hurma 15 çeşit hurma tezgahları süslerken, iftar ve sahur alışverişi yapmak için çarşıya akın eden insanlar kapalı çarşı esnafının yüzünü güldürdü. Daha çok kahvaltılık ürünler tercih eden vatandaşlar ramazan için alışveriş yaptı. Ucuz hurmanın kalitesi kötü değil Tezgahlardaki hurma fiyatlarının kalitesinden ziyade geldikleri yere göre değiştiğini ve uzak mesafeden gelen hurmanın maliyetinin daha fazla olduğunu söyleyen Bursa Kapalı Çarşı esnafı Orhan Çağlayan, "Ramazanların vazgeçilmezi, sofraların bereketi hurma tezgahlara indi. Hurma fiyatları 50 liradar 200 liraya kadar çıkıyor. 50 liralık hurmanın kalitesinin düşük olduğu anlamına gelmez. 200 liralık hurmanın geldiği yer biraz uzun ve meşakkatli olduğu için fiyat biraz daha pahalı. 50 liralık hurma da daha yakın mesafeden geldiği için fiyat biraz daha düşük tutuldu. Bu ramazan geçen ramazan olduğu gibi hurma fiyatları biraz daha arttı. Ama biz kâr marjımızı azaltarak hurma fiyatlarını düşürdük. Vatandaşın alım gücü buna yetsin. Hurmaya rağbetin ilerleyen günlerde de artacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu. Ramazan alışverişi yapan Hakan Sezer, "Alışveriş güzel geçiyor. Sahur ve iftar ihtiyaçlarımızı gidermek için geldik. Fiyatlar biraz yukarıda. Fakat yine de gücümüz nispetinde almaya çalışıyoruz. Ramazanı güzel bir şekilde geçirmek için alışverişimizi yapıyoruz. Hurma ve meyve aldık. Normal haftalık pazarımızı yaptık, birkaç farklı şey daha aldık. Ramazanı güzel değerlendirmeyi düşünüyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.